Editura Nemira lanseaza titlurile <i>Vantul demonilor; Apocalipsa 2012; Cartea mortilor; Misterele din Channel Row; Iuda, preaiubitul</i>

14 Dec 2008
Editura Nemira lanseaza titlurile <i>Vantul demonilor; Apocalipsa 2012; Cartea mortilor; Misterele din Channel Row; Iuda, preaiubitul</i>

Vantul demonilor de Marco Buticchi

Totul a inceput in vremea Epocii Fierului, cand un trib de sacerdoti devotati unei divinitati preistorice venerau o Piatra sacra care, conform legendei, a fost aruncata la inceputul timpurilor de zeul Hosh pe pamant, demonstrandu-le astfel oamenilor puterile sale de neinchipuit. Piatra are o valoare nepretuita, dar si o putere inspaimantatoare: oricine indrazneste sa o priveasca moare in chinuri groaznice. De aceea, pentru a-i tine puterile in frau, stramosii lui Athor au depus-o intr-un sarcofag din metal, pe care l-au dus apoi in Templul Secret.

Personaje din locuri si epoci diferite isi disputa acum acest obiect unic: un tanar nobil din Languedoc, un subofiter SS din Ariege, un jurnalist din Brazilia. Sara Terracini, o frumoasa cercetatoare italiana, face importante descoperiri, care ii vor revela misterul neelucidat de milenii. Conform legendei antice insa, oricine se apropie de acest secret va primi suflul mortii, aflat intotdeauna in jurul Pietrei sacre.

Marco Buticchi s-a nascut in 1957, la La Spezia, si este licentiat in Economie si Comert. Primele doua romane, Il cuore del Profeta si L’Ordine irreversibile, au fost publicate prin propriul sau efort financiar, dar apoi a fost descoperit de Mario Spagnol, un editor in cautare de scriitori talentati. Din 1997, cartile sale au inceput sa apara in colectia de bestselleruri I maestri dell’avventura a Editurii Longanesi. Primul titlu din serie, Le pietre della Luna, a fost vandut in peste 150 000 de exemplare, iar urmatoarele – Menorah (1998), Profezia (2000), L’anello dei Re (2002 – Inelul Regilor, Editura Nemira, 2008), La nave d’oro (2003), Il vento dei demoni (2007 – Vantul demonilor) – s-au epuizat in numai cateva zile de la lansare. Povestirile sale se caracterizeaza prin intrepatrunderea unor epoci diferite, din Antichitate pana in prezent, fiind adeseori comparat ca stil cu Wilbur Smith.

Apocalipsa 2012 de Lawrence E. Joseph

2012: momentul de cotitura al istoriei omenirii, atat potrivit surselor antice cat si stiintei moderne. Cat de aproape suntem de cataclismul ce ar putea sterge umanitatea din istorie?...

“Atunci cand am auzit pentru prima data ca lumea s-ar putea sfarsi in anul 2012, am preluat ideea fara nici o ezitare. Da, numai ca nici un ins cu capul pe umeri nu crede ca vine cu adevarat sfarsitul lumii. Asta-i una dintre acele nerozii pe care, de obicei, le sustin oamenii care impart pe strada brosurele cu multe semne de exclamare in text. Teoretic, fireste, lumea trebuie sa explodeze, sa inghete, sa se sfarame – sa piara intr-un fel sau altul intr-o zi, dar ziua aceea o sa fie candva, peste miliarde si miliarde de ani, nu-i asa? si cine stie, poate ca pana atunci ne vom fi mutat pe o alta planeta ori vom fi inventat un antidot pentru trecerea timpului. Dar din punct de vedere practic, imposibila idee a sfarsitului lumii este folosita in general pentru a pune lucrurile intr-o perspectiva corecta – de pilda «doar n-o veni sfarsitul lumii daca nu-ti vei lua azi pantalonii de la spalatorie».

Exista o serie nesfarsita de scenarii ale sfarsitului, de la butonul rosu apasat de vreun Hitler/bin Laden/Pol Pot la un asteroid mare cat Everestul strivind Pamantul ca pe un mar sau la Dumnezeu Atotputernicul zicand ca i-a fost deja de-ajuns. Dar nu e nevoie ca planeta sa se dezintegreze sau ca toti locuitorii ei sa piara pentru ca lumea sa ia sfarsit – ori pe aproape. Daca civilizatia asa cum o cunoastem astazi, aceasta magnifica entitate sociala, politica si culturala in plin avant, ar fi afectata intr-o asemenea masura incat evolutia sa-i fie stopata, daca relatiile firesti dintre natiuni ar fi intrerupte, daca un procent considerabil al populatiei ar muri, iar pe supravietuitori i-ar astepta un viitor de groaza – tot ar fi suficient.” (Lawrence E. Joseph)

Lawrence E. Joseph s-a nascut la 7 februarie 1954 in Danbury, Connecticut si este jurnalist si consultant stiintific. A studiat la Universitatea Brown din Rhode Island, intre 1970 si 1974, si la Universitatea California din San Diego, intre 1975 si 1977, unde a fost si asistent universitar in literatura. A scris numeroase articole pe probleme stiintifice, de mediu, de politica si de afaceri pentru publicatii precum New York Times, Salon si Audubon. in prezent este presedintele consiliului de administratie al Aerospace Consulting Corporation din Albuquerque, New Mexico. Printre lucrarile sale se numara Strawberry Fields Forever: John Lennon Remembered (1980, co-autor), American Lifestyles for the 1980's (1981), Amerika (1987, co-autor), Gaia: The Growth of an Idea (1990), Common Sense: Why It's No Longer Common (1994).

Cartea mortilor de Patricia Cornwell

#1 New York Times Bestseller

La scurt timp... dupa ce s-a mutat la Charleston, in Carolina de Sud, pentru a-si deschide propriul cabinet medico-legal, Kay Scarpetta este chemata sa investigheze moartea celebrului tenismen Drew Martin, al carui cadavru, mutilat cu meticulozitate si cruzime, a fost gasit la Roma.

In fata dovezilor... ce indica piste contradictorii, ancheta condusa de Kay impreuna cu carabinierii italieni si iubitul sau Benton Wesley se afla in impas. Dar alte crime ies la iveala: cadavrul neidentificat al unui baietel este descoperit intr-o mlastina, o femeie din inalta societate este gasita ucisa ritualic in propria casa.

Desi de neimaginat, oribilele legaturi dintre toate aceste crime incep sa se profileze, si odata cu ele chipul intunecat al celui mai inspaimantator criminal in serie. in timp ce Cartea Mortilor aduna tot mai multe nume, devine evident ca numele ei va fi urmatorul.

„In jargonul medicinei legale, „cartea mortilor” este registrul de morga. Pentru noi, o morbida trecere in revista a celor decedati de curand. Pentru Kay Scarpetta, insa, aceste pagini funebre sunt intrebari care asteapta raspuns. [...] Un thriller medico-legal de prima mana.” Barnes & Noble

Patricia Cornwell s-a nascut la 9 iunie 1956 in Miami, Florida. A absolvit Davidson College in 1979 si a inceput sa lucreze pentru Charlotte Observer, ca realizatoare a paginii de investigatii ale politiei, pentru care a primit Premiul Asociatiei de Presa din Carolina de Nord. Este directorul Departamentului de stiinte Criminalistice Aplicate din cadrul Academiei Nationale de Criminalistica, SUA. Primul roman al seriei care o are ca personaj principal pe dr. Kay Scarpetta, Postmortem, s-a bucurat de un succes rasunator, castigand intr-un singur an toate marile premii ale literaturii de suspans: premiile Edgar, Creasey, Anthony si Macavity, precum si Premiul francez pentru Roman de Aventuri.

Seria Scarpetta a continuat cu Body of Evidence (1991), All That Remains (1992), Cruel and Unusual (1993, volum onorat cu prestigiosul premiu britanic CWA Gold Dagger pentru cel mai bun roman politist al anului), The Body Farm (1994), From Potter’s Field (1995), Cause of Death (1996), Unnatural Exposure (1997), Point of Origin (1998), Black Notice (1999), The Last Precinct (2000), Blow Fly (2003), Trace (2004 – Indiciu fatal, Editura Nemira, 2006), Predator (2005 – Ratiuni criminale, Editura Nemira, 2007). Lui Cornwell i-au fost de asemenea decernate Premiul Sherlock Holmes pentru cel mai bun detectiv creat de un autor american, in 1999, si Premiul ECPA Gold Medallion pentru biografia lui Ruth Bell Graham, A Time For Remembering, in 1985.

Misterele din Channel Row de Alain Bauer si Roger Dachez

Alain Bauer si Roger Dachez, specialisti recunoscuti in francmasonerie, ne povestesc pentru intaia oara despre originile acesteia, prin intermediul unei anchete captivante care se desfasoara in strafundurile rau-famate ale Londrei.

Londra, iulie 1717. Prima loja francmasonica se va naste intr-o modesta taverna londoneza din cartierul Saint-Paul. Reverendul Jean-Thèophile Désaguliers, un fizician apropiat de Newton si de familia regala, ii va deveni Mare Maestru. La scurt timp dupa aceea, un lant de intamplari stranii cutremura din temelii viata francmasoneriei: furtul unui registru, agresarea unei slujnice, asasinarea misterioasa a unui Maestru de loja.

Thomas, discipolul favorit al reverendului, este gasit mort. Ajutat de Politia din Londra, reverendul insusi conduce investigatiile. in timp ce se ocupa de consolidarea puternicei francmasonerii engleze, Désaguliers vaneaza adevarul prin cele mai sordide cotloane ale capitalei. Acolo il va intalni pe seful banditilor londonezi, dar la fel de memorabila este si intalnirea cu un aristocrat, tradator de rege si Mare Maestru al francmasonilor. si, mai presus de toate, va descoperi un secret care va da un nou sens propriei sale vieti.

Alain Bauer, fost Mare Maestru al Marelui Orient al Frantei, este criminolog si a publicat numeroase lucrari despre problemele terorismului. Roger Dachez este medic si universitar la Paris, unde preda cu precadere cursuri de istoria medicinei. Este si presedinte al Institutului Masonic al Frantei.

Iuda, preaiubitul de Gerald Messadie

Descoperirea Evangheliei dupa Iuda... a zguduit o lume intreaga. Cum e cu putinta ca apostolul al carui nume a fost, timp de douazeci de veacuri, sinonim cu cea mai infama dintre tradari, sa fie transformat dintr-odata in erou si Vaticanul insusi sa se aplece asupra lui?

Cine a fost cu adevarat Iuda? Lasul, tradatorul? Sau discipolul preaiubit al lui Iisus, singurul care l-a iubit cu adevarat si l-a inteles? Devotat invatatorului sau, Iuda a fost sortit oprobiului public, dar rolul sau a fost crucial pentru istoria crestinismului. Studiind scrierile fundamentale – Evangheliile canonice si apocrife, comentariile biblice si textele exegetice moderne – Gerald Messadié demasca in acest pasionant thriller biblic zonele de umbra, minciunile si contradictiile dogmei crestine. Pentru prima oara sunt dezvaluite ratiunile ostilitatii clericilor din Ierusalim fata de Iisus: versetele Deuteronomului afirma fara nici o ambiguitate ca Dumnezeul cel bun, Dumnezeul lui Iisus, nu este Dumnezeul Creator.

Gerald Messadie s-a nascut in Egipt, in 1931, si este jurnalist, istoric, eseist si romancier francez. Opera sa, tradusa in intreaga lume si numarand peste saizeci de titluri, cuprinde eseuri despre credintele, culturile si religiile lumii, biografii, romane istorice si chiar science-fiction.

Dintre lucrarile sale amintim: L’Homme qui devint Dieu, 4 vol. (1988–1995), Ma vie amoureuse et criminelle avec Martin Heidegger (1994 – Viata mea amoroasa si criminala cu Martin Heidegger, Editura Nemira, 1997), 29 jours avant la fin du monde (1995 – 29 de zile pana la sfarsitul lumii, Editura Nemira, 1997), Orages sur le Nil, 3 vol. (2004 – in pregatire la Editura Nemira), Marie-Antoinette, la rose écrasée (2006 – in pregatire la Editura Nemira), Patruzeci de secole de esoterism (2006 – Editura Nemira, 2008), Judas, le bien-aimé (2007 – in pregatire la Editura Nemira).

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells