Ce se ascunde in spatele filmelor Walt Disney?

de Razvan Boboc în 2 Dec 2008
Ce se ascunde in spatele filmelor Walt Disney?

Christopher Jamison, unul dintre cei mai cunoscuti clerici britanici, a lansat un atac dur la adresa companiei Disney. Acesta sustine ca peliculele manipuleaza mintea copiilor si instiga la lacomie. El da ca exemple filme de animatie precum "Frumoasa din padurea adormita" sau "101 Dalmatieni", scrie Telegraph.co.uk.

Conform inaltului cleric, Compania Disney promoveaza o cultura bazata pe materialism, invocand o exploatare spirituala. In noua sa carte, Jamison trage un semnal de alarma asupra faptului ca societatea contemporana este in pericol de a se autodistruge, din cauza cresterii tendintei de consum.

Clericul subliniaza ca filmele Disney contin mesaje moralizatoare si arata triumful binelui asupra raului. Dar acest lucru, spune el, este parte a strategiei ca aceste filme sa convinga parintii si copii sa cumpere produse personalizate.

"Mesajul din spatele fiecarui film, al fiecarei carti, al fiecarui parc tematic si al fiecarui tricou este ca lumea copiilor nostri are nevoie de Disney, asa ca trebuie neaparat sa mearga sa vada urmatorul film Disney, pe care apoi il vor vrea pe DVD, ca dar de ziua lor", afirma clericul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells