Cei mai "de încredere" actori de comedie

de Ştefan Dobroiu în 17 Apr 2009
Cei mai "de încredere" actori de comedie

Prestigioasa publicaţie Forbes a făcut nişte calcule foarte complicate şi a scos din pălărie cei mai tari actori de comedie. Din punct de vedere financiar, bineînţeles. Clasamentul Forbes, pe care Adam Sandler îl câştigă cam la mustaţă, s-a bazat şi pe un sondaj printre 1400 de specialişti de la Hollywood, astfel fiind aleşi actorii de comedie al căror nume fac producătorii să se înghesuie pe genericul unui film şi adevărate puhoaie de spectatori să intre în sala de cinema.

Cu nu mai puţin de cinci proiecte active, în calitate de actor, scenarist sau producător, Adam Sandler nu mai are nevoie decât să pocnească din degete pentru a găsi finanţare pentru filme oricât de trăsnite. Anul acesta Sandler va juca în Funny People rolul unui actor de stand-up comedy care află că are cancer, un subiect cel puţin nepopular la Hollywood. Cu toate acestea, filmul a primit undă verde imediat şi doar datorită lui Sandler, care i-a atras şi pe Judd Apatow, Eric Bana, Jason Schwartzman şi tot mai popularul Seth Rogen.

Al doilea actor de comedie din topul Forbes este Will Ferrell. Aproximativ un miliard de dolari încasări au avut filmele lui recente, iar Ferrell reuşind să construiască un adevărat imperiu la Hollywood, cu apariţii în piese de teatru, filmuleţe amuzante pe propriul site, producerea serialului HBO Eastbound & Down şi multe alte proiecte.

Pe locul trei s-a clasat Ben Stiller, omul din spatele comediei anului 2009, Tropic Thunder, şi actor implicat în mult-aşteptatul O noapte la muzeu 2. Un socru de coşmar şi continuarea lui au câştigat peste 800 de milioane de dolari în toată lumea, aşa că urmează a treia parte a acestei serii, Little Fockers, cu premiera programată pentru 2011.

În topul Forbes s-a strecurat şi Jim Carrey. Odinioară cel mai popular actor de comedie, Carrey a căzut în topul profitabilităţii din simplul motiv că a decis să apară mai rar în comedii în ultima vreme. Number 23 s-a dovedit o decizie proastă, iar Yes Man nu s-a ridicat la înălţimea succesului unor Bruce Almighty sau Me, Myself & Irene. Următorul proiect al lui Carrey e I Love You, Philip Morris, unde actorul va interpreta un deţinut homosexual care decidă se evadeze când iubitul său este eliberat din închisoare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
t4nk pe 17 aprilie 2009 16:24
jim carrey .... fcking kidding me ???
Buster pe 17 aprilie 2009 17:27
Poate un pic subiectiva aprecierea criticilor. Intradevar Jim Carrey este unul dintre cei mai buni actori de comedie, dar in ultima vreme Adam Sandler a fost putin mai activ in ceea ce priveste peliculele realizate si poate asta a fost si plusul in fata celorlalti si in special a lui Jim Carrey. Sigur in "Dump & Dumper" sau "The Mask", Carrey e fenomenal, dar sunt filme destul de vechi si critica si-a spus cuvantul in legatura cu ele, pe cand Sandler a scos destule filme in ultimii ani dintre care "Chuck and Larry" si "You don't mess with the Zohan" au fost chiar reusite. Carrey nu a mai jucat intr-un film de comedie de la "Bruce Allmighty" deci e normal sa fie lasat putin in urma de contracandidatii sai. Deci se vede Jim Carrey este inca apreciat dar trebuie sa recupereze putin din timpul pierdut.
Razvan pe 17 aprilie 2009 18:12
Se vede ca Adam Sandler e cel mai bun actor de comedie...imi plac si filmele lui mai ales Click si You don't mess with the Zohan...sper sa o tina tot asa cu filmele.
zdupy pe 17 aprilie 2009 22:25
will ferrell e bun.. da p mn nu ma incanta chiar atat de tare filmele lui.. nush dc.. adam sandler este intr-adevar un actor foarte bun si chiar merita primul loc!
Biscox pe 17 aprilie 2009 22:41
a fost si va fi cel mai tare film a lui Adam
lazar pe 18 aprilie 2009 13:56
fara egal este Ben Stiller!
scrawl pe 19 aprilie 2009 00:45
Jim Carrey...cine nu isi aduce aminte de filme ca Dumb and Dumber,The mask,Ace Ventura...Filmele gen zohan sunt amuzante pe moment da' nu sunt genu' de filme la care te-ai mai uita inca o data(cel putin eu nu),iar Sandler are filme scoase pe banda...bedtime stories sau click spre exemplu mi se par niste filme bune,dar care nu reusesc sa te faca sa razi cu adevarat...Dar pana la urma lumea cauta cantitatea si nu calitatea...pt ca altfel nu pot sa-mi explic cum "secretul mariei" si alte porcarii sunt cu rating mai mare pe cinemagia decat filme cu adevarat bune ca shawshank redemption,green mile,lord of the rings...etc.
Robert pe 16 noiembrie 2009 15:55
adam sandler este unul din cei mai buni actori de comedie alaturi de martin lawrence & jim carrey
HahaNu pe 10 ianuarie 2010 01:59
Adam Sadler mi`a placut cel mai mult in rolul lui Jim din American Pie 1,2,3 si restu filmelor cu el sunt bune ...
HahaNu pe 10 ianuarie 2010 02:02
Pardon nu el joaca in American Pie ... la`m confundat ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells