Pompeii

(2014)

Pompeii

Poster Pompeii Postere Pompeii

Sinopsis Pompeii

Mai mult
Pompeii trl

În 79 i.H. Milo (Kit Harington) este un sclav care devine gladiator invincibil în luptă, din dorința arzătoare de a câștiga mâna femeii iubite. Este îndrăgostit de Cassia (Emily Browning), frumoasa fiică a unui negustor înstărit, care a fost forțată de tatăl ei să accepte căsătoria pripită cu un senator roman corupt. În momentul în care vulcanul Vezuviu erupe, Milo trebuie să găsească o cale de a ieși cât mai repede din arenă, pentru a-și salva iubita înainte ca orașul să…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.5

Caseta tehnică

AKA

  • Pompiia

Produs de

Constantin Film Produktion

Tip Ecran

3D

Distribuitorul international

Entertainment One Benelux

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA, Germania

Site oficial

Pompeii
Film disponibil pe DVD în România

Box office Pompeii

Weekend premieră (17.02.2014)
  • Loc 1
  • Spectatori 55.693
  • Încasări (RON) 1.169.557,09
Total
  • Spectatori 178.602
  • Încasări (RON) 3.556.257,75
  • Încasări (USD) 1.088.935,28

Părerea criticului

Gloria pe 26 Februarie 2014 13:28
Bine remarca unul dintre cititorii Cinemagia, într-un comentariu glumeţ, că „Gladiator + Titanic = Pompei”. Acest mesaj schematic rezumă, într-un fel, filmul.

Scenele de luptă în arenă sunt coregrafiate şi regizate ingenios în Pompei 3D, putând mulţumi fanii genului cam pe cât o făcea Gladiatorul, iar iubirea dintre protagoniştii filmului - Milo (Kit Harington), un sclav aruncat în arenă, şi Cassia (Emily Browning), fiica unui negustor influent din Pompei - ar putea rămâne în memoria colectivă pentru că ei sunt figurile pe care le vom asocia de acum înainte cu drama miilor de suflete răpuse de lava vulcanului Vezuviu.

Practic, cei patru scenarişi şi regizorul Paul W.S. Anderson au dat chip formelor de piatră contorsionate, rămase de pe urma cataclismului până în zilele noastre. O iubire condamnată unui astfel de destin nu… citeşte

21 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ssa_l_issa pe 20 Februarie 2014 00:33
Filmul e frumos realizat avand in centru o morala pe care noi am uitat-o de multa vreme si anume puterea pe care ti-o da o functie inalta nu valoreaza nimic in fata mortii, in final suntem cu totii egali; noi alegem cum sa sfarsim: ca niste eroi curajosi sau ca niste lasi. Pe de alta parte apreciez ca nu a fost un film siropos cu scene prea lungi si exagerate de dragoste.
23 11
Paraiah pe 3 mai 2014 12:00
Asta vezi si in viata reala...morala asta a ta.
ssa_l_issa pe 9 mai 2014 12:37
eu mereu fac conexiune intre film si viata reala. Bineinteles daca asta se poate. Morala asta pe care eu am extras-o evident e o opinie personala care nu trebuie sa si-o insuseasca toata lumea
johnybz pe 26 Februarie 2014 17:29
Acceptabil
Frumos ! Vazut acum vreo 2 zile in cinematograf. Comparativ cu Hercule ..... e capodopera . Totusi am 3 intrebari :
Cum e posibil sa rupi o sabie infipta intr-un corp uman doar dandu-i un pod de palma ? Nu o poti rupe prea usor nici daca o prinzi in menghina.
Cum poti deschide un lacat cu o aschie in timp ce sareta aia goneste cu viteza pe un teren nasol ?
Cum naiba calul s-a speriat intr-o secventa mai la inceput de la un mic cutremur iar pe la urma mergeau fara niciun stres printre "meteoriti" de magma care cadeau din cer. Sa fim seriosi.

Per total insa a fost un film bun. Am ramas uimit sa vad cum s-a mentinut Adebisi . Cine a vazut Oz , stie ce spun :). Nota 6 de la mine. Un pic prea siropoasa povestea aia de dragoste , dar nu se putea pana la urma face un film doar cu eruptia unui vulcan. Si inca un minus ar fi ca in istorie scrie ca si orasul… citeşte

20 1
Denisse2000 pe 3 martie 2014 11:23
Cam asta vroiam sa postez si eu (ce ai scris tu), prin urmare nu ma mai obosesc si iti dau tie in + pt comentariu!
johnybz pe 2 iulie 2014 03:13
Eu as zice ca nota 6 este mai mult decat decenta pentru filmul asta. Nu poti considera publicul care chiar a savurat vizionarea o gasca de oameni abia iesiti din ou. E vorba de gusturi si de oameni. Mie de exemplu mi s-au parut tampenii filme de legenda precum Pulp Fiction sau Fight Club, dar mi-au placut foarte mult chestii usoare cum ar fi That awkward moment sau 13 sins, implicit am dat note mai mari in situatiile cu pricina. Pana la urma e vorba de senzatia cu care ramane fiecare dupa vizionare. A fost un exemplu, stiu ca e diferenta enorma de valoare, dar e exact cum spuneam, depinde cum il prinde pe fiecare! Si inca ceva, mai depinde si de modul in care asisti la un film. Daca vezi un cam amarat de pe torrente, normal ca nu are ce sa te atraga. Un cinematograf joaca un rol destul de important pentru ca pune in valoare ceea ce defineste un film in primul rand-imaginea! Oricum asta e un capitol inchis si ingropat. Ne asteapta Imax cu niste Transformers!
CatalinPHD pe 23 Februarie 2014 23:04
Coloana sonora, efectele speciale, prestatia actorilor...am rezistat 20 de minute...
20 17
alup pe 1 martie 2014 01:14
Sincer,am dormit la film sub orice critica:)
bizonul pe 15 iulie 2018 06:26
Printre atatea filme fara noima, binenteles ca acest film este o capodopera. Totusi sa recunoastem,este un film bun si cam asa s-au petrecut lucrurile pe atunci. Binenteles ca sunt si indivizi care li se par mai interesante cele indiene de pe National tv. sau ineptiile de genul "Detectivu lu' Peste". Celor care li s-a parut ca nu-i prea bun atunci desigur nu le-a placut nici "Gladiator"sau chiar "Cei trei sute". Asa ca ...este f. greu ptr. unii si trebuie sa-i privim cu indulgenta.
MikkaelWolfganger pe 26 Februarie 2014 01:18
Dat nigga!
Singurul motiv pentru care filmul asta merita mai mult de 4 e Atticus.Un personaj care mi s-a parut extrem de amuzant, cu o farama de accent ce mi-a adus aminte de Jamaica si cu niste ochi bulbucati ce m-a facut sa cred ca intre lupte rula cate un joint.Singurul personaj cu ceva epic in el.

Restul e tacere.Chiar ma intreb cand va si juca si Browning asta intr-un film care sa depaseasca 50 de procente pe rotten.E draguta duduia, cu buzele alea mari si fata semi-inocenta, dar actingul nu stiu daca e punctul ei forte,cel putin, nu in filmul asta.Cand partitura ta se rezuma doar la scancete si la priviri cat mai indragostite/speriate/nevinovate banuiesc ca ar trebui sa o duci in cap fara prea mari probleme.Nu prea se intampla asta...

Cel mai frustrant lucru la filmul asta e ca dai de personaje si scene ce par trase din alte filme larg consum.Gladiator, Titanic,Romeo… citeşte

16 5
Slightly pe 30 noiembrie 2014 22:38
Am ras la "dat nigga" ai dreptate. I-am dat o nota 5 . Si finalul este execrabil. Dintr-o data cazura de pe cal si nu mai avura timp sa fuga. Jenant!
rabel pe 22 Februarie 2014 23:22
mult mai bun decat m-am asteptat!merita vazut la cinema pentru efecte.
12 11
cezarika21 pe 29 Mai 2014 08:57
Efecte vizuale kitch, poveste de doi lei
Realizarea superproducţiei Pompeii a costat 80 de milioane de dolari. Cu aceşti bani se putea achiziţiona un scenariu interesant şi original, se puteau angaja actori valoroşi şi se puteau găsi o serie de locaţii de filmare mai acătării. Din păcate, realizatorii au băgat aproape toţi banii în efecte vizuale şi nu le-a mai ajuns pentru scenariu şi pentru actori.

Din păcate pentru ei, efectele vizuale 3D nu impresionează: dacă tehnic sunt bine realizate (mă refer la clădiri, la amfiteatru şi la erupţiile vulcanului), din punct de vedere artistic nu depăşesc nivelul unor imagini din jocurile video. Adică imaginile au culori saturate, iar grafica de joc video se observă cu ochiul liber, tot ansamblul vizual părând artificial.

Scenariul este lipsit de originalitate (fiind o combinaţie de secvenţe văzute în "Braveheart",… citeşte

10 0
HarlequinMonkey pe 22 Februarie 2014 19:55
Era de asteptat ca va fi un film slab. Asa o sa fie si 300: Rise of an Empire.
9 8
happysunnyday pe 22 Februarie 2014 14:40
Ceva gen: "Nu mai are ce sa-mi zboare. Mesa e-n portbagaj!"- Andreea Tonciu. Un du-te vin-o cu actori buni. Un plot destul de intrigant cu efecte varza. Se vedea clar cat de decupati erau actorii in fata unui green-screen, nu mai vorbesc de efectele AutoDesk Maya, care nefolosite de profesionisti creeaza filme ca acesta. E doar un alt: "Hey, hai sa vezi filmul nostru, e 3D. Nu conteaza celelalte aspecte."
9 12
makomomo pe 11 mai 2014 22:05
mai da toti va pricepeti la filme si trucaje, de ce pana mea nu faci tu filmu tau si trucaje cu maya,duda? hai scoate un film ca asta durule! unde ai vazut tu filmul asta de ai observat actorii decupati???cata idiotenie! filmul este realizat foarte bine, extrem de real si bine construit dtpdv! numai inteligenti aici, acum 30ani te uitai la filme alb-negru iar acum ai descoperit trucajele din filmele americane...
makomomo pe 11 mai 2014 22:29
si de fapt eu cred ca ai vazut varianta ieftina a acestui film care este cu actori slabi si da, cu efecte proaste...ai grija ce dw de pe net, mai multa atentie :)
XGamer pe 22 Februarie 2014 13:30
Super filmul,chiar merita vazut!Nu e plictisitor deloc,prestatia actorilor e ok,costumatia si efectele speciale bune,iar povestea e una dramatica si reala.
7 10
alyn.alyn pe 6 martie 2014 13:10
daca tu zici :))
VIBERS pe 11 mai 2019 00:00
Cei care spun ca este foarte bun filmul sunt cei care l-au vazut doar ca joaca Nelu Omat in el.Filmul este de-a dreptul o mizerie iar gladiatorii zici ca sunt la parada modei, a mai vazut cineva gladiatori cu carlionti in vreun film?Eu nu.
irinanistorescu pe 02 Martie 2014 20:34
TROIA
AM FOST LA TROIA SSCUZEE POMPAII POPEYE SCUZE POMPEY SAU POMPIERII SAU POMPEIII MI A PLACUT 3D CU LAVA .A AVUT SI OPARTE CAM CIUDATA ERA FOARTE MULTA LAVA CARE FRIGEA FOARTE TARE
6 10
bilamagica pe 2 martie 2014 20:35
awsomeeeee ma voi duce sa il vad :)))))
dan_ignat pe 22 Februarie 2014 17:41
Nota 6 pentru un film slabut,doar ca e 3D!Actorii slabuti, scenariul e ok...in rest nimic de comentat.
5 6
leu_eraser pe 08 Mai 2014 06:42
Vulcanul
A avut filmul asta la efecte speciale... In materie de dezastre naturale, mi-a adus aminte de filmul "2012". Totusi il depaseste cu mult. Povestea nu e cine stie ce. Se vede de la o posta ca unele faze sunt artificial create ca sa se ajunga undeva anume.

SPOILER: Un exemplu: atunci cand trece "caruta" cu cele 2 femei si intra cu o roata intr-o groapa exact pe langa gladiatori si unde mai pui, paralel cu viitorul nostru erou. O alta coincidenta remarcabila e ca se accidenteaza de moarte un cal si tocmai Celtul, ultimul din neamul lui!, priceput la cai, se ofera sa ii curme suferinta. Induiosator, nu alta. Spre final devine extrem de exagerat. Cadeau cladirile in jurul lor, se surpa pamantul, cadeau pietre peste tot, venea tsunami-ul si valuri de lava si ei s-au tot luptat pana in ultima clipa.

Cu toate ca nu am putut sa nu remarc toate fazele astea superficiale… citeşte

4 1
madalusu pe 10 Martie 2014 18:09
dezamagitor
Am ajuns la acest film din intamplare si am fost nevoit sa stau pana la sfarsit pentru ca insoteam pe cineva.
Prima jumatate a filmului am avut multe momente de motaiala, amestecata cu dezgustul pentru asa zisa poveste, de doi bani. Nu mai zic de jocul actorilor.
Partea a doua a filmului m-a tinut treaz pentru ca era mai zgomotoasa si cu mai multa miscare pe ecran.
Efecte 3D??? Hai las-o balta...

4 4
Phantom_sub pe 21 Februarie 2014 09:52
Bunicel
L-am văzut şi eu aseară. Prestaţia actorilor e slabă. Costumele mi-au plăcut, decorurile, bătăiile şi atunci când Pompei e făcut ţăndări de Vezuviu. Nota 6.
Pentru dizzy seven La 24 august 79, după secole în care s-a aflat în stare latentă, vulcanul Vezuviu erupe în sudul Italiei de astăzi, devastând prosperele orașe romane Pompeii și Herculaneum și ucigând mii de persoane. Orașele, acoperite de un strat gros de material vulcanic și noroi, nu au fost reconstruite niciodată și au fost uitate în cursul istoriei. În secolul XVIII, Pompeii și Herculaneum au fost redescoperite și excavate, aducând probe arheologice fără precedent despre viața de zi cu zi a civilizației antice.

4 5
danielescu pe 21 februarie 2014 15:44
Cum l-ai vazut aseara daca premiera este astazi 21 feb. ?
Phantom_sub pe 3 mai 2014 13:33
Nu e vrăjeală. Asta e părerea mea. Nu trebuie să fii de acord cu mine, eu doar am spus ce mi-a plăcut.
Paraiah pe 03 Mai 2014 11:53
Film de vazut acasa sau posibil la cinema cui place 3d-ul. Filmul nu exceleaza nici pe poveste de dragoste nici pe disaster movie. Efecte bune dar calculatorul se vede bine de tot. Tentativa lui Anderson sa regizeze un nou "Titanic" e notabila.
3 0

Spune-ţi părerea despre Pompeii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pompeii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells