TV: şapte filme de văzut în săptămâna 14-20 noiembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 14 Nov 2016
Multă acţiune, dar şi comedie în programul televiziunilor

Vineri am vorbit despre cele trei premiere de pe marile ecrane, toate cu actriţe de Oscar în prim-plan, iar acum trecem în revistă oferta posturilor TV. Iată mai jos şapte titluri pe care poate ai vrea să le vezi săptămâna aceasta la televizor.

Dispari în 60 de secunde/Gone in Sixty Seconds (2000)
luni, 20.30, Pro TV
Au trecut 16 ani de la premiera acestui film de acţiune din perioada de glorie a lui Nicolas Cage. Filmul produs de Jerry Bruckheimer, cu care actorul mai colaborare la hiturile The Rock şi Con Air, beneficia şi de prezenţa Angelinei Jolie, pe atunci catapultată în rândul celor mai dorite actriţe din lume şi de câştigarea premiului Oscar pentru Girl, Interrupted. Povestea unui fost hoţ de maşini forţat să fure 50 de bolizi costisitori din Los Angeles pentru a-i salva viaţa fratelui său nu a convins criticii, dar efectele speciale şi adrenalina au transformat filmul într-un succes de casă.  

Plăcintă Americană/American Pie (1999)
marţi, 20.30, Prima TV
Unul dintre cele mai rentabile filme din istorie, ireverenţioasa comedie a fost produsă cu 11 milioane de dolari şi a încasat 235 de milioane, dând naştere unei adevărate francize şi relansând moda filmelor cu liceeni puşi pe fapte mari. Povestea a patru elevi în ultimul an de liceu disperaţi că vacanţa mare îi va prinde virgini a fost primită bine şi de critici şi i-a transformat pe actorii filmului în adevărate staruri. Niciunul din ei nu a avut, din păcate, mare succes în afara francizei al cărui al cincilea titlu a fost anunţat recent.

Pompeii (2014)
marţi, 20.30, Pro TV
Kit Harington, interpretul lui Jon Snow, unul dintre cele mai populare personaje ale serialului Game of Thrones, a făcut trecerea pe marele ecran cu acest film al lui Paul W. S. Anderson, care nu are mare legătură cu realismul, dar compensează cu acţiunea şi efecte speciale. Harington joacă rolul unui sclav de pe o mare navă comercială al cărui vis este să-şi răscumpere libertatea şi să se însoare cu fiica stăpânului său (Emily Browning). Doar că aceasta este promisă unui senator corupt. Oare erupţia care a ucis mii de oameni este soluţia iubirii celor doi eroi?

Aliens - Misiune de pedeapsă (1986)
miercuri, 22.30, Pro Cinema
Considerat unul dintre cele mai bune SF-uri din toate timpurile, Aliens a primit şapte nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Sigourney Weaver, foarte lăudată pentru rolul principal al curajoasei Ellen Ripley. Dacă Ridley Scott realizase un horror SF "de cameră" cu filmul original din 1979, sequelul regizat de James Cameron calcă pedala efectelor speciale şi aruncă personajele umane într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu teribilii xenomorfi.

Un comportament adecvat/Good Behavior
joi, 22.00, TNT
Michelle Dockery a fost transformată într-un star global de succesul serialului de epocă Downton Abbey şi a făcut trecerea la Hollywood cu filme precum action-ul Non-Stop. Postul TNT i-a oferit ocazia unui prim rol principal în SUA în serialul Good Behaviour, în care actriţa britanică o interpretează pe Letty, o escroacă eliberată din închisoare pentru bună purtare. Deşi ştie că trebuie să rămână de partea bună a legii, Letty se lasă pradă tentaţiilor autodistructive şi alege să-şi trăiască viaţa la maxim. Actorul argentinian Juan Diego Botto îl interpretează pe Javier, un bărbat care creşte doza de adrenalină în viaţa lui Letty.

Planeta maimutelor: Invazia/Rise of the Planet of the Apes (2011)
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Evoluţia devine revoluţie în acest lăudat film din 2011, care restartează complet seria Planeta maimuţelor şi ne arată cum primatele, în urma testării unui medicament ce ar putea vindeca maladia Alzheimer, devin tot mai inteligente şi îşi proclamă libertatea în faţa oamenilor. James Franco, Freida Pinto şi John Lithgow interpretează convingător rolurile umane, dar toţi ochii sunt pe Andy Serkis, care îi dă viaţă liderului maimuţelor, Caesar.

Răzbunătorii/The Avengers (2012)
duminică, 20.30, Pro TV
Joss Whedon a devenit un adevărat erou al studiourilor Marvel după ce a reuşit să reunească mai mulţi supereroi din benzile desenate într-o echipă amuzantă, eficientă şi convingătoare. La premiera din 2012 filmul a bătut recorduri peste recorduri, iar distrugerea New York-ului din timpul încleştării dintre Iron Man, Thor, Hulk, Căpitanul America şi colegii lor şi o armată de invadatori extratereştri chemată de intrigantul Loki a devenit una dintre cele mai spectaculoase confruntări văzute vreodată pe marele ecran.

Ce alt film vrei să vezi săptămâna asta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Pompeii, The Avengers, Good Behavior, Gone in Sixty Seconds, American Pie, Aliens, Rise of the Planet of the Apes

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RODI59 pe 14 noiembrie 2016 19:19
Din cate stiu, titlul original al filmului lui Ridley Scott este "Alien" si nu Aliens (la plural).
Ar fi frumos sa respectam acuratetea titlurilor, daca si asa traducerile lor in majoritatea cazurilor sunt un dezastru.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells