Sarah Jessica Parker sau Carrie Bradshaw?

de Ştefan Dobroiu în 16 Sep 2011
Sarah Jessica Parker sau Carrie Bradshaw?

Sarah Jessica Parker va rămâne fără îndoială în amintirea amatorilor de aventuri pe micul sau marele ecran datorită rolului ei din serialul (mai puţin filmele) Totul despre sex. Chiar dacă unora le este greu să-şi amintească unde în altă parte au mai văzut-o, cariera lui SJP (prescurtare uzuală) a avut parte de mai multe succese, dublate şi de o afacere de succes în domeniul modei şi-al parfumurilor. Poţi vedea mai jos ce mai pregăteşte actriţa, de văzut de astăzi pe marile ecrane din ţară în Oare cum o reuşi? (foto).

Serialul CBS Square Pegs, din 1982, Footloose şi Girls Just Wanna Have Fun în 1984 şi Flight of the Navigator, extrem de popularul SF Disney, au transformat-o pe Sarah Jessica Parker într-un idol al adolescenţilor, iar ultimul deceniu al mileniului trecut n-a fost nici el neinteresant pentru actriţă. Cu toate acestea statutul de star la obţinut în 1998, când se lansează Totul despre Sex, considerat unul dintre cele mai bune şi relevante seriale ale tuturor timpurilor. SJP joacă rolul lui Carrie Bradshaw, o jurnalistă care, în timp ce-şi scrie editorialul săptămânal pentru o publicaţie fictivă din New York, lansează o mulţime de comentarii despre societate în general cu ajutorul celor trei prietene ale sale, Samantha, Charlotte şi Miranda.

Fenomenalul succes al serialului a dus şi la apariţia a două filme pentru marele ecran. Acestea s-au bucurat de încasări mari, dar nu şi de cronici pozitive. Serialul a transformat-o pe Parker şi într-un portstindard al modei americane, actriţa devenind un lider de opinie în ceea ce priveşte stilul. Imediat după terminarea lui Totul despre sex a semnat, de exemplu, un contract de promovare în valoare de 38 de milioane de dolari cu producătorul de îmbrăcăminte Gap. A fost imaginea Garnier, iar pasul următor a fost crearea unei linii proprii de îmbrăcăminte şi a unei serii de parfumuri.

Din 15 septembrie poţi s-o vezi pe Saraj Jessica Parker în Oare cum o reuşi?, un film despre o femeie a cărei carieră de succes nu o împiedică să aibă şi o viaţă de familie fericită. Nu am văzut filmul (în el mai apar Pierce Brosnan şi Greg Kinnear), dar pare că actriţa îşi joacă propriul rol, ea fiind măritată de 14 ani cu Matthew Broderick, popular actor adolescent al anilor '80 şi '90, cu o carieră acum în declin.

În ceea ce priveşte viitorul actriţei, o s-o vezi la sfârşitul anului în New Year's Eve, iar la anul o să-i auzi vocea în Escape from Planet Earth. Actriţa va colabora din nou cu HBO pentru comedia The Late Bloomer's Revolution, o comedie despre o femeie singură care îşi ajută tatăl să treacă peste moartea mamei ei, împingându-l apoi de la spate să-şi găsească o nouă parteneră de viaţă. La sfârşitul anului ar trebui să înceapă filmările şi la Love Walked In, o altă comedie romantică, de această dată despre proprietara unei cafenele care se îndrăgosteşte de un bărbat ce seamănă izbitor cu Cary Grant. În acest moment SJP negociază şi pentru Married and Cheating, o comedie despre trei cupluri deloc fidele, ale căror trasee se intersectează de-a lungul unui weekend în New York şi Paris. Pe afiş ar putea apărea şi Marisa Tomei, de văzut de astăzi în A naibii dragoste. Un alt proiect posibil pentru Sarah Jessica Parker ar fi The Ivy Chronicles, despre o cvadragenară gata de orice pentru a-şi reface viaţa după ce-şi pierde şi soţul, apartamentul, dar şi slujba bine plătită pe Wall Street.

Până atunci vedem cum jonglează Sarah Jessica Parker cu viaţa de familie şi cariera în Oare cum o reuşi?.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 16 septembrie 2011 12:40
Daca SJP e pe val eu sunt Elvis reincarnat !
She sucks !

Anymai pe 16 septembrie 2011 19:35
Nu-i adevarat! Inainte de a vorbi , poate te documentezi si tu! Ca nu cred ca tu vei putea vreodata sa faci ce face ea , deci shut the fuck up
wildinthecountry pe 16 septembrie 2011 23:36
Sunt f documentat.Am vazut si filme cu ea. Nu are talent nici cat negru sub unghie !
alex_il_fenomeno pe 16 septembrie 2011 13:26
sunt curios sa aflu raspunsul final !
Superbul pe 5 noiembrie 2011 22:52
si care este ala ?
Bayard pe 16 septembrie 2011 17:48
Deci e pe val... pai sa aiba grija sa nu se duca la fund nu?? poate nu stie sa inoate :)
Superbul pe 5 noiembrie 2011 22:53
ai dreptate .
xerses pe 16 septembrie 2011 17:55
Nu mi-a placut in celebrul serialul Totul despre sex, dar o urmaresc in filmele artistice in care apare.
pe 17 septembrie 2011 10:31
Comentariu șters
doinarac pe 17 septembrie 2011 11:20
Poate merg de curiozitate sa vad, I don't know how she does it, but will SJP do it?

Mare dilema: cartea mi a placut , as vedea filmul, dar nu mi se pare deloc OK SJP in rolul personajului Kate Reddy.
Vorba lui "alexty: O varianta foarte reusita cred ca ar fi fost Felicity Huffman -Lynette din Neveste disperate, sau chiar Teri Hatcher-Susan :)"
Chiar cred ca Teri Hatcher era potrivita rolului.

Citind cartea "I don't know how she does it" de Allison Pearson, mi-am "configurat" personajul Kate Reddy "mintal" , m-am bucurat ca se face si film , dar in nici un caz cu Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker nu face parte dintre preferatele mele asa ca nu am vazut filmele in care joaca.

anca_luna pe 17 septembrie 2011 11:40
Neinspirata alegere pentru rolul Kate Reddy !
SJP a devenit un simbol tip "sex and the city" opus personajului Kate Reddy "a working mother".
E adevarat ca provocarea unui artist este sa iasa din "sabloane" dar unele sunt prea "marcante".

angesa pe 17 septembrie 2011 11:57
Parafrazand titlul:
"Sarah Jessica Parker = Carrie Bradshaw" !

margott pe 5 noiembrie 2011 18:28
Inca una din actritele pe care un serial iubit de public a facut-o celebra.
AimeeLov pe 13 iulie 2012 11:39
Nu e actriţa mea preferată..La început îmi era chiar foarte antipatică dar de curând am mai văzut câteva filme cu ea şi pot spune că s-a descurcat destul de bine:x

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells