Filmele lunii martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 1 Mar 2018
Prima lună de primăvară aduce o ofertă cinematografică tentantă

Dacă ne uităm la termometru nu am spune că 1 martie este prima zi de primăvară, dar puţintică răbdare... Până la dezgheţ, ghiocei şi toate cele, iată recomandările noastre cu privire la cele 19 filme care se lansează în următoarele patru weekend-uri pe marile ecrane.

2 martie
Red Sparrow
Adus şi în format IMAX, acest nou film cu Jennifer Lawrence ne-o arată pe tânăra câştigătoare de Oscar într-un film de spionaj despre "eterna" luptă dintre serviciile secrete americane şi ruse. Primă-balerină a prestigiosului teatru, Dominika îşi vede cariera distrusă de un accident. Unchiul ei (actorul belgian Matthias Schoenaerts), director adjunct al serviciilor secrete ruse, o şantajează să devină o "vrabie", elevă într-o şcoală a manipulărilor şi a seducţiei afiliată serviciilor secrete. Încă de la prima misiune, Dominika va trebui să improvizeze din plin pentru a supravieţui în complicatul joc al intrigilor. Cine ştie, dacă este suficient de îndemânatică, probabil viitorul nu îi va fi compromis. Un film cu un scenariu haotic, salvat de ultimele 30 de minute, şi un nou titlu hollywoodian care îţi spune că americanii sunt deştepţi, oneşti şi gata să salveze lumea întreagă.

Poate chiar mai interesant şi atractiv decât Red Sparrow ar putea fi Game Night/Jocul de-a detectivii, o comedie bine primită în SUA, despre un grup de prieteni care vor să petreacă o seară liniştită jucând un joc de societate, doar că soarta nu-i lasă deloc în pace. Mai vedem On Wheels/Pe roţi, film brazilian destinat publicului adolescent, dar şi You Were Never Really Here/N-ai fost niciodată aici, thriller scris şi regizat de scoţianca Lynne Ramsay (We Need to Talk about Kevin) şi premiat anul trecut la festivalul de la Cannes cu premiul pentru Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor (Joaquin Phoenix).

9 martie
Într-un weekend lipsit de blockbustere (spre deosebire de celelalte weekend-uri ale lunii), avem şase premiere. Vedem cu această ocazie dacă Bruce Willis se mai bucură de popularitatea de odinioară în România cu Death Wish - Răzbunarea. Tot un action cu efecte speciale spectaculoase este The Hurricane Heist/Cod roşu de jaf. Amatorii de cinema arthouse pot vedea L'atelier/Atelierul, cel mai recent al francezului Laurent Cantet, drama spaniola Estiu 1993/Vara lui 1993, dar şi imprevizibilul documentar Fotbal infinit, lansat de regizorul Corneliu Porumboiu în februarie la festivalul de la Berlin. Amatorii de horror şi gore pot vedea Strangers: Prey at Night/Necunoscuţii: Prădători în noapte.

16 martie
Tomb Raider Începutul
La jumătatea lunii martie aflăm dacă tot mai cunoscuta Alicia Vikander este o înlocuitoare de nădejde pentru Angelina Jolie în acest reboot al seriei de ecranizări bazate pe extrem de popularele jocuri lansate de Eidos acum mai bine de două decenii. La câţiva ani după ce tatăl ei dispare şi este presupus mort, Lara se aruncă într-o extraordinară aventură pentru a afla ce s-a întâmplat cu el. Misiunea ei o va face să parcurgă un itinerariu presărat cu primejdii şi puzzle-uri, dar şi să înfrunte o malefică organizaţie globală, Trinitatea, gata să provoace un genocid global, dar şi o mulţime de primejdii. Daniel Wu, starul serialului Into the Badlands, îl interpretează pe aliatul Larei, Lu Ren.

În acest weekend mai vedem Gringo: Amator în misiune, o comedie de acţiune despre un mărunt om de afaceri prins în marea miză a producţiei pastilelor de marijuana legale. Filmul rusesc premiat la Cannes Nelyubov/Fără iubire şi animaţia Stolen Princess/Prinţesa furată se lansează şi ele pe 16 martie.

23 martie
Pacific Rim: Uprising/Pacific Rim 2: Revolta
Roboţii gigantici se întorc pentru a-i înfrunta pe monştrii gata să distrugă Terra în acest sequel al succesului relativ de casă din 2013. Guillermo del Toro îi cedează regia lui Steven S. DeKnight (răspunzător de hitul Starz Spartacus). La zece ani de la evenimentele din primul film, monştrii atacă din nou, iar eroii au parte de o dublă provocare: pe lângă kaiju evoluaţi şi doldora de puteri atotdistrugătoare, un robot Jaeger ar putea lupta şi el împotriva oamenilor. Erou este de această dată Jake (John Boyega, din noua trilogie Star Wars), fiul personajului interpretat în filmul original de Idris Elba.

Oferta weekend-ului este completată de Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, de şapte ori nominalizat la Oscar 2018. Filmul britanicului Martin McDonagh (In Bruges) ne-o arată pe Frances McDormand în rolul unei mame care provoacă autorităţile din orăşelul ei, după ce cazul uciderii fiicei sale întârzie să fie rezolvat.

30 martie
Ready Player One: Să înceapă jocul
După ce în februarie i-am văzut pe ecrane drama jurnalistică The Post, nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film, Steven Spielberg se întoarce în atenţie cu acest SF a cărui acţiune are loc în 2045. Vedem un Pământ suprapopulat şi aflat într-o acută criză de energie. Dar realitatea periculoasă are o alternativă, Oasis, un joc VR, în care jucătorii se pot bucura de vieţi ideală. În centrul atenţiei se află Wade Watts (Tye Sheridan, văzut în rolul lui Cyclops în X-Men: Apocalypse), iar acesta este gata de orice pentru a câştiga un joc din Oasis, reuşită ce i-ar garanta o viaţă îndestulată în lumea reală. Este clar unul dintre cele mai spectaculoase filme ale primăverii.

Din 30 martie mai vedem filmul Peter Rabbit/Peter Iepuraşul, cu celebrul iepuraş pus pe şotii din cărţile pentru copii ale lui Beatrix Potter, dar şi un film în ton cu sărbătorile de Paşti, Mary Magdalene/Maria Magdalena, care ne prezintă itinerariul lui Iisus (Joaquin Phoenix) din perspectiva Mariei Magdalena (Rooney Mara).

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Red Sparrow, Game Night, On Wheels, You were never really here, Ready Player One, Pacific Rim: Uprising, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Tomb Raider, Death Wish, Fotbal infinit, L'atelier, Strangers: Prey at Night, The Hurricane Heist, Estiu 1993, Gringo, Nelyubov, Stolen Princess, Peter Rabbit, Mary Magdalene

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 3 martie 2018 19:00
Pacific Rim 2 si Ready Player One si poate Red Sparrow
mihnea_aspru95 pe 6 martie 2018 00:47
Cum a spus şi @cavallioty (primele două filme trebuie vizionate la cinema), iar la "Vrăbiuţa Roşie", să vedem cum arată mai nud ca niciodată, J. Law .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells