Chocolate şi The Eye 2 - ce nu trebuie să rataţi luni la Fest'Asia

22 Iun 2009
Chocolate şi The Eye 2 - ce nu trebuie să rataţi luni la Fest'Asia

Lunea începe la Fest'Asia în forţă, cu proiecţiile unor filme mult premiate, reluate din primele trei zile de festival: de la ora 14:30, pelicula indiană The Damned Rain / Gabhricha paus (r. Satish Manwar, 2008), unul dintre titlurile-hit la festivalurile de film din Europa în 2008; şi de la 17:00 singaporezul My Magic, filmul de debut al lui Eric Khoo, selecţionat în competiţia Festivalului de la Cannes anul trecut.

Secţiunea Trilogia programează un nou episod al seriei horror-cult regizate de Danny şi Oxide Pang, The Eye. De la ora 19:30, The Eye 2/Gin Gwai 2 (Hong Kong-Tailanda, 2004) vine cu personaje şi o poveste complet diferite de cele din primul lungmetraj, însă cu acelaşi tip de senzaţii tari marca Pang. După mai multe tentative nereuşite de sinucidere, Joey, o tânără însărcinată, este în pragul nebuniei. Ea este, fără voia ei, receptorul unor intense imagini fantomatice, care o bântuie cu neîncetare. În încercarea de a înţelege ce i se întâmplă, Joey îl caută pe fostul ei iubit Sam, un tip misterios, destul de reţinut, care ar putea să o scoată din starea în care a căzut.

Seara se încheie la festivalul de film asiatic cu cel de-al patrulea şi, totodată, cel mai antrenant film al secţiunii Focus Tailanda: Chocolate , programat la Cinema Scala la ora 22:00.
Chocolate e o capodoperă explozivă, a cărei protagonistă este cunoscuta actriţă tailandeză JeeJa Yanin Vismistananda, care s-a pregătit cinci ani pentru acest rol. În film, Jija e Zen, o tânără autistă care creşte lângă un studio de Muay Thai boxing, cu o dietă bazată exclusiv pe ciocolată şi pe vizionări maraton ale filmelor cu Tony Jaa şi Bruce Lee. Când mama lui Zen este diagnosticată cu cancer şi tratamentul se dovedeşte a fi prea scump pentru familie, Zen pleacă împreună într-o misiune violentă de strângere a datoriilor de la gangsterii corupţi ce-i datorează bani mamei sale.

Între proiecţii sau înaintea acestora, spectatorii Fest'Asia sunt invitaţi să aprofundeze experienţa asiatică la barul şi gift shop-ul amenajate în foaierul cinematografului Scala pe toată durata festivalului.
Cea de-a patra ediţie a Fest’Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, are loc în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film .


Sponsorul oficial al evenimentului este LG.
Fest’Asia este susţinut de Cărtureşti şi Gold FM.
Parteneri media: 24 FUN, Cotidianul, Ring, Cinemagia, Hotnews.ro, Metropotam.ro, Feeder, Yazee, Hboclub.ro, Newsin Mobile.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
c0smin pe 22 iunie 2009 14:20
am vzt filmul este foarte bun merita vzt :D ;)
Eu pe 21 mai 2010 15:07
mjkhgszdfkb skdhrgfahwertgyusefggg suk

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells