Istoria aviaţiei ia trofeul NexT

de Ştefan Dobroiu în 17 Apr 2010
Istoria aviaţiei ia trofeul NexT

Istoria aviaţiei, un scurtmetraj regizat de Kenyeres Bálint, câştigă marele premiu al celei de-a patra ediţii NexT. Scurtmetrajul de 15 minute cu un titlu în acelaşi timp înşelător şi extrem de nimerit, a fost ales de juriul NexT drept cel mai bun dintre cele 26 de scurtmetraje incluse în competiţie.

Premiul pentru cea mai bună regie pleacă tot în Ungaria: câştigător este With a Little Patience al regizorului Laszlo Nemes. Acesta arată, într-un singur cadru, un fragment din ziua în acelaşi timp extrem de banală şi extrem de specială a unei secretare.

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră îi revine scurtmetrajului spaniol Geamandura/La boya. Un bărbat între două vârste priveşte în largul mării, iar Geamandura din zare îl provoacă la o luptă pe viaţă şi pe moarte cu valurile.

Juriul a ales şi Cel mai bun scurtmetraj românesc: Muzica în sânge, de Alexandru Mavrodineanu.

O menţiune specială a ajuns în Franţa, pentru filmul The Other World, care pune faţă în faţă două lumi cu totul şi cu totul diferite: cea a unui tânăr care visează să devină regizor şi cea a celui mai bun prieten al său, plecat în Bosnia cu o misiune de pace a Naţiunilor Unite.

Premiul publicului i-a revenit regizorului canadian Jamie Travis pentru The Armoire. Travis a câştigat în trecut trofeul NexT pentru The Pattern Trilogy.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells