Film despre revolta din închisoarea Attica, în dezvoltare

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2010
Film despre revolta din  închisoarea Attica, în  dezvoltare

Doug Liman lucrează la un film inspirat dintr-o poveste adevărată: revolta care s-a dezlănţuit în închisoarea Attica din New York în 1971.

Alimentată de condiţiile tot mai proaste şi de relele tratamente ale deţinuţilor (inclusiv limitarea accesului la duş şi asigurarea a doar un sul de hârtie igienică pe lună), revolta a fost declanşată de moartea, la San Quentin (pe cealaltă coastă a Statelor Unite) a deţinutului George Jackson. Peste 1000 din cei 2200 de puşcăriaşi s-au revoltat, preluând controlul închisorii timp de patru zile. Autorităţile locale, deşi au cedat la unele cereri ale deţinuţilor, au luat în cele din urmă cu asalt închisoarea. Atunci când gazul lacrimogen s-a ridicat, cel puţin 39 de oameni au murit.
    
Liman are o însă şi o legătură personală cu povestea: tatăl său era implicat, în calitate de consilier, în comisia de anchetă care a investigat evenimentele. În acest moment, regizorul dezvoltă proiectul împreună cu Geoffrey Fletcher, scenaristul lui Precious.
    
După cum scrie LA Times, proiectul se află încă la început - ceea ce înseamnă că va mai trece timp până să ajungă pe marile ecrane. Însă Liman şi Fletcher au de gând să îl realizeze cu orice preţ, chiar cu fonduri independente.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
http://psychometricwannabe.web pe 18 februarie 2010 10:38
Din aceeasi serie si Hunger (2008), despre greva foamei de 66 zile in inchisoare a lui Bobby Sands, leaderul miscarii republicane in Irlanda de Nord
IOANA pe 18 februarie 2010 10:50
Acceasi tema si in Carandiru, film brazilian pe care l-am vazut la TIFF acum cativa ani
Popescu Ionescu pe 19 februarie 2010 17:48
Draga Gloria,
se zice: "asigurarea doar a unui sul de hartie igienica pe luna", nu: "asigurarea a doar un sul de hartie igienicia pe luna". Zau !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells