Eroii de acţiune ai lui 2014

de Ştefan Dobroiu în 29 Ian 2014
Sunt gata de orice pentru a le veni de hac răufăcătorilor

La începutul anului Cinemagia ţi-i prezenta pe supereroii aşteptaţi în următoarea perioadă pe marile ecrane (click AICI), dar cum i-am putea nesocoti pe cei ce nu dispun de vreo putere specială, dar sunt gata să se sacrifice pentru binele celor dragi sau pur şi simplu pentru binele general, aruncându-se în luptă cu o mulţime de răufăcători? Iată-i mai jos pe cei mai interesanţi eroi umani ai lui 2014.

De vinerea trecută i-am văzut pe Ice Cube şi Dragoş Bucur urmărindu-se în Ride Along/Un poliţist şi jumătate, iar de vineri îi avem pe ecrane pe Kellan Lutz în Legenda lui Hercule şi pe Nicolas Cage în Tokarev. Să vedem cine urmează în celelalte luni ale anului.

Pe care dintre ei l-ai sau i-ai vrea alături într-o luptă pe viaţă şi pe moarte?

Eroii monumentelor - The Monuments Men/14 februarie
Sunt trecuţi de prima tinereţe şi mai obişnuiţi cu albumele de artă decât cu luptele. Dar nu se sperie de nimic ce le-ar putea sta în cale în iniţiativa lor de a-l împiedica pe Adolf Hitler să distrugă opere artistice inestimabile. Interpretaţi de George Clooney (care e şi regizor), Matt Damon, John Goodman, Bill Murray şi Cate Blanchett, "eroii monumentelor" vor dovedi că dorinţa de a face bine şi curajul sunt mai necesare decât experienţa în luptă.

Milo (Kit Harington) - Pompeii/21 februarie
Va reuşi Kit Harington să-şi cimenteze popularitatea la Hollywood? Are o şansă în această "răbufnire" vizuală a lui Paul W. S. Anderson (seria Resident Evil), care porneşte de la erupţia Vezuviului pentru a înconjura cu efecte vizuale agonia oraşului Pompei. Harington este Milo, un sclav care visează la libertate şi mai ales la Cassia (Emily Browning), fiica stăpânului său. Milo va profita de erupţie pentru a-şi împlini visul.

Ethan Runner (Kevin Costner) - 3 Days to Kill/21 februarie
Sunt la modă eroii de acţiune aproape sexagenari. Costner a putut fi văzut în Jack Ryan: Agentul din umbră, dar revine în centrul atenţiei în Condamnat să ucidă, în care interpretează un agent secret aflat la final de carieră obligat să ducă la bun sfârşit o ultimă misiune. Runner va trebui să dejoace un plan terorist, să îşi salveze propria viaţă, dar şi pe cea a fostei soţii (Connie Nielsen) şi a fiicei lor (Hailee Steinfield).

Bill Marks (Liam Neeson) - Non-Stop/28 februarie
Ce ne place la acest action cu Liam Neeson este că nu ştii deloc în ce ape se scaldă personajul său, Bill Marks. Este un erou? Este de fapt eroul negativ? Vom afla la sfârşitul lui februarie. Marks este un fost US Marshall care urcă la bordul unui avion, fiind ameninţat prin SMS-uri că pasagerii vor muri câte unul la fiecare 20 de minute dacă autorităţile americane nu transferă 150 de milioane de dolari într-un cont bancar. Lucrurile se complică atunci când personalul avionului află că acel cont este de fapt pe numele lui Marks...

Tobey (Aaron Paul) - Need for Speed: Începuturi/14 martie
Să fie ecranizarea popularului joc un debut al unei adevărate francize, gata să concureze seria de succes Furios şi iute? Vom vedea în 14 martie, când Aaron Paul, vedeta serialului Breaking Bad, dă examenul cu publicul de cinema. Actorul îl interpretează pe Tobey, un şofer de curse care intră într-o competiţie periculoasă, cu întreceri pe întreaga suprafaţă a Statelor Unite. Scopul său? Răzbunarea pe fostul partener, din cauza căruia a fost condamnat la închisoare...

Ford (Aaron Taylor-Johnson) - Godzilla/16 mai
Aaron Taylor-Johnson a schimbat o mulţime de genuri până acum şi s-a apropiat de acţiune în cele două filme Kick-Ass. În Godzilla va fi primul său examen cu blockbusterul marca Hollywood, iar în 2015 îl vom vedea în rol de supererou în The Avengers: Age of Ultron. În Godzilla actorul este Ford, un soldat trimis într-o misiune de recunoaştere pentru a estima pericolul reprezentat de şopârla gigantică. În cel mai recent trailer al filmului îl vedem aruncându-se dintr-un avion ce survolează Manhattan-ul pentru a ajunge la o întâlnire "faţă în faţă" cu distrugătoarea creatură.

Bill Cage (Tom Cruise) - Edge of Tomorrow/30 mai
După ce anul trecut apărea în Oblivion, Tom Cruise revine la SF-ul de acţiune cu Edge of Tomorrow, într-un rol foarte solicitant. După ce în 2005 regiza Domnul şi doamna Smith, Doug Liman are o nouă şansă la un succes de box office cu povestea lui Cage, un bărbat obişnuit prins într-o luptă a viitorului, când Pământul este atacat de extratereştri. După ce atinge un extraterestru, eroul se trezeşte prizonierul unei bucle temporale: zi după zi, retrăieşte aceleaşi experienţe soldate cu propria moarte. Va reuşi să evadeze şi să întoarcă sorţii războiului?

Jenko (Channing Tatum) şi Schmidt (Jonah Hill) - 22 Jump Street/13 iunie
Nu prea ne uităm la Jonah Hill ca la un erou de acţiune, dar Channing Tatum chiar că este în stare să convingă cu uşurinţă într-o producţie de gen. Cei doi actori vor încerca în iunie se repete performanţa din 2012, când impresionau cu aventurile lor la liceu. Acum cei doi poliţişti sub acoperire ajung la colegiu, unde se vor băga într-o mulţime de buclucuri pentru a se integra printre mai tinerii lor colegi şi pentru a rezolva un nou caz.

Cade Yeager (Mark Wahlberg) şi Shane (Jack Reynor) - Transformers: Age of Extinction/27 iunie
Noua aventură Transformers ajunge pe ecrane la sfârşitul lui iunie, promovând doi noi eroi interpretaţi de Mark Wahlberg şi debutantul la Hollywood Jack Reynor. Wahlberg va fi Cade Yeager un mecanic a cărui descoperire, la patru ani de la evenimentele din Dark of the Moon, va readuce pe Terra extratereştrii de pe Cybertron. Reynor este Shane, şofer de curse şi iubitul fiicei lui Cade (ne aşteptăm ca acesta să nu fie de acord cu relaţia), prins fără să vrea în mijlocul evenimentelor.

Eroii de sacrificiu - The Expendables 3/22 august
O nouă reîntâlnire a celor mai grele nume ale genului. Lui Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger şi Dolph Lundgren li se adaugă Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Kellan Lutz şi Mel Gibson, ultimul în rolul lui Conrad Stonebanks, un fost amic al lui Barney Ross (Stallone), gata să distrugă întreg grupul. Numai că acesta are parte de noi posiblităţi datorită membrilor mai tineri, mult mai pricepuţi la noile tehnologii. Să fie o confruntare între forţa pură şi cea asistată de calulatoare? Vom vedea în august.

Exploreaza subiecte similare:

The Monuments Men, Pompeii, Ride Along, Tokarev, The Legend of Hercules, 3 Days to Kill, Non-Stop, 22 Jump Street, Edge of Tomorrow, The Expendables 3, Transformers: Age of Extinction, godzilla, Kevin Costner, Mark Wahlberg, Jack Reynor, Tom Cruise, Kit Harington, George Clooney, Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman, Bill Murray, Liam Neeson, Aaron Taylor-Johnson, Channing Tatum, Jonah Hill, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Jet Li, Antonio Banderas, Harrison Ford, Mel Gibson, Jason Statham, Wesley Snipes, Need for Speed, Aaron Paul

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 29 ianuarie 2014 13:39
Eroi de actune ai ultimilor ani or fi fost ei flesh and blood , dar au dovedit o lipsa acuta de creier :))
cristi23 pe 29 ianuarie 2014 14:16
doar sa fie filme bune........restul comentam dupa vizionare.......
Sayko pe 30 ianuarie 2014 21:37
Slab an cinematografic,2014.Cred ca cel mai slab din toate timpurile...
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 19:30
Va fi un an plin. De Spider-Man nu se mentioneaza nimic?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells