Filme în weekend

de Ştefan Dobroiu în 29 Iun 2012
Filme în weekend

Îţi spuneam ieri (detalii AICI) că sărăcie mai mare de filme nu s-a mai văzut la vreun sfârşit de săptămână din ultima vreme în cinematografele din România. Niciun distribuitor important de filme din ţară nu a programat vreun film pentru o premieră locală. În această situaţie ce facem dacă nu avem în plan munte, mare sau somn acasă şi chiar ne dorim să mergem la cinema?

Fără noi concurenţi, şansele ca Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa are toate şansele să se regăsească din nou pe primul loc în topul încasărilor din ţară şi chiar ar fi o idee bună să îl vezi la cinema (dacă nu l-ai văzut deja). Noi l-am văzut chiar ieri, iar producţia DreamWorks e suficient de fresh, colorată şi energică pentru a fi o idee bună de petrecut două ore la răcoare, mai ales dacă în preajmă ai şi un nepoţel sau vreun copil de prin vecini în preajmă...

Amatorii de muzical ar putea încerca să-l vadă pe Tom Cruise în Rock pentru totdeauna, în care rolul actorului ce va împlini anul acesta frumoasa vârstă de 50 de ani este cel mai lăudat. Pentru efecte speciale poţi vedea Abraham Lincoln: Vânător de vampiri, iar o trăsnaie simpatică ar putea să ţi se pară Iron Sky. Invazia, în care naziştii fugiţi pe Lună în 1945 se întorc în 2018 pentru a cuceri întreaga Terra.

Diseară de la ora 20, cinematograful Studio din Bucureşti proiectează un calup de scurtmetraje româneşti premiate sau selectate la festivaluri importante de film, iar în weekend vei putea vedea Cine, dacă nu noi?, o producţie din Germania premiată atât la festivalul de la Berlin, cât şi la recent încheiatul festival Cinepolitica.

Dacă programul cinematografelor de mall nu prea se schimbă în acest weekend, poţi încerca noi experienţe cinematografice la NCRR, Noul Cinematograf al Regizorului Român, de lăudat că în fiecare săptămână proiectează producţii mai puţin familiare publicului larg, dar foarte importante pentru cei care s-au săturat de veşnicele blockbustere de la Hollywood. În weekend poţi vedea producţia premiată la Veneţia Attenberg, Submarino al lui Thomas Vinterberg, documentarul maghiar Secret Years sau comedia din Croaţia Secrete bine ascunse, cu Miki Manolovic, unul dintre cei mai cunoscuţi actori est-europeni.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
catalin_duta pe 29 iunie 2012 20:42
Ştefane, dragă, mă văd iarăşi obligat să scriu că avem totuşi premieră şi în Bucureşti la un Cinematograf care, după câte văd, nu figurează pe Cinemagia (poate pentru că este al UCIN-ului): la Cinema Studio rulează "Wer wenn nicht wir / Cine, dacă nu noi", care până acum nu a apărut decât prin Festiavaluri, cel mai recent în Cinepolitica.
catalin_duta pe 29 iunie 2012 20:46
Mă autocorectez: Cinema STudio figurează şi chiar şi filmul acesta e trecut dar nu ca premieră.
alex_il_fenomeno pe 20 iulie 2012 13:51
eu inca mai astept sa vad Madagascar 3 .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells