Nelyubov

(2017)

Fără iubire

Poster Nelyubov Postere Nelyubov

Sinopsis Nelyubov

Nelyubov RO

Zhenya și Boris trec printr-un divorț dificil, marcat de resentimente, frustrare și învinuiri. Pregătindu-se deja de noile lor vieți, fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători să o ia de la capăt, să întoarcă pagina - chiar dacă asta presupune să își abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare...

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes, 2 premii şi 4 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Loveless

Produs de

Arte France Cinéma

Distribuitorul international

Pyramide Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Nelyubov

Weekend premieră (12.03.2018)
  • Loc 14
  • Spectatori 2.295
  • Încasări (RON) 30.178,00
Total
  • Spectatori 3.079
  • Încasări (RON) 43.405,00
  • Încasări (USD) 11.470,53

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 17 Noiembrie 2017 14:39
X
Un amic de-al meu cinemagist spunea despre Zvyanginstev ca este cel mai bun regizor contemporan rus. Eu merg mai departe cu afirmatia si sustin ca este in top 5 regizori contemporani mondiali.Este fenomenal cum reuseste sa ma surprinda de la film la film, cu noua sa capodopera intitulata Loveless(Nelyubov).
Pelicula este sumbra,intunecata,rece,dar in acelasi timp emotionanta,cu unele momente cu adevarat sfasietoare.
Cine are copii, va fi lovit de acest film precum un pumnal in piept.
Tema filmului este una extrem de complexa si ne arata consecintele neglijentei fata de copil,lipsei iubirii in familie si reflectata in societate, indiferenta, nepasarea, acte de egoism feroce,toate petrecandu-se in peisajul dezolant de iarna din Moscova.
Cand fericirea ta este mai importanta decat cea a copilului tau, cand esti preocupat mai mult de coafura, selfies, viata… citeşte

20 7
Gumnosophistai pe 04 Februarie 2018 00:04
Adevărul este că poți fugi oricât de condițiile exterioare, dar nu poți fugi niciodată de tine însuți. Poți schimba soția, apartamentul, partenerul, orașul, totul. Dar dacă ești o bestie care nu iubește pe nimeni și nimic înafară de job-ul tău de sclav, noua căsnicie și noua soție vor fi trase la „xerox” cu cele vechi. Dacă ești o „cățea” rece și clonțoasă, noul soț multimilionar nu-ți va aduce decât plictiseala și golicunea pe care le resimțeai și cu vechiul soț.
De remarcat profesonalismul, abnegația și dăruirea personalului fundației de voluntari „Search&Rescue” care munceau cu o organizare aproape militară 24/7.

11 1
a_anywhere pe 11 februarie 2018 23:05
subscriu!
cornel_tavi pe 4 iunie 2018 01:39
Referitor la sot as adauga la cele subliniate de tine ca si noul copil va fi tratat cu acelasi dezinteres, lipsa de rabdare si mai ales LIPSA DE IUBIRE ...pentru ca remarcam ca in finalul filmului isi ia copilul pe care te-ai fi asteptat sa il pretuiasca altfel dupa drama suferita si il trinteste intr-un tarc special amenajat, ca pe un sac de cartofi, deranjat evident de prezenta acestui nou copil in viata sa DE OM RATAT.
nathalie_dinu pe 02 Februarie 2018 10:01
,,Lipsa iubirii naste monstri''
Vizual, filmul este superb. Simbolistic, totul vorbeste, fiecare peisaj, fiecare privire. Filmul este asemenea unei hărţi pe care o descifrezi impreuna cu regizorul.
La final ramai inmarmurit, lovit in adancul sufletului, convins ca ai vazut unul dintre cele mai bune filme create vreodata, un film la care ai participat cu sufletul si cu mintea, care te-a miscat si care te-a pus in miscare, determinandu-te sa cauti intelesurile metaforelor acestui film extraordinar, asa cum le-a gandit regizorul si asa cum le-ai simtit tu.
Este impresionant cat de mult a reusit sa spuna regizorul Andrey Zvyagintsev cu putin, prin geniul sau artistic.
Minunata interpretarea actritei Maryana Spivak (Zhenya), foarte emotionanta.

8 7
into_the_labyrinth pe 18 Martie 2018 03:19
Excelent!! Chiar dacă la un moment dat filmul lui Zviagintsev poate lăsa senzaţia că spune o simplă poveste şi atât, cine îl va urmări de la început şi până la sfârşit va constata că e mult mai complex şi cu mai multe implicaţii decât ar putea părea. Într-o carte am citit mai demult următorul enunţ: „Răul nu este un principiu independent. Răul este negarea binelui”. Exact de la această premisă porneşte şi filmul de faţă, absolut neîntâmplător intitulat „Fără iubire”, mai ales că la un moment dat se spune: „fără iubire nu poţi trăi”. Personajele principale, ba chiar şi cele secundare sunt atinse de un egoism feroce, se gândesc doar la binele, la confortul, la siguranţa proprie şi aproape deloc la cel de alături. Banii, cariera, sexul... şi cam atât. Iar în momentul în care îţi întemeiezi o familie, eşti responsabil de… citeşte
7 2
cosmin742000 pe 11 Noiembrie 2017 23:53
O alta capodopera a celui mai bun regizor contemporan rus .De data asta filmul incepe mai greu , nu iti dai seama despre ce o sa fie vorba in el , cum e in cazul filmelor americane unde dupa 5 minute sti cum o sa se termne : intotdeauna cu bine.In acest film dupa ce se stabileste subiectul un alt lucru genial este ca filmul nu are nici sfarsit , fiecare poate sa-l interpreze dupa bunul plac , ceea ce in cazul filmelor americane nu se intampla niciodata.
7 11
margott pe 6 februarie 2018 20:19
Mereu invoci filmele americane, semn ca ai o relatie cu ele dragoste-ura. Le blamezi peste tot, dar in acelasi timp nu te poti abtine sa nu le urmaresti, marturie stau numeroasele tale comentarii la filmele americane. Chiar si aici, la un film strain despre care scrii la superlativ, trebuia sa aduci vorba si despre filmele americane. Nu mai bine te concentrezi pe filmele care-ti plac si eviti cinematografia americana ? :)
mirceathekid pe 14 aprilie 2018 12:27
Omul isi exprima parerea nu inteleg de ce va deranjeaza mai bine lasati un comentariu util !
sigalia pe 16 Martie 2018 21:41
Filmul este, intr-adevar, nimicitor.
La tot ce s-a punctat inspirat pana acum, vreau sa mai adaug doar semnificatia cruda, dar atat de expresiva, a finalului.

Boris, tata pentru a doua oara, redevine un parinte la fel de absent ca si in prima casnicie. Scena in care, ajuns in culmea rabdarii, isi inlatura copilul din living, izolandu-l nervos in patutul lui, sugereaza, fara indoiala, o forma de abandon.
Zhenya, recasatorita, intr-o scena domestica de seara, privind absenta jurnalul TV, intr-o mutetie absoluta, alaturi de cel care i-a devenit intre timp sot. Evadarea mecanica pe banda de alergat, lipsa oricarei reactii sau suflu de viata, intre ei. Doua singuratati, condamnate la convietuire.
Sunt tablouri simetrice, in oglinda, punctand un final care refuza sa indice vinovatul, si care reafirma, daca mai era nevoie, ca "greseala se savarseste,… citeşte

6 3
jonny17 pe 27 februarie 2020 17:39
,,incapacitatea de-a iubi,, Bravo! Acuma pune degetul pe vinovat.
sabinalin pe 26 Ianuarie 2018 14:56
“Nu se poate trai, nu se poate supravietui fara iubire”. Un barbat care cauta sa isi mentina job-ul bine platit de la multinationala prin orice mijloace, doar aparentele conteaza si nu fondul problemei, viata personala n-are cum sa fie in prim-plan, important e sa fii sclav modern regulamentar si sa produci cat mai mult si cat mai profitabil. O femeie pe care datoria de a fi mama o incurca teribil, nici in postura de fiica nu se simte confortabil, important e doar ca a intalnit un barbat care sa ii satisfaca placerile. Un barbat si o femeie in valtoarea societatii moderne, o societate a lumii virtuale, daca te urci in autobuz tineretul e cu nasul in smartphone, nimeni nu il mai vede pe cel de langa el. Si un copil pe care nimeni nu-l vrea, un destin complicat intr-o lume in care mijloacele de comunicare in exces produc tot mai multa lipsa de comunicare. Andrei Zviaghintsev… citeşte
6 6
jonny17 pe 27 februarie 2020 18:05
Merci domnule, m-ai salvat de la un comentariu care ar fi fost total offtopic.Acesta e noul stil de viață, ochelari de cal și bucata de plasticîn față.
dincolodenume pe 11 Martie 2018 19:12
"Estul" trairilor mele
Fericirea din selfi-uri nu este deloc compatibila cu realitatea din casele noastre.
Desi vedem o multime de profiluri vesele, dichisite pe conturile sociale, sub colturile zambetului se afla dintii ascutiti ai nefericirii, ai neimplinirii, al strigatului impotentei in fata normalului, strigatul durerii unui animal ce este incoltit de pradatorii sai.

Noi cei din est... acele animale insuficient domesticite, acele suflete ce-si cauta linistea in neliniste, sub privirea ascutita a destinului tamp, implacabil de indiferent la zbaterile noastre prostesti, inspide, lipsite de orice sublim. Ne ingropam in aparente, ne imbracam cu importanta nimicniciei noastre, fiind nepriceputi in a fi oameni, in a iubi cu adevarat, dezinteresat, golindu-ne de egoismul feroce pe care natura ni-l ofera asemenea unui cadou otravit. Ne sopteste: "Daca vrei sa fii om trebuie sa inveti sa… citeşte

5 3
Iris_Man pe 02 Februarie 2018 23:11
Dragostea e totul
Am vazut filmul Loveless.
Un film rusesc , filmat la Moscova , deci european. Un film fara urmariri , pistoale, explozii, super eroi...Cam ca filmele romanesti...
Ca deosebiri fata de capodoperele romanesti, ale lui Puiu in special:
camera nu tremura aiurea pe umar ,
personajele nu se uita ca vaca la poarta noua, cinci minute in sir, incercand sa ne transmita filosofia budei necuratate a sistemului comunist,
nu e galagie degeaba ,
Nu se vede ceafa actorilor care vorbesc , iar atunci cand personajele sunt in masina , le mai vezi si din fata....ca la film ...
Subiectul e relativ simplu , jocul e firesc . Ni se arata ,la fel ca la Puiu, realitatea cruda a zilei de azi , apatia societatii aproape aberante care ne striveste in fiecare zi , golindu-ne de sentimente.
Desi se intampla in tara care a dus comunismul pe culmile gloriei , nu te… citeşte

5 3
margochirila24_69 pe 26 Februarie 2018 12:25
Zvyagintsev înfăţişează portretul unei familii prea orbită de dorințe egoiste pentru a putea vedea durerea pe care o cauzează propriului copil. Filmul este centrat pe natura umană ajunsă într-un punct critic.
3 1
alexandra_dumitrache95 pe 25 Martie 2018 17:13
Mesajul e foarte bun. Din pacate, filmul e o întreaga ancheta politista si atat. Vazuta din exterior. Practic, exceptand prima jumatate de ora, nu se intampla nimic in rest, politia cauta copilul si atat.
3 3
valoare pe 25 martie 2018 23:19
Ce politie? Poate voluntarii... Ce ancheta politista? Esti prea mica pentru astfel de filme...
borisvultur pe 11 Februarie 2018 11:51
O Rusie deprimantă
Regizorul își continuă căutările : un pesimism generalizat, o Rusie deprimantă, o mondializare monstruoasă. Arborii morți, plus iarna trimit spre dezrădăcinare, dezumanizare. Ființele și-au pierdut sufletul. Clădirea dezafectată e emblematică pentru o societate căzută în ruină. Doar copilul e în osmoză cu natura. Antonioni, Bergman, Tarkovski (mai ales „Călăuza”), Haneke („Happy-end”) - câteva influențe perfect asumate. Unde e Rusia glorioasă? Doar ură, egoism, indiferență. Ființele și-au pierdut sufletul într-un deșert arid, fără iubire.
3 6
lili22 pe 20 Ianuarie 2018 23:45
Viata pe care crezi ca ai inceput-o seamana foarte mult cu cea veche.Asa se termina filmul.Mama plictisita devine o sotie apatica Sotul ramane la fel de indiferent in noua familie.Nu conteaza pentru nimeni daca a fost gasit sau nu baiatul asa ca plecam acasa fara sa stim.Interesant, Boris se casatoreste cu fiecare sotie pt
ca e gravida dar nu ii plac copiii.

3 6
user-5ab77a502a6d5 pe 25 Martie 2018 13:33
Excelent film! Dureros, dur, frumos in tragismul sau.
Observ ca nimeni nu a spus nimic despre destinul final al copilului. nici regizorul. Nu era important, insa as vrea sa stiu parerea voastra.
A murit? A plecat? A fost rapit? Era cel de pe masa legistului?

1 1
cornel_tavi pe 4 iunie 2018 02:46
Nu, copilul nu era cel de pe masa legistului. Copilul dupa mine era doar o metrafora A LIPSEI DE IUBIRE. Copilul s-a "evaporat" ca si cum nu ar fi existat niciodata pentru ca intre cei 2 nu a existat niciodata IUBIRE si stim ca in mod normal un copil trebuie sa vina pe lume DIN IUBIRE...mai mult de atit, el nu a primit de la nici unul din cei 2 IUBIRE... De aceea cred eu ca autorul nu s-a focusat pe copil.
GabrielaSirbu pe 03 Aprilie 2018 11:47
In general asa se cearta 3005% din cuplurile care urmeaza sa divorteze, zici ca-i un limbaj universal, sigur si mutii-l folosesc… din maini; pe niciunul dintre parintii care urmeaza sa divorteze nu-I intereseaza daca /cat sufera copilul care va ramane… la unul dintre ei…desi niciunul dintre parintii care urmeaza sa divorteze nu-si doreste copilul pe cap; ambii parinti care urmeaza sa divorteze au senzatia ca viitoarea relatie…in care sunt de mult bagati…este unica si singura potrivita…desi in 3006% din cazuri s-a demonstrat contrariul!
Un film de vazut, dar cuplurile care urmeaza sa divorteze se vor injura si scuipa oriunde pe planeta, intr-o maaaaaare proportie.

1 2
sabinalin pe 3 aprilie 2018 15:11
Splendid film!
GabrielaSirbu pe 4 aprilie 2018 12:46
Foarte buna Maryana Spivak in rolul mamei...

Spune-ţi părerea despre Nelyubov

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Nelyubov
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells