Detalii despre Melancholia lui Lars von Trier

de Cristina Grigore în 17 Oct 2010
Detalii despre Melancholia lui Lars von Trier

Singurul amănunt dat publicităţii până acum de către Lars von Trier despre noul său film, Melancholia, era că va prezenta distrugerea Terrei în urma impactului cu o altă planetă, iar personajele principale vor fi două surori. Se părea însă că acesta este chiar finalul filmului, “fără happy end”, conform chiar spuselor regizorului.

Într-un articol publicat de ziarul danez Politiken despre noua carte a lui von Trier, Geniet (Geniul), acesta vorbeşte despre viitorul său film şi despre nimicirea Pământului, care, însă, va deschide filmul: “În Melancholia voi începe cu sfârşitul. Pentru că ceea ce este interesant nu este ce se întâmplă, ci cum se întâmplă. Aşa că vom începe prin a vedea distrugerea lumii, iar apoi putem spune povestea”.

Astfel, în centrul poveştii se vor afla două surori, interpretate de Kirsten Dunst şi Charlotte Gainsbourg, diferite ca personalitate, prima dintre ele având o fire melancolică, în timpul pregătirilor pentru nunta acesteia. Ulterior vom putea urmări reacţiile celor două pe măsură ce se apropie sfârşitul - sora melancolică fiind cea calmă şi resemnată, acceptându-şi soarta, în timp ce cealaltă devine din ce în mai panicată. În alte roluri mai joacă Kiefer Sutherland, John Hurt, Alexander Skarsgård şi tatăl acestuia, Stellan Skarsgård.

Primul film al lui Lars von Trier după controversatul Antichrist din 2009, Melancholia (inspirat, parţial, şi din temerile din copilărie ale regizorului legate de un război nuclear) are lansarea programată pe 26 mai 2011.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Barbaru pe 17 octombrie 2010 12:09
deci mai clar , filmul e despre distrugerea pamintului ori despre relatia intre 2 surori cu firi diferite in fata sfirsitului inevitabil? ca in loc de apocalipsa putea pune o boala fara leac ori o pedeapsa divina ori un nebun. nu vad legatura intre sfirsitul planetei si modul de comportare a 2 surori.dar ce ma mir nici Antichrist nu a fost pe gustul meu.
annonim1 pe 17 octombrie 2010 12:52
ba....deci asta cu distrugerea pamantului numi place....sa se gandeasca si asta la un "happy end".
cetateanu pe 17 octombrie 2010 13:36
Ne pregatesc din ce in ce mai mult pentru ce o sa ni se intample pana la urma si nu sunt un sceptic ba dimpotriva.Oricum nu cred ca putem sa facem ceva impotriva destinului ce va fi va fi.
CostinN pe 17 octombrie 2010 13:44
Destul de greu de realizat o situatie care pana si ipotetic este foarte putin probabila. Acest lucru ar insemna ca una din planetele din sistemul nostru solar sa se desprinda de atractia fortei gravitationale a soarelui si sa se indrepte "calculat" spre Terra, planeta aflata in continua miscare in jurul propriei axe si in jurul soarelui. O alta ipoteza ar fi o planeta care se indreapta "ratacita" dinspre un sistem solar catre sistemul nostru solar, implicit catre Terra fara a se ciocni de celelalte planete. Matematic nimic nu este imposibil, dar in fine astept sa vad filmul si sa aflu cu ce ipoteza plauzibila va veni regizorul, ipoteza care sper ca nu va reiesi din cunostintele sale de astronomie ci de la o persoana avizata in acest domeniu. Pe de alta parte este interesanta ideea de a privi din 2 perspective diferite modul de afectare a 2 femei in fata unui cataclism, actiune care va fi centrala in film. Cel putin, pe cat de previzibila ar fi povestea pe atat de captivant ar putea iesi.
blastpit pe 17 octombrie 2010 14:31
Ma planeta aia e de vreo 10 ori mai mare ca pamantul sa-mi spuna vrunu din voi daca este vreo planeta de 10 ori mai mare ca pamantul...exista?-Nu asta inseamna ca e o planeta din alt sistem solar si au spus astia de la tv ca sunt sanse FOARTE mici ca sa vina o planeta de nicaieri si culmea sa nimereasca tocmai Pamantul...Si filme cu sfarsitul lumii sunt cate vrei asa ca e un subiect vechi si demodat...
Liviu- pe 17 octombrie 2010 14:50
Jupiter.
Hortax pe 17 octombrie 2010 16:28
@ blastpit sa stii ca numai miezul planetei Jupiter este mai mare de 10 ori ca Terra :D
Mihai2508 pe 17 octombrie 2010 17:08
Crezi ca dc e sa se intample in realitate asa ceva, se va anunta la tv ?!?
Nu ! nu se va anunta, fiindca va fi o panica de nedescris. Populatia fie nu va afla, fie va fi anuntata cu vreo zi inainte.
Cat despre film sper sa iasa bine, sa aiba o poveste buna si multe efecte speciale.

Stefan pe 17 octombrie 2010 17:09
mai...Jupiter e de 1000 de ori mai mare ca Terra...adica ar incapea 1000 de Terre in circumferinta lui...dar e format doar din gaze..asa ca s a elucidat cazul:))
blastpit pe 17 octombrie 2010 17:27
Ma mihai in primu rand la televizor au zis ca nu o sa se intample prea curand sa ne loveasca vreo planeta de nu stiu unde si sunt de acord cu tn daca se va intamplat vreo data o sa intre toti in panica dar mai probabil o sa ne arda soarele sau o sa murim din cauza propriilor noastre greseli decat sa murim ucisi de o planeta...
peterpanrmx pe 17 octombrie 2010 19:47
fiti "linistiti", dragi "cinefili",....nu moare nimeni,"in curand"...vom primi "mesaj...din alta PARTE"....si sa vedeti voi atuncea .....ce nseamna..."panica" sau "contact"":)>-(cat despre " Melancholia "....ce pot sa spun!?....S.F. urile sunt "binevenite" la mine)
Alice pe 17 octombrie 2010 20:01
ce aberati ma p'acia? inainte sa ne ciocneasca o alta planeta o sa ne omoare criza..prefer sa mor rpd din cauza unui cataclism natural decat sa mor incet de foame,frig si plina de datorii:))
kingdogg69 pe 17 octombrie 2010 20:13
:)) ma amuza si totodata ma intristeaza sa va vad pe toti comentand cum ca nu e posibil sa se intample asa ceva. Cum a spus si regizorul, nu este importanta distrugerea proprie a pamantului, ci povestea centrala a filmului. Daca regizorul ar fi pus baza pe distrugerea lumii, nu ar mai fi dezvaluit sfarsitul filmului in veci!
AXL pe 18 octombrie 2010 15:25
NIBIRU .....FILMULE PREGATITOR PT. POPULATIE................

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells