James Cameron vrea o calitate şi mai bună a imaginii în Avatar 2

de Cristina Grigore în 2 Feb 2011
James Cameron vrea o calitate şi mai bună a imaginii în Avatar 2

Într-un interviu preluat de The Wall Street Journal, James Cameron a declarat că vrea să ridice ştacheta în ceea ce privește calitatea vizuală a lui Avatar 2, filmându-l la 48 sau chiar 60 de cadre pe secundă.

Cu o poveste pe care mulţi au considerat-o inconsistentă, Avatar nu a dezamăgit însă la capitolul imagine şi efecte speciale, iar ambiţiosul Cameron îşi doreşte ca experienţa vizuală a spectatorilor să fie de o calitate şi mai bună în următorul film al seriei: „Pentru Avatar 2 sunt interesat cel mai mult să cresc nivelul de lumină al proiecţiei în cinematografe”, a spus el, şi a adăugat: „Vrem să tragem filmul cu 48 ori chiar cu 60 de cadre pe secundă şi să îl rulăm la această viteză, ceea ce va elimina multe din problemele imaginii care cauzează unor oameni o senzaţie neplăcută”.

Conform spuselor lui Cameron, oamenii spun că s-au simţit rău la vizionarea unui film 3D, din cauza unui efect propriu filmării la 24 de cadre pe secundă, când ochiul percepe totuşi cadrele filmului, ceea ce nu are nicio legătură cu 3D-ul.

Cu mai mult de două miliarde de dolari câştigaţi în toată lumea, primul Avatar a dovedit că utilizarea corectă în producţie a celor mai noi tehnologii din domeniu este o alegere demnă de luat în seamă de şi de către ceilalţi cineaşti.

Taguri:  James Cameron, actor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Hermionee pe 2 februarie 2011 11:04
Nu stiam ca va fi si Avatar 2 , cred ca va iesi mult mai bine cu mai multe cadre cum a spus James Cameron.
JohnnyAddams pe 2 februarie 2011 11:48
Who cares? Nu era Cameron care spunea ca nu suporta remake-urile? Tipul asta se contrazice singur, Avatar nu a fost un film de Oscar, nu am mai vazut de mult un film mediocru de acest gen sa aiba sansa la Oscar si sa castige chiar Globul de aur. Singura capodopera a lui Cameron a fost Titanic, care il apreciez, insa in rest poate si in afara de Terminator, Cameron nu a facut nimic, insa cred ca este un regizor apreciat de Academie, din aceasta cauza indiferent de film, este nominalizat. Daca el a fost nominalizat la Best Director pt Avatar, inseamna ca Nolan ar fi trebuit sa primeasca o dubla nominalizare pt un singur film.
trance10 pe 2 februarie 2011 12:50
JohnnyAddams , esti cam tembel :))
qq pe 2 februarie 2011 14:13
@JohnnyAddams esti inteligent dar nu prea :)

Mah baiete, James Cameron nu a facut nimic ? You really need a new brain. Pe langa capodopera Terminator 2 iti mai enumar doar doua mega-succese: Aliens din '86 si Titanic din '97. Au mai fost si altele gen Abyss sau T1 dar astea doua au fost varfuri.

Legat de Avatar este o capodopera pura dpdv vizual, este singurul film 3D si care nu este animatie, care merita sa-l vezi 3D din punctul meu de vedere. Am vazut Avatar 3D de 3 ori, si l-as mai vedea de inca 10 daca ar mai rula la cinema-uri. Cu siguranta a fost film de Oscar la efecte speciale, montaj si restul. Povestea a fost cheesy, but hey, trebuia sa prinda la marea masa a pupulatiei, si a fost chiar placuta.

Abia astept Avatar 2, daca il face la 60 fps va fi ceva magnific, nici nu-mi vine sa ma gandesc cum va arata imaginea si ce slow motionuri in 3D si altele poate sa faca folosint o astfel de tech.

dumi777 pe 2 februarie 2011 14:17
@JohnnyAddams Nu stiu ce spunea Cameron, dar "remake" si "sequel" sunt doua chestii diferite. Si din moment ce s-a bagat la Aliens si Terminator 2 deja, ma indoiesc ca nu e adeptul continuarilor. Faptul ca vrea o tehnologie si mai avansata pentru noul film nu poate fi decat ceva bun, acum nu ar fi rau daca ar merge si pe un scenariu ceva mai complex, pentru ca se pare ca foarte multi nu au putut trece peste asta. Intervin si gusturile aici, dar cam toate filmele lui Cameron au fost bune si drept urmare, apreciate de Academie. Da, Nolan merita o nominalizare din plin. Cat despre anul trecut, sa reusesti sa integrezi jocul unor actori intr-o lume virtuala asa cum a facut-o Cameron cred ca e ceva demn de apreciat.
LaFox pe 2 februarie 2011 14:25
JohnnyAddams

Ramai plssss la Romania=Disney!!!!!!!!!

legolas05 pe 2 februarie 2011 14:27
eu cred ca avatar 2 nu va avea succes ca primul.....mai degraba nu ar continua,am auzit ca se va face si avatar 3,nu vad rostul acestor continuari
aicelynn pe 2 februarie 2011 14:41
Wow, ar fi interesant sa vad Avatar 2. Primul mi-a placut, nu in mod deosebit, dar mi-a placut.
mihaiavatar89 pe 2 februarie 2011 15:06
se face si avatar 2 si 3 primul in 2014 si cel de-al doilea in 2015
Han_Solo pe 2 februarie 2011 15:40
@legolas05 - Iti spun eu care este rostul pentru Avatar 2 & 3: 2.7 miliarde de dolari.
Nu trebuie sa faca la fel ca primu, sa faca fiecare doar 1/2 cat primu si asta inseamna ca fiecare va face 1.35 miliarde dolari, un "rost" destul de mare.

JohnnyAddams pe 2 februarie 2011 16:08
@Cameron Asslickers : In primul rand eu as prefera oricand regizori ca Fincher, Nolan, Polanski in locul lui Cameron. Mr. Cameron este un regizor de box-office, dar asta nu inseamna ca nu recunosc doua opere ale sale, adica Terminator si Titanic.

@LaFox : Penibila replica, mai ales ca Avatar are ceva din Disney.

@trance10 : ratati ca tine se vad prin toate colturile tragand pe nas. Cand scrii ceva nu uita sa bagi si argumente.

@qq : Lasa, uita-te tu la Avatar de 14 ori, eu nu vreau.

@dumi777: Am scris eu gresit, dar din cate imi aduc eu aminte a zis si de sequel.

Han_Solo pe 2 februarie 2011 16:36
JohnnyAddams - nu trebuie sa te enervezi asa de tare,daca tu preferi dramele ca un mare impact psihologic si mare deep shit ca inteles in spatele subintelesului despre conditia existentei umane, bravo tie. Acuma ca mai suntem si din astia de ne place sa ne rupem putin de realitate si sa ne simtim bine 2 ore in cinematograf fie si pentru un film de-a lui Cameron cum ar fi Avatar, nu ar trebuii sa te deranjeze asa de mult, eu de exemplu oricand prefer Cameron in loc de Nolan.
AbrahamLincoln pe 2 februarie 2011 18:11
Bai JohnnyAddams , Aliens-Misiune de Pedeapsa iti spune ceva ? Si ai spus ca preferi Fincher de exemplu . . . Pai cand Fincher o sa faca un film care sa castige la fel de multe premii ca si Titanic , atunci poti sa compari . . . Comparatie intre cei doi nu exista , Cameron e mult peste . . . Cat despre Avatar , a fost un film frumos , dar , cui nu-i plac sf-urile , si mai ales , prefera dramele in detrimentul altor genuri , e logic ca Avatar nu are cum sa i se para super film ...
AbrahamLincoln pe 2 februarie 2011 18:13
De precizat ca si Fincher imi place foarte mult , de fapt , doua dintre filme in mod special - Seven si Fight Club , care sunt doua filme fabuloase ! Dar nu ai cum sa le compari cu Avatar , sunt genuri 101% diferite . . .
JohnnyAddams pe 2 februarie 2011 18:16
Pai da, m-am referit la gen. Nu am nimic cu SF-urile, Inception a fost unic de exemplu, insa Avatar pur si simplu nu m-a dat pe spate, a fost booring pentru mine. Si da, prefer mai mult filmele psihologice....din aceasta cauza il prefer pe Nolan.
Radu1711 pe 2 februarie 2011 18:21
cred ca o sa fie mai spectaculos decat prima parte
Bayard pe 2 februarie 2011 23:59
Avatar a fost un film exceptional orice se spune. Judecand filmul ca tot, este un film foarte bun, nu-l poti uita. Vizual este unic si sincer nu vad sa-l poata egala cineva prea curand.... am vazut muuuuuulte 3D-uri si nu se compara toate la un loc cu Avatar. Tocmai pentru ca nu au apelat la smecheriile alea tipice 3D-urilor cu lucruri aruncate spre tine sau mai stiu eu ce..... ci pur si simplu te-a cufundat in natura de pe planeta....

Povestea in schimb.... wow, l-a cam stricat, mai ales sfarsitul nu mi s-a parut deloc emotionant.... iar din ce interviuri am vazut cu Cameron, el nici nu si-a dat seama de treaba asta. Ar trebui sa-si angajeze cativa consilieri care sa priveasca din afara scenariile lui si sa le "corecteze". Asta ar trebui sa fie prima lui grija: POVESTEA!!!! nu vizualul, pt ca daca la primul a fost suficient... pe al doilea nu o sa-l salveze doar niste peisaje frumoase. Cu un scenariu la acelasi nivel ca Avatar 1 sunt convins ca Avatar 2 o sa afie un fiasco!!!

LaFox pe 3 februarie 2011 00:05
JohnnyAddams
ramai la comparatiile tale stupide si lasa-ne!

:)))) pe 3 februarie 2011 01:24
bai suntetzi cu totzi nebuni ..hai sa iesim in strada sa ne rupem picioarele unu la altu ...ca ..e mai bun avatar ...ca ..batman ...sau ..eu mai stiu care film ...Ei isi fac treab a..cum stiu si cum pot...dar astia suntem noi ...mai repede ne injuram de mama ...decat .sa intelegem opiniile fiecaruia ...Pt. mine Avatar ..a fost un film de vazut si atat nimic mai mult .....eu nu sunt de parere ca un film nu este bun doar pentru efectele 3d 7d sau ...nu mai stiu ce....... ci povestea in sine...in fine nu vreau sa ma cert si nici nu caut....dar repet ...nu a fost un film ..de memorat asa de mult.... nici aliens nu se compara cu primul alien ...sincer.. in fine ..
alex_il_fenomeno pe 3 februarie 2011 11:18
nu stiu unde vrea sa ajunga James Cameron , cu o imagine mult mai buna decat al precedentului ! Ramane de vazut , dar eu cred ca va fi un film extraordinar !
JohnnyAddams pe 3 februarie 2011 11:45
@LaFox : tu esti cam prost, la concluzia asta am ajuns. Tu sa te uiti la Zmeura de Aur anul viitor ca poate mai are o sansa Transformers, nu sunt treburile astea de tine, vad ca nici nu stii ce sa comenteze.
LaFox pe 3 februarie 2011 13:21
JohnnyAddams..I D I O T
asdaw424 pe 3 februarie 2011 16:55
Avatar a fost un super film si un succes garantat pentru James Cameron,imaginea era destul de buna si asa...eu nu am obserat lucrurile despre care vorbeau mai sus dar ma rog...cu cat il fac mai bine cu atat mai bine pentru noi...deabea astept filmul si sper sa fie celputin mai bun decat primul,nu ca Avatar 1 nu a fost

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells