Premierele săptămânii 16-22 martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 16 Mar 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este săptămâna când ne reîntâlnim, după o lungă aşteptare, cu o franciză şi o protagonistă feminină extrem de populare. Mai vedem cum afacerile legale cu marijuana nu sunt atât de simple precum par la prima vedere şi că celebra vorbă cu "socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg" se verifică, mai ales dacă treci graniţa dintre SUA şi Mexic. Un film premiat la Cannes şi o animaţie pentru copii completează oferta cinematografică a weekend-ului. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Tomb Raider Începutul
După ce a regizat un rar disaster movie european, The Wave, regizorul scandinav Roar Uthaug a făcut trecerea la Hollywood cu aşteptatul reboot al francizei Tomb Raider. În rolul titular, tot o scandinavă, tot mai apreciata Alicia Vikander. O nouă explorare a originilor personajului, filmul ne-o arată pe Lara Croft devastată de dispariţia tatălui ei şi refuzând să-i accepte sfârşitul. Cu o existenţă în derivă, tânăra Lara este atrasă în aventuroasa lume a părintelui ei şi va ajunge să pornească în căutarea unui legendar mormânt de pe o insulă japoneză. Filmul a fost lăudat pentru alegerea actriţei şi pentru intensitatea şi spectaculosul secvenţelor de acţiune, dar în acelaşi timp scenariul a fost etichetat ca fiind mult prea previzibil.

Gringo: Amator în misiune
Cum poţi rezista unui film în care Charlize Theron vrea să vândă marijuana? Este irelevant faptul că marijuana cu pricina ar fi legală, având forma unor pastile. Filmul lui Nash Edgerton îl are în centrul atenţiei pe Harold (David Oyelowo), un om de afaceri la limita falimentului însărcinat de şefii săi (Theron şi Joel Edgerton) să administreze în Mexic producţia pentru noul "medicament" al companiei, pastilele cu marijuana. O decizie bizară a lui Harold îl va arunca pe erou în aventuri ieşite din comun, acesta ajungând deseori la un pas de a-şi pierde viaţa. Cronicile nu s-au grăbit să laude scenariul haotic. Distribuţia este completată de Amanda Seyfried, Thandie Newton şi Sharlto Copley, iar într-un rol secundar îl vedem pe Harry Treadaway, din serialele Penny Dreadful şi Mr. Mercedes.

Nelyubov/Fără iubire
După Premiul juriului la Cannes şi o nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, probabil că această dramă a lui Andrei Zviaghinţev, cu siguranţă cel mai vandabil nume ale cinema-ului rus actual, se va bucura de interes şi în România. Acţiunea are loc la Moscova, unde soţii Jenia (Mariana Spivak) şi Boris (Alexei Rozin) sunt în mijlocul unui divorţ dificil. Din cauza animozităţii dintre cei doi cel mai mult suferă Alexei, fiul lor în vârstă de 12 ani. Când acesta dispare fără urmă, Jenia şi Boris sunt obligaţi să se apropie, în încercările lor disperate de a-l regăsi. Filmul a fost lăudat pentru modul atent şi sensibil în care explorează provocările unei familii dezbinate, provocări ce comentează şi pe seama Rusiei din prezent.

Stolen Princess/Prinţesa furată
O animaţie ucraineană destinată celor mai mici spectatori, Prinţesa furată ne-o arată pe fiica regelui, Mila, îndrăgostindu-se de un trubadur, Ruslan. De parcă asta nu i-ar fi complicat suficient viaţa prinţesei, aruncându-i în faţă provocarea de a-şi anunţa tatăl că alesul ei nu este vreun cap încoronat, un vrăjitor malefic o răpeşte pe Mila, hotărât să-i folosească sentimentele de iubire pentru a-şi mări puterea magică. Cade pe umerii lui Ruslan să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi salva iubita.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Tomb Raider, Nelyubov, Gringo, Stolen Princess

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells