Jafuri care au devenit filme!

de Ştefan Dobroiu în 16 Sep 2011

Hollywood-ul adoră să se inspire din viaţă pentru a realiza câteva dintre cele mai apreciate filme ale sale, iar poveştile din jurul unor jafuri de succes nu aveau cum să scape atenţiei scenariştilor, spun cei de la Empire. Cu ocazia lui Drive, în care Ryan Gosling interpretează un cascador care, în timpul liber, îşi oferă serviciile de şofer unor specialişti în însuşit lucruri ce nu le aparţin, iată câteva jafuri reale, sursă de inspiraţie pentru filme de succes.

La anul vom putea mări lista cu Closer to the Moon, filmul regizat de Nae Caranfil, despre jaful asupra Băncii Naţionale, ce a inspirat şi documentarul lui Alexandru Solomon, Marele jaf comunist.

Afișează:
1 din 6

Unul dintre cele mai cunoscute titluri din cariera lui Al Pacino, filmul lui Sidney Lumet a avut la bază un eveniment petrecut în realitate. S-a întâmplat pe 22 august 1972, iar motivul lui John Stanley Wojtowicz, protagonistul, s-a păstrat şi în scenariu: bărbatul avea nevoie de bani pentru a plăti operaţia de schimbare de sex a iubitului său, Aron. Jaful nu a avut succes, sau nu a avut un succes imediat, căci banii respectivi au fost obţinuţi din vânzarea drepturilor de ecranizare, niciun şfanţ nefiind scos din banca Chase Manhattan din Brooklyn. Întrebat ulterior de Dog Day Afternoon, Wojtowicz a declarat că numai 30% din film prezintă corect evenimentele.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ing.marius pe 16 septembrie 2011 12:42
ar fi putut fugi cu cateva sute de mii de dolari gasiti in seiful unei banci,Sonny si complicele sau,spargatori diletanti,sunt asediati de politie. Calit in razboiul din Vietnam,Sonny a avut slujbe bune.Acum nu i-au mai ramas decat ura si o asigurare de zece mii de dolari pe care doreste sa o utilizeze pentru ca prietenul sau,ramas captiv al politiei,sa isi poata face o costisitoare operatie de schimbare a sexului.
SlimShady pe 16 septembrie 2011 13:59
in seif au gasit doar 1 mie si cv de dolar nu cateva sute de mii...
SlimShady pe 16 septembrie 2011 14:00
dolari...
alex_il_fenomeno pe 16 septembrie 2011 13:27
the bank job , cred ca este cel mai cutremurator , avand in vedere ca totusi Casa Britanica a oprit realizarea unui film pe acest incident !
xerses pe 16 septembrie 2011 17:46
Pe cand un film si despre jafurile din Romania?Au fost adevarate "tunuri" unele dintre ele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells