Breaking News. Avem un nou Cavaler Negru! Robert Pattinson este noul Batman

de Gloria Sauciuc în 1 Iun 2019
În viziunea noului regizor și scenarist Matt Reeves, Robert Pattinson în postura Cavalerului Negru/Batman va fi detectivul numărul 1 din lume

După ce opţiunile s-au redus la două, Warner Bros. a hotărât să îl distribuie în cele din urmă pe Robert Pattinson, vedeta din Twilight, în rolul celui mai nou Bruce Wayne/Batman.

Publicația Deadline a anunţat vineri seară că Robert Pattinson va fi noul Cavaler Negru, în filmul numit The Batman, după ce în cursa pentru rol rămăseseră Pattinson şi Nicholas Hoult, iar decizia ar fi fost luată pe 31 mai, după ce ambii actori au trimis studiourilor o casetă cu o probă înregistrată. Deadline a continuat scriind că urmează o trilogie Batman, pe care o va regiza Matt Reeves. În absența vreunei noi informații cu privire la intenția studioului de a face un sequel Justice League (după rezultatele dezamăgitoare la box office), zvonul că Pattinson a semnat un contract pentru trei filme Batman pare plauzibill. Reeves susţine că trilogia va fi conectată la „lumea DC”.

The Batman va avea premiera în iunie 2021

Şi alte nume au fost vehiculate pentru rolul lui Batman, de la începutul acestui an, printre care Armie Hammer, Nicholas Hoult şi Aaron Taylor-Johnson, dar totuşi „nimeni nu are strălucirea lui Robert Pattinson”, după cum s-a exprimat publicația Deadline - făcând probabil referire la rolul vampirului care sclipește în bătaia soarelui din saga pentru adolescenți Twilight.

Cum s-a ajuns în acest punct

În ianuarie 2019, publicaȚia Deadline anunța că Ben Affleck nu va mai reveni în rolul lui Batman, şi că următorul Bruce Wayne trebuie să fie „mai tânăr”. În acel moment, Affleck confirma pe Twitter că este adevărat, declarându-se „încântat” să vadă viziunea lui Matt Reeves „devenind realitate”.

Pe 14 februarie, actorul - pentru care existau aşteptări să semneze în continuare regia lui The Batman - apărea în emisiunea Jimmy Kimmel Live! pentru a explica motivele din spatele deciziei sale de a nu mai fi Cavalerul în mantie. „Am încercat să regizez o variantă şi am lucrat cu un scenarist bun, dar totuşi nu am reuşit să adaug ceva nou - nu am găsit cum să îl îmbunătăţes”, declara el. „Aşa că am considerat că e timpul să las pe altcineva să încerce. Există oameni potriviţi pentru asta”.

Matt Reeves a preluat The Batman de la Affleck acum aproape doi ani şi a petrecut acest timp dezvoltând încetul cu încetul o poveste care să îl readucă pe Cavalerul negru înapoi pe ecran.

Direcția către care o va lua povestea în noul The Batman

După ce Ben Affleck nu a mai fost o opţiune pentru rol, la începutul acestui an, era de aşteptat ca regizorul și scenaristul Matt Reeves să conducă filmul într-o direcţie diferită. Conform unei ştiri publicate de The Hollywood Reporter, actorul Robert Pattinson a ajuns, pe parcursul a mai multe luni de casting, în fruntea listei pentru rolul principal.

Aparent, în film vor apărea între doi şi şase eroi negativi, inclusiv The Penguin şi Catwoman. Cei doi deja au „lucrat” bine împreună în Batman Returns (cel mai bun lungmetraj Batman, în multe clasamente). Există informaţii conform cărora filmul lui Reeves nu va fi inclus într-o serie ci va fi un film cu acțiune de sine stătătoare, probabil pe linia trilogiei lui Christopher Nolan The Dark Knight.

După luni întregi de linişte, Matt Reeves a hotărât să pună capăt zvonurilor, anunţând că varianta lui pentru justiţiarul cu pelerină va fi pe linia unui film noir, concentrat pe latura de detectiv a lui Batman, ceva ce filmele de până acum nu prea au reuşit să atingă. „Filmul este relatat din perspectiva personajului şi este o poveste atât captivantă cât şi emoționantă. Batman e mai degrabă un detectiv, mai mult decât în celelalte filme. Benzile desenate au o istorie în acest sens. Batman trebuie să fie cel mai bun detectiv din lume, un lucru care nu a apărut în filmele de până acum”, a spus Matt Reeves.

Acum, tot ceea ce îi mai rămâne lui Reeves de făcut este să rafineze scenariul, care avea în prima variantă nu mai puţin de 160 de pagini, conform publicației The Hollywood Reporter.

Reacțiile cinefililor 

Odată cu aflarea faptului că antologicul personaj Batman va fi încarnat de Robert Pattinson, reacțiile fanilor acestui erou nu au întârziat să apară, atingând ambele extreme - entuziasm, dar și totală dezamăgire. „De ce nu Robert Pattinson? A demonstrat deja că este un actor capabil cu Rover, Good Time, Cosmopolis. A primit anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes cronici favorabile pentru The Lighthouse. Aşteptăm să
vedem ce va face cu noul rol”, a scris un cinefil. „Oricine are dubii referitoare la capacitatea lui de a duce la capăt un film de acţiune să vadă producţia din 2017 Good Time. Pattinson a jucat binişor în aceasta”, a notat un altul.

Cum se împacă imaginea de vampir îndrăgostit din seria Twilight cu rolul apărătorului din Gotham City?

Și Cinemagia scria în 2017, la data lansării thrillerului Good Time în cinematografele din România, că „impresionează interpretarea lui Pattinson, aflat într-un roller coaster de trăiri, evenimente şi twisturi, pe parcursul câtorva zeci de ore clocotitoare. Continuând o serie de filme „despre străzi”, frații regizori Safdie dezvoltă o galerie de inadaptați, ratați, sociopați, delincvenți și faliți ai străzilor din New York, exprimând bucuria incertă a unei vieți dure și nesigure”. Concluzionând, Cinemagia scria despre rolul lui Pattinson în filmul Good Times: „Pentru că trebuie să ignorăm rolul rizibil de Lawrence al Arabiei pe care Pattinson l-a făcut în Queen of the Desert (2015), putem afirma că interpretarea şi personajul din Good Time sunt cele care îl reabilitează pe Pattinson, schimbându-i imaginea de vampir îndrăgostit din seria Twilight”.

Comentariile acide nu au ocolit numirea lui Robert Pattinson drept noul Batman. „Problema e că nu DC face castingul, ci Warner Bros. Sunt cei mai buni când e vorba de a citi greşit părerea publicului, în efortul de a fi duri. Întotdeauna ratează ţinta cu câţiva metri. Ar trebui să aibă grijă ce fac, pentru că încă un Batman nereuşit va irosi un număr de fani devotaţi care aproape că şi-au pierdut speranţele de a vedea ceva măcar apropiat de concurenţa mai bună de la Marvel. Scuze Gal şi Wonder Woman, aţi fost dovada că - totuși - un film bun poate fi făcut cu personaje DC”,  a notat un cinefil dezamăgit de distribuirea lui Pattinson.

Care a fost cel mai bun Batman din istorie

Michael Keaton este considerat, în cele mai multe clasamente, drept cel mai bun Batman din istoria ecranizărilor pentru marele sau micul ecran. Tot studioul Warner Brothers semna producţia filmului din 1989. Keaton, pe atunci, era un comic, unul care jucase în Mr. Mom şi în filmul anterior al regizorului Tim Burton, Beetlejuice. Chiar şi în breaslă lumea era revoltată că tocmai Keaton a fost ales drept Batman. Michael E. Uslan, producător executiv la toate filmele Batman din 1989, era în tensiune şi i-a reproșat regizorului Tim Burton: „Ce o să scrieţi pe poster? Că Mr. Mom e Batman?"

Din fericire, Burton s-a ţinut tare şi a reuşit pariul, iar Keaton a convins pe toţi cu fraza „Eu sunt Batman!”. Bruce Wayne varianta Michael Keaton foloseşte din plin talentul de comic al actorului. Totuşi, atunci când personajul milionar se identifică drept Batman în faţa lui Vicki Vale (Kim Basinger), atunci vâna dramatică a actorului iese la iveală. Şi va ieşi din nou în Batman Returns, un film şi mai bun deşi mai puţin reuşit comercial, acolo unde Batman aşteaptă în întuneric un semnal pentru a se costuma şi a ieşi la atac în Gotham City.

Adam West e pe locul 2 în clasamentul celor mai buni Batmani. Nimeni nu a jucat mai bine rolul în anii '60 decât West, scrie publicația DigitalSpy. Acesta a făcut furori pe ecran în culori tehnicolor, în rolul justiţiarului cu mantie, în celebrul serial TV.

Christian Bale e cotat ca al treilea cel mai bun Batman. Christopher Nolan a adus mai aproape de realitate atât oraşul Gotham cât şi pe Batman. În centru se afla Christian Bale, cunoscut pentru rolurile sale de acţiune şi dramatice, dar şi cele de ucigaş în serie - a fost Patrick Bateman, în American Psycho. Batman ca alter ego al lui Wayne era realizat perfect de Bale.

Jucat cu seriozitate atât în versiunea cu pelerină şi mască, dar şi cu un zâmbet rece de persoană publică, în postura de Bruce Wayne, Bale era alegerea perfectă. Deşi ultimul film din serie nu a adus ceva nou, Bale reuşise deja să se impună ca adevăratul Batman timp de o generaţie întreagă. Christian va fi greu de depăşit.

Ben Affleck nu a reușit să-l depășească, plasându-se în Top 10, dar abia pe locul șase în clasamentul celor mai buni Cavaleri Negri ai tuturor timpurilor (clasament DigitalSpy). Pe de altă parte, Zack Snyder, regizorul Batman V Superman: Dawn of Justice şi al Justice League, a mers până într-acolo încât să îl numească pe Ben Affleck „cel mai bun Batman care a fost vreodată”, într-o postare pe platforma media Vero.

În clasamentul celor mai bun Cavaleri Negri au mai intrat Val Kilmer (locul 7) și George Clooney (locul 8), topul fiind completat de versiunile animate ale poveștii lui Batman.

Exploreaza subiecte similare:

Robert Pattinson, Matt Reeves, Ben Affleck, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, The Batman, Twilight, Jimmy Kimmel, Christopher Nolan, The Dark Knight, Good Time, Queen of the Desert, American Psycho, Christian Bale, Michael Keaton, Tim Burton, Mr. Mom, Beetlejuice, Batman V Superman: Dawn of Justice, Zack Snyder, Justice League, Val Kilmer, George Clooney, Wonder Woman, Adam West

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 4 iunie 2019 12:17
Asta era ce ii mai trebuia lui Parkinson pt a isi incuna "cariera"de "actor"ratat, un rol in Batman
Rose pe 4 iunie 2019 16:33
Vai de Batman, cine a ajuns să-l interpreteze....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells