Eficientul Will Smith

de Ştefan Dobroiu în 21 Mai 2012
Eficientul Will Smith

Este imaginea unora dintre cele mai de succes filme din ultimele decenii şi, deşi i se pune adesea eticheta de "cel mai popular actor de culoare de la Hollywood", carisma lui Will Smith era într-o perioadă pe măsura celei a lui Tom Cruise sau Bruce Willis. Folosim imperfectul pentru că actorul a ales să se retragă o perioadă de pe marele ecran. Dacă ţi-era dor de el, bucură-te, căci se dezlănţuie de vineri pe marile ecrane din toată lumea, în Bărbaţi în negru 3.

În Bărbaţi în negru 3, agenţii J (Will Smith) şi K (Tommy Lee Jones) se întorc... în timp. J a văzut o mulţime de lucruri inexplicabile în cei 15 ani petrecuţi împreună cu oamenii în negru, dar nimic, nici măcar extratereştrii, nu l-au lăsat mai perplex decât partenerul lui teribil de sucit şi morocănos. Dar atunci când viaţa lui K şi soarta planetei sunt puse la grea încercare, Agentul J va trebui să se întoarcă în timp pentru a îndrepta lucrurile. J descoperă că în univers există secrete pe care K nu i le împărtăşise niciodată - secrete care se vor dezvălui treptat pe măsură ce J acţionează în echipă cu tânărul agent K (Josh Brolin) pentru a-şi salva partenerul, agenţia şi viitorul omenirii.

Lansat şi în format IMAX, Bărbaţi în negru 3 o să fie văzut de Cinemagia miercuri seara, iar joi dimineaţa vei putea găsi o cronică pe site pentru a-ţi da seama dacă merită să faci o vizită la cinema în weekend. Cine ştie, poate merită un efort suplimentar şi te duci încă de la avanpremieră. Dar până atunci să vedem ce planuri de viitor mai are Smith.

Devenit celebru mai întâi în lumea muzicală, Will Smith a ajuns într-o mulţime de cămine americane datorită sitcomului The Fresh Prince of Bel-Air. Nici măcar nu terminase serialul când Michael Bay îl distribuie în Bad Boys, action-ul care a reuşit în 1995 să încaseze o valoare de 14 ori mai mare decât bugetul. Ziua Independenţei îl confirmă pe Smith, iar de atunci drumul său este pavat cu o mulţime de succese de casă, care îl transformă într-unul din puternicii Hollywood-ului.

După ce este nominalizat la Oscar pentru rolul din În căutarea fericirii, Will Smith preferă să se retragă de pe marele ecran şi să se concentreze pe carierele odraslelor Jaden Smith şi Willow Smith. Cu ajutorul său se realizează The Karate Kid, unul dintre succesele de casă ale anului 2010 (350 de milioane de dolari la doar 55 investite), cu Jaden în rolul principal. Cu ajutorul unui contract semnat de tatăl lui, care îi garantează actorului principal o cotă parte din încasări, puştiul devine cel mai bine plătit actor-copil de la Hollywood.

Când nu promovează Bărbaţi în negru 3, Will Smith se ocupă acum de After Earth, SF-ul în care va apărea alături de fiul său, Jaden. Regizor este M. Night Shyamalan, iar povestea se învârte în jurul personajelor celor doi Smith, ajunşi pe o planetă necunoscută într-un viitor sumbru al omenirii. Cei doi vor face o descoperire epocală...

Pe lângă proiectele de actorie, Will Smith mai are în diferite stadii de producţie aproximativ 20 de alte filme, pe care le produce sau supervizează prin compania sa, Overbrook. Umblă zvonul că actorul ar putea apărea în două sequeluri la Ziua Independenţei, pe care Roland Emmerich ar vrea să le filmeze simultan. Nimic confirmat din această direcţie, însă...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Davy.Jones pe 21 mai 2012 13:25
Super articol, un super actor, un super om. Tot respectul pentru el !
johnnyg pe 21 mai 2012 13:58
Nominalizat la Oscar pt rolul din "The Pursuit of Happyness" si "Ali" ;-)
xerses pe 21 mai 2012 15:42
Foarte bine...Il indragesc pe acest actor inca de la primele lui aparitii in serialul Printul din Bel Air.
Bayard pe 21 mai 2012 19:27
Din ce am auzit eu , MIB 3 e cel mai scump film din istorie 350-400 milioane, enorm, exista riscul sa fie cel mai mare esec al carierei lui.
vladtud pe 21 mai 2012 19:40
Conform wikipedia bugetul filmului a fost de 215 milioane $. Ne poti oferi sursa? :)
Bayard pe 22 mai 2012 10:55
Hm, nu e cine stie ce sursa, e un vlog de pe youtube: philip defranco .... insa omul este serios cand isi cerceteaza stirile, deci nu ma indoiesc ca este adevarat. M-am dus si eu pe imdb sa vad bugetul dar inca nu l-au afisat. Oricum, e super promovat in Romania, are reclame pana si la TV... John Carter a avut bugetul de promovare cam 100 milioane de exemplu si la noi a fost practic invizibil.
atbmix2002 pe 21 mai 2012 22:01
Sursa este http://www.kanald.ro/Stiri/Men-Black-buget-record-distributie-exceptie-VIDEO/.
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2012 17:26
un actor de mare succes !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells