Drew Barrymore, debut în regie lăudat

de Ştefan Dobroiu în 17 Sep 2009
Drew Barrymore, debut în regie lăudat

"Remarcabil", "amuzant", "plin de suflet" sunt doar câteva dintre elogiile cu care a fost primit Whip It!, debutul în lungmetraj al actriţei Drew Barrymore, prezentat în cadrul festivalului de film de la Toronto. Contextul nefamiliar al filmului, lumea competiţiilor feminine de patine cu rotile, nu a scăzut interesul jurnaliştilor acreditaţi la Toronto, care s-au întrecut apoi în a aprecia calităţile comediei semnate de Barrymore, cu Ellen Page la primul ei rol principal de la excelentul Juno încoace.

Page este Bliss Cavender, o tânără frumuşică şi cu ceva în cap dintr-un orăşel texan care visează la libertatea ce i-ar putea-o oferi un oraş mai mare din apropiere, Austin. Mama lui Bliss visează că aceasta va câştiga în viitor nenumărate concursuri de frumuseţe, dar planurile eroinei sunt cu totul altele, iar acestea deraiază complet când ajunge din întâmplare la un antrenant concurs de curse pe patine cu rotile. Convinsă că părinţii ei n-ar accepta niciodată această activitate a ei, Bliss începe să ducă o viaţă dublă.

"Jocul este fără greşeală, ceea ce dovedeşte încă o dată că vorba aceea că actorii deveniţi regizori sunt foarte atenţi la intepretările din filmele lor este foarte adevărată. Barrymore şi Juliette Lewis sunt şi ele excelente", comentează cei de la Reuters care consideră că, deşi filmul nu este deloc lipsit de clişee, acesta este şi foarte proaspăt, "prospeţimea lui venind din faptul că le permite fetelor să facă pe ecran ceea ce până acum doar băieţii aveau voie".

Deocamdată Whip It nu are un distribuitor român, dar dacă succesul filmului va fi comparabil cu cel al lui Juno, debutul lui Barrymore va avea drum şi în România.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells