Argo ia Oscarul pentru Cel mai bun film!

de Cristina Grigore în 25 Feb 2013
Jennifer Lawrence este Cea mai bună actriţă, Daniel Day-Lewis este Cel mai bun actor

Sala Dolby Theatre a Centrului Hollywood & Highland din Los Angeles a fost în această noapte cea mai strălucitoare şi mai atractivă locaţie din Cetatea Filmului, locul unde cele mai multe staruri din industrie s-au adunat pentru cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar.

După o oră şi jumătate petrecută pe covorul roşu - a fost o ediţie dominată stilistic de bărbile dese ale actorilor şi rochiile mulate şi strălucitoare ale actriţelor - spectacolul a început cu o surpriză pentru mulţi dintre cei care sperau ca premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar să nu ajungă din nou la Christoph Waltz. El a câştigat statueta cu exact acelaşi gen de personaj şi acum trei ani pentru interpretarea din Inglourious Basterds.

Spectacolul decernării premiilor a stat anul acesta sub amprenta musical-ului, căci secvenţe artistice au umplut timpul dintre anunţarea premiilor. Producătorii au reuşit să orchestreze o gală mulată perfect pe aşteptările conservatoare ale membrilor Academiei, fiind lipsită de surprize, mai degrabă sobră si exactă, marcată de muzica de fundal ce anunţa câştigătorii că timpul discursului de mulţumire s-a scurs. Nici măcar zâmbetul şăgalnic al lui Seth MacFarlane nu a reuşit să încălzească atmosfera, iar glumele lui, doar pe alocuri reuşite, au fost o umbră stearsă a geniului său de comediant, atât de incitant în producţiile şi prezentările sale de până acum.

Deşi elegantă şi echilibrată, gala din acest an a fost lipsită de sare şi piper, singurul moment care a încins cât de cât atmosfera fiind menţiunea pe versuri a lui MacFarlane de la începutul show-ului, despre apariţiile nud ale actriţele celebre aflate în sală. 

Jennifer Lawrence s-a împiedicat de emoţie în drum spre scenă, pentru a-şi ridica premiul pentru Cea mai bună actriţă, obţinut la doar 22 de ani. Ang Lee a fost vizibil surprins şi emoţionat de acordarea statuetei pentru Cel mai bun regizor, iar
Quentin Tarantino a oferit unul dintre cele mai energice discursuri ale serii, fiind câştigătorul premiului pentru Cel mai bun scenariu original.

Alături de marele câştigător al acestei seri, Argo stă şi Viaţa lui Pi, cu patru premii deloc de neglijat la activ, pentru Imagine, Efecte Vizuale, Coloană Sonoră şi Regie. Ang Lee a fost de această dată alegerea corectă a Academiei, deşi pariurile erau puse pe Steven Spielberg şi al său Lincoln.

Les Miserables a câştigat, cum era de aşteptat, prin Anne Hathaway, la categoria Cea mai bună actriţă, filmul primind alte două statuete, pentru Machiaj şi Mixaj de sunet. Argo a triumfat la alte două categorii: Cel mai bun scenariu adaptat şi Cel mai bun montaj. Zero Dark Thirty a fost marele pierzător al serii, el primind totuşi un premiu de consolare pentru Cel mai bun montaj de sunet, la egalitate cu Skyfall.

Iată câştigătorii, în întregime:

Cel mai bun film
Argo

Cel mai bun regizor
Ang Lee (Viaţa lui Pi)

Cea mai bună actriţă în rol principal
Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)

Cel mai bun actor în rol principal
Daniel Day-Lewis (Lincoln)

Cea mai bună actriţă în rol secundar
Anne Hathaway (Mizerabilii)

Cel mai bun actor în rol secundar
Christoph Waltz (Django dezlănţuit)

Cel mai bun scenariu original
Django Unchained

Cel mai bun scenariu adaptat
Argo

Cel mai bun film străin
Amour (Austria)

Cea mai bună animaţie
Brave

Cea mai bună imagine
Claudio Miranda (Viaţa lui Pi)

Cele mai bune costume
Jacqueline Durran (Anna Karenina)

Cel mai bun documentar (lungmetraj)
Searching for Sugar Man

Cel mai bun documentar (scurtmetraj)
Inocente

Cel mai bun montaj
Argo

Cel mai bun machiaj
Mizerabilii

Cea mai bună coloană sonoră
Mychael Danna (Life of Pi)

Cel mai bun cântec original
"Skyfall" (Skyfall)

Cea mai bună scenografie
Lincoln

Cel mai bun scurtmetraj animat
Paperman, regia John Kahrs

Cel mai bun scurtmetraj
Curfew, în regia Shawn Christensen

Cel mai bun montaj de sunet
Skyfall, Zero Dark Thirty

Cel mai bun mixaj de sunet
Mizerabilii

Cele mai bune efecte vizuale
Viaţa lui Pi

Vezi aici lista completă a nominalizărilor ediţiei din acest an.

Exploreaza subiecte similare:

Seth MacFarlane, Amour, Argo, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Lincoln, Les miserables, Silver Linings Playbook, Life of Pi, Zero Dark Thirty, Steven Spielberg, David O. Russell, ang lee, Michael Haneke, Benh Zeitlin, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Naomi Watts, Quvenzhané Wallis, Emmanuelle Riva, Daniel Day-Lewis, Hugh Jackman, Bradley Cooper, Denzel Washington, Joaquin Phoenix, Jacki Weaver, Helen Hunt, The Sessions, The Master, Amy Adams, Anne Hathaway, Sally Field, Christoph Waltz, Philip Seymour Hoffman, Robert De Niro, Alan Arkin, Tommy Lee Jones, Moonrise Kingdom, War Witch, En kongelig affære, Kon-Tiki, Brave, Frankenweenie, Paranorman, The Pirates! Band of Misfits, Wreck-It Ralph, Seamus McGarvey, Anna Karenina, Robert Richardson, Claudio Miranda, Janusz Kaminski, Skyfall, Roger Deakins, Mirror Mirror, Eiko Ishioka, Colleen Atwood, Snow White and the Huntsman, Jacqueline Durran, Paco Delgado, Joanna Johnston, 5 Broken Cameras, The Gatekeepers, How to Survive a Plague, The Invisible War, Searching for Sugar Man, Hitchcock, The Hobbit: An Unexpected Journey, Dario Marianelli, Alexandre Desplat, Mychael Danna, John Williams, Thomas Newman, Chasing Ice, Prometheus, The Avengers, oscar 2013

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 24 februarie 2013 19:55
Pariez pe Lincoln la cel mai bun film .
wildinthecountry pe 24 februarie 2013 21:21
pariezi gresit
AndreBlack pe 25 februarie 2013 15:31
Nu am pariat bine :( . Sunt surprins ca Lincoln ca castigat doar doua categorii .
mihaela20 pe 24 februarie 2013 22:15
Christoph Waltz pentru cel mai bun actor in rol secundar,a facut arta din roul pe care l-a jucat,pur si simplu genial,un rol memorabl cu siguranta!!!
blackheart4you pe 25 februarie 2013 00:34
de acord
MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 12:51
:))...e secundar pentru ca la principali premiul era asigurat de Lewis:))...
dony10 pe 24 februarie 2013 23:02
lupta e stransa. ai pus bilet la pariuri? pe cine??
gaga13 pe 25 februarie 2013 01:29
puteti sa vedeti live aici: http://new.livestream.com/aplive/oscars2013
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 06:11
Trebuia sa imi inchipui ca va castiga o animatie inspirationala, adica Brave. Iar la montaj sunet e chiar o premiera sa fie 2 filme castigatoare de Oscar (Skyfall si Zero Dark Thirty). Am nimerit-o bine cu Christoph Waltz (Django Unchained), am gresit cu scenografia, am nimerit montajul (Argo).
Costirik pe 25 februarie 2013 06:46
de parca e mare surpriza:)) toata lumea stia ca o sa castige Christoph Waltz..
Bayard pe 25 februarie 2013 09:06
De fapt cred ca favorit era Tommy Lee Jones...
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 07:04
Surpriza cea mai mare este Oscarul pt Ang Lee |(al 2-lea din cariera sa, dupa cel pt Brokeback Mountain in 2006). Jennifer Lawrence a castigat pt cea mai buna actrita in rol principal, desi eu chiar acum 3 zile am vazut Amour si am fost mai mult decat impresionat de interpretarea atat de reala al lui Emanuelle Riva. Felicitari lui Jennifer Lawrence, sper sa nu fie ultimul ei Oscar (are doar 22 de ani). Felicitari pt al 3-lea Oscar din cariera lui Daniel Day-Lewis (l-a depasit pe Jack Nicholson care are 3 Oscaruri, dar unul pt rol secundar). Si bravo lui Ben Affleck si al sau Argo, Ar fi castigat si cel mai bun regizor daca era nominalizat. Am gresit 6 din 24 de nominalizari. Tot acum 2 ani am fost mai bun cu 20 din 24. Sunt curios cati au stiut de Ang Lee la regizor. La scenrii le-am nimerit pe ambele: atat Argo, cat si Django Unchained.
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 07:17
Bravo Argoo
Bravo jennifer
Bravo christoph
Restul nu ma intereseaza

Andrei.Ciprian pe 25 februarie 2013 07:44
Fara surprize..poate doar victoria lui Ang Lee..in rest niste rezultate normal..eu imi doream mult sa castige Jessica Chastain dar si asa premiul este pe deplin meritat pentru J.Lawrence!
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 08:20
Seth macfarlane a fost dezastru ca prezentator
In special la momentul I saw your boobs
Epic fail

wildinthecountry pe 25 februarie 2013 08:48
Ha ha ha De fapt era doar un clip imaginar Esti tare seth Not bad Ha ha We saw your boobs
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 08:52
Cea nai tare faza Sosetele din flight Muhaha
inexistentus pe 25 februarie 2013 08:58
”Argo” sau ”F...your self” - Patriotismul american dand din fund in alta tara ! E in geana lor sa se bage in casa altuia si apoi sa fie recunoscuti ca eroi. Un film tampit pentru un popor invadator format din scursurile Europei.
catalin_cj pe 25 februarie 2013 11:59
perfect de acord
weedmaster pe 25 februarie 2013 19:54
Sunteti doi cretini !
Bayard pe 25 februarie 2013 09:02
Ma bucur ca Ang Lee l-a batut pe Spielberg...... Wreck-It-Ralph sa fie batut de Brave??? o bataie de joc.
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 09:08
Si eu ma bucur ca Spielberg nu a luat premiul Anybody but spielberg Ha ha
KarGo pe 25 februarie 2013 12:42
Sunt de acord cu tine Oscarul pentru Cea Mai Buna Animatie trebuia sal ia Wreck-It-Ralph
Razvan600 pe 25 februarie 2013 09:20
Ma bucur pentru Argo ca a castigat.
mica.cinefila pe 25 februarie 2013 09:37
Jennifer Lawrence? WTF? Este incredibil cat sunt americanii de ignoranti! Acea statueta trebuia sa ajunga in mainile Emmanuellei Riva, doar pentru ca rolul lui Jennifer nu are nici macar 10 % din complexitatea lui Anne.
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 09:58
Ce rol complex a facut batranica frantuzoaica ? Ca a jucat rolul unei batranici cu hemiplegie dreapta Si bunica mea putea juca rolul asta ... Actrita nu avea altceva de facut decat sa nu isi miste mana si piciorul drept Unde e libertatea de actorie in pielea personajului ?
Liviu- pe 26 februarie 2013 13:34
@mica.cinefila - Stai linistita, cam asa e pe aici. Se trezeste absolut oricine sa-si exponeze substanta cenusie (or the lack of). Tin minte unul care se mandrea cu cele vreo 150 de filme vazute de el... nu baga in seama, n-ai de ce.
monicarusu25 pe 25 februarie 2013 09:49
ma bucur ca a castigat argo, mizerabilii si viata lui pi.
radurex25 pe 25 februarie 2013 09:56
cine e cu mine sa se introduca categoria cel mai bun SF?
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 10:24
nu are logica in a se introduce..pentru ca se fac atat de putine filme SF si astea de calitate indoielnica( vezi battleship, john carter etc etc). prometheus a fost mediocru iar looper a avut mai multa actiune decat SF.... dar ar fi interesant....
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 12:53
radurex25 exista Saturn Awards (Academia filmelor SF, fantezie si horror) (din 1972 se acorda) care au loc in iunie anul acesta. Deja au aparut si nominalizarile, iar la categoria cel mai bun SF sunt: The Avengers, Chronicle, Cloud Atlas, The Hunger Games, Looper si Prometheus. Vezi mai multe amanunte pe site-ul lor saturnawards.org.
Belledeona pe 25 februarie 2013 10:02
Eu ma bucur din tot sufletul ca a castigat Haneke cu al sau film, "Amour". Este un regizor extraordinar si merita sa ia statueta pentru "cel mai bun film strain".
MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 12:42
Amour merita in general mai mult....
Sebastian96 pe 25 februarie 2013 10:26
Felicitari Anne Hathaway !Chiar vroiam sa iei Oscarul!
k-rissa pe 25 februarie 2013 11:12
ma bucur mult de tot pentru Django Unchained si C. waltz! la fel pentru cea mai buna animatie (brave) si cel mai bun cantec (skyfall).
metalhead72 pe 25 februarie 2013 11:35
Spielberg, cel mai mare spagar din istoria Oscar-ului nu a luat mai nimic !!! S-a facut dreptate fratilor !!! In rest, le transmit astfel marilor cinefili Optimvs, Liviu si altii ca ei: I TOLD YOU SO !!!! J. Lawrence, Cristoph Waltz, Anne Hathaway !!! Decat Lincoln, mai bine Argo !!!
mariusdbrsc pe 25 februarie 2013 12:32
EXACT BINE ASA!!!!!!
metalhead72 pe 25 februarie 2013 11:40
Singurele dezamagiri ar fi Bradley Cooper, dar trebuia politic sa castige si Lincoln ceva. DD Lewis nu a avut decat niste grimase bine reusite in film si ATAT !!! Nu merita Oscarul, dar politicul se implica in tot si in toate !!! Argo a castigat pe aceleasi principii politice !!! Ma intreb unde sunt Optimvs si Liviu, fanii super productiilor ZDT sau TDKR !?? Unde sunteti lasilor ? Cu predictiile voastre care nu au iesit deloc ? V-ati dat la fund .... (metaforic vorbind :))))
metalhead72 pe 25 februarie 2013 11:45
Celelalte dezamagiri sunt: Leonardo Dicaprio - un super rol secundar in Django si marele si ETERNUL TOMMY LEE JONES- pentru remarcabilul rol secundar din Lincoln ! Dar C. Waltz a meritat pe deplin Oscarul !!! Nu mai avea nimeni nicio sansa in fata lui !!! C. Waltz este actorul perfect pentru roluri negative (PARADOXAL, a luat Oscarul pentru un rol pozitiv :))!!!!! Dar nu-i nimic TOMMY, nu-i nimic LEO, nu-i nimic Bradley, sunteti niste valori asa ca intr-o zi sunt sigur ca veti castiga/recastiga multe statuete !!! P.S.: cel mai mult imi doresc pentru TOMMY inca un Oscar, pentru timpul se scurge repede pentru el !!!
metalhead72 pe 25 februarie 2013 12:03
Sorry, am uitat sa o incurajez pe micuta cu inima mare: Q. Wallis, o pustoaica cum rar mai vezi in ziua de azi !!! Va ajunge si ea o mare actrita, sunt sigur !!! Asta daca parintii ei o vor lasa sa isi exprime talentul in continuare !!! SUCCES Q. Wallis !!!
mosu332 pe 25 februarie 2013 12:12
Daca a ajuns ca filme gen Argo sa fie filmu anului.... atuncea cinematografia america a decazut mai mult decat ma asteptam..., nu ma intelegeti gresit , Argo e un film bun, dar nu e filmul anului.
PS oricum nu prea aveau de unde alege...

MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 12:19
Argo o sa se incadreze cu succes la cele mai slabe filme care au luat Oscarul.
StevieGG08 pe 25 februarie 2013 13:28
Crash e pe departe cel mai slab film castigator de oscar.
KarGo pe 25 februarie 2013 12:19
Nu ma asteptam ca Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal sa ajunga la Jennifer Lawrence. Cred ca nici ea nu se astepta dupa emotiile pe care le-a avut. Am mizat pe Naomi Watts (The Impossible) pentru ca a jucat excelent in acest film si are o experienta bogata, cu multe filme la activ, ceea ce nu pot sa spun despre Jennifer Lawrence. Am vazut filmografia ambelor si am vazut multe filme in care joaca excelent Naomi Watts.
CosminMoion pe 25 februarie 2013 14:57
Total de acord!Naomi Watts a avut in opinia mea,cel mai greu rol dintre toate 5 si l-a jucat magistral (sper ca intr-o buna zi,sa o vad cu o statueta in mana). Nu ma supara faptul ca a castigat J. Lawrence pentru ca a meritat din plin,dar parca totusi mai mare era fericirea mea daca N. Watts castiga .
KarGo pe 25 februarie 2013 12:21
Dar mam bucurat cand a cistigat Ang Lee premiul de Cel Mai Bun Regizor pentru Life Of Pi
MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 12:40
N-am vazut chiar toate filmele din competitie, dar tot o sa dau cu parul pe aici...
1.Tarantino overrated...inteleg ca e popular,dar nu intotdeauna ce e popular e si bun.
2.De ce Lawrence?Rolul ei a fost bun, dar nu cred ca se compara ca nici una dintre actritele impotriva carora a concurat...
3.Waltz, nu ma asteptam, dar ma bucur ca a luat...a fost cam cel mai bun de la secundari.
4.Argo?Serios?...eu inca speram la o minune si la putin discernamat de la membrii Academiei...n-ai de unde.
5.Daniel Day-Lewis...felicitari, inca nu am vazut Lincoln, dar din putinele cadre pe care le-am urmarit in fast-forward, mi s-a parut colosal.
6.Seth MacFarlane...neinspirata idee...
7.Life of Pi...si Ang Lee...adevaratii castigatori ai Oscarurilor.
8.Amour...prea bun pentru Oscar.
9.Anne Hathaway...corecta decizie...s-a cam chinuit saraca si merita.
10.Imi regret fiecare minutele petrecut aseara, mijind ochii la Oscaruri.O ceremonie simandicoasa, plin de snobism si prea putin spirit.Nu ma mai uit niciodata la asa ceva...imi fac sange rau degeaba.
11.Nu inteleg cum a luat Argo la scenariu adaptat...ma rog, as ziceva in apararea scenaristului de la Pi, dar ma aptin pentru ca devin tendentios.
12.Animatie...de obicei pe aici nu prea sunt surprize...era de asteptat ca o sa ia Brave, mie personal mi-a placut Ralph.
13.Concluzie: niste premii aruncate pe niste criterii destul de dubioase, o sarbatoare a cinematografiei americane, si numai americane, de o calitate indoelinica
Va invit si pe voi sa dati cu parul!

Han_Solo pe 26 februarie 2013 11:23
Tu ai vazut SLP de spui ca Lawrance nu merita? Cine sa castige? O actrita de 6 ani care joaca rolul unei copile de 6 ani? O actrita de 85 de ani care joaca rolul unui personaj de 85 ani? Sau o actrita de 21 de ani (momentu turnarii filmului) care joaca excelent rolul unui personaj in varsta de 26-29 ani cu probleme psihice?
Amy9998 pe 28 mai 2013 15:03
Eu cred că Lawrence merita să câștige , fără dar și poate.
legolas05 pe 25 februarie 2013 12:51
Ma bucur pt Argo
legolas05 pe 25 februarie 2013 13:08
si pentru Jennifer Lawrence
Ovidiu239 pe 6 martie 2013 18:20
Subscriu
mongolarix pe 25 februarie 2013 13:23
Prezinta-te la Oscar cu un film politic favorabil Americii si sigur vei lua Oscar ,Silver Linings Playbook e cu mult peste Argo .
TheHunter pe 25 februarie 2013 13:31
Macar la machiaj cred ca merita si The Hobbit un premiu....daca la efecte vizuale a castigat LoP! :|
legolas05 pe 25 februarie 2013 14:15
Si la efece vizuale merita sa castige,dar nah
catajedi pe 25 februarie 2013 21:54
The Hobbit mai are sanse si anul viitor si in 2015 ca mai sunt inca 2 parti. Ar fi meritat nu zic, dar mai are sanse.
brutalistic pe 25 februarie 2013 13:53
cea mai proasta si plictisitoare editie pana acum, Seth ala se forta sa rada la propriile glume.. Life of Pee inca o mizerie cu indieni, speram sa nu mai vad ceva de genu la oscars de la Shitdog Millionaire incoace.. mai lipsea sa primeasca oscar si copila aia rasfatata de 9 ani pentru un epic fail total.
MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 13:56
Oau...inca unu' cu pareri "extremiste"..
MikkaelWolfganger pe 25 februarie 2013 16:32
Orice turma simte chemarea cand vede un...CIOBAN.
alex_il_fenomeno pe 25 februarie 2013 13:55
Nu ma asteptam sa fie Argo marele castigator....
kanibalo pe 25 februarie 2013 14:46
Ma bucur pentru Life of Pi, suberb film,trebuia sa castige si la cel mai bun film al anului,Argo a fost destul de bun dar nu m-a impresionat,am vazut povestea asta prin zeci de filme.Din nominalizarile de anul asta mi-au placut Django Unchained,Argo,Silver Linings Playbook, Flight, Skyfall,Ted,The Impossible,Zero Dark Thirty atat,restul nu zic ca nu sunt bune dar nu m-au miscat in niciun fel. Ma bucur pentru D.D.Lewis,Ang Lee si Jennifer Lawrence (desi speram sa iasa Jessica Chastain) chiar au meritat.
phufu.ruoz pe 25 februarie 2013 14:48
Nu sunt de acord cu Argo pentru cel mai bun film... As fi vrut ca Lincoln sau Life of Pi sa castige, dar nah..
minato1 pe 25 februarie 2013 15:15
Iti dau dreptate in aceasta privinta, Pentru ca Life of Pi merita (Hai sa zicem ca nu Lincoln) dar macar Life of Pi
gossipgirl17 pe 25 februarie 2013 14:54
Mi-ar fi placut ca fetita din Beasts sa castige Oscarul,dar ma bucur pentru J Lawrence!!
gossipgirl17 pe 25 februarie 2013 14:56
Iar Hathaway chiar il merita!
minato1 pe 25 februarie 2013 15:07
Parerea mea este ca anul acesta A FOST CEA MAI PROASTA ALEGERE PENTRU DECERNAREA PREMILOR OSCAR.
De ce ?
Pentru ca in istoria tuturor oscarurilor nu a mai fost ales un film dupa doar 2 statuete, la fel putea castiga si Lincoln a castigat si el doua, DAR IMPORTANTE. ca doar ce ii mai important intr-un film, CEL MAI BUN ACTOR SAU CEL MAI BUN MONTAJ ? Si nu zic de Lincoln (Care putea castiga si el mai multe statuete (Dar in fine)) De ce nu a castigat Life Of Pi ? sau Mizerabilii ? Pentru ca aveau mai multe statuete decat Argo cu tot cu cel mai bun film ? DECI IN OPINIA MEA EU CRED CA DE CAT TIMP MA UIT LA PREMILE OSCAR NU AM MAI VAZUT ASEMENEA ALEGERE PROASTA. Cu asta am zis tot.

AndreBlack pe 25 februarie 2013 15:44
Ma bucur pentru Argo , Jennifer Lawrence , Anne Hathaway si Life of Pi . Surpriza a fost Ang Lee pentru cel mai bun regizor . Sunt surprins ca Lincoln a castigat doar la doua categorii iar de la Zero Dark Thirty ma asteptam la mai multe premii . La cel mai bun film strain era de asteptat sa castige Amour , dar mie mi-a placut mai mult War Witch . Brave chiar a meritat Oscar-ul pentru cea mai buna animatie .
Bayard pe 25 februarie 2013 15:45
Zero Dark Thirty a luat Oscarul la montaj de sunet!!! Impreuna cu Skyfall cred, vedeti ca ardeti oameni la concursul de predictii !!! :))...
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 16:00
Sa nu spui niciodata niciodata! Nu mai departe de 2006 Crash castiga Oscarul pt cel mai bun film (fara sa il castige pt cel mai bun regizor (Ang Lee lua primul sau Oscar pt Brokeback Mountain (2005)) plus Oscarul pt cel mai bun scenariu original si cel mai bun montaj, doar 3 Oscaruri in total. Este intr-adevar o raritate, inainte de Crash, Rocky castiga in 1977 doar 3 Oscaruri in afara de cel mai bun film, si anume pt. cel mai bun regizor (John G. Avildsen) si cel mai bun montaj. De obicei minimum la un film care castiga marele premiu de cel mai bun film este un total de 4 statuete Oscar (precum The King's Speech (2010), No Country for Old Men (2007), The Departed (2006), Million Dollar Baby (2004), A Beautiful Mind (2001) s.a.m.d.).
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 16:01
*Era raspuns pt minato1.
victor_neo75 pe 25 februarie 2013 19:39
PPS: 2 din cele mai cunoscute si clasice filme au luat in total numai 3 Oscaruri in care este inclus Oscarul pt cel mai bun film: The Godfather (Nasul) (1972) si Casablanca (1942).
cosmin742000 pe 25 februarie 2013 16:24
Ma bucur foarte mult ca Argo a luat Ocarul pentru cel mai bun fil , certificand astfel prostia americana . E ca si cum Sobolanii rosii ar fi luat premiul pentru cel mai bun fllm romanesc in epoca de aur .In rest Daniel Day Lewis ar fi castigat si daca il interpreta pe Borat sau tigrul din Viata lui Pi..La Jennifer Lawrene nu ma pronunt , nu am vazut inca SLP , La regie au nimerit-o din lac in put nu i-au dat lu SApielberg ca sa ii dea lui Ang Lee , oricum nici nu arv fi prea avut de unde alege , singurul mai de doamne ajuta fiind Benh Zeitlin aflat insa la un debut si cu un film independent , slabe sanse., la scenariu singurele filme cu scenariu mai de doamne ajuta au fost Moonlight Kingdom si Beasts of the Southern Wild Amour oricat de plicticos a fost , si a fost slava domnului , a concurat singur cu poarta goala Oricat de proaste ar fi fost filmele artistice nominalizate la Oscar , mult mai proaste au fost animatiile , Se desprind mai multe concluzii :
Cinematograful modial se afla in cadere libera , doar cinematograful romanesc este in crestrere.
A fost singura gala a carei rezultat m-a interesat din ultimii 15 ani (de la Titanic) si asta numai pentru faptul ca vroiam sa vad daca americanii chiar isi vor breveta prostia prin alegerea lui Argo.Au brevetat-o . De acum e a lor , pot sa doarma linistiti.
In loc sa se cheltuiasca mii de dollari pe lupta antipiraterie , pe filme cu bugete monstruoase, pe campanii promotionale la filme care acum 30 de ani , nici la cosul de gunoi nu ajungeau ( are si cosul mandria lui) mai bine ar pune mana , sau mintea acolo unde exista sa faca mai multe filme independente ( imi dau seama ca asta e o utopie)
Pentru injuratorii de serviciu , precizez ca asta e opinia mea fara pretentii de adevar general valabil, daca mai e voie sa ai o opinie

dony10 pe 25 februarie 2013 17:22
Ang Lee chiar nu ma asta cu toate ca imi place foarte mult "life of pi"
SANDA45 pe 25 februarie 2013 17:35
ma bucur ca a luat DDL oscarul pt cel mai bun actor in rol principal,si lincoln-scenografie restul nu ma intereseaza :(....
cocoma pe 25 februarie 2013 17:58
Cele mai previzibile P O din ultimii ani..(ma refer la categoriile importante)
CosminMoion pe 25 februarie 2013 18:23
Cea mai mare surpriza a fost la regie,la restul categoriilor a fost asa cum s-a prevazut!Mi-ar fi placut ca Spielberg sau Naomi Watts sa castige la categoriile in care au fost nominalizat,dar nu imi displac nici Ang Lee si nici J.Lawrence.
Miiku pe 25 februarie 2013 18:39
Mda, chiar ma gandeam ca Argo ar mai inca sanse de castig...
Theodor2011 pe 25 februarie 2013 22:34
Era de asteptat ca ARGO sa se impuna la cea mai importanta categorie a galei (Cel mai bun film al anului) Insa ma bucur ca cel mai premiat film a fost Life Of Pi (4 premii OSCAR) Imi place mult acest film, si chiar daca nu a fost cel mai bun film al anului trecut, a fost cu siguranta cel mai frumos
Ovidiu239 pe 1 martie 2013 16:11
Ma bucur foarte mult ca a castigat Argo, deoarece merita din plin, este un film plin de suspans si tensiune, in vreme ce Lincoln ma plictitisit ingrojitor, dar trebuie sa fiu corect si obiectiv si sa spun ca Daniel Day-Lewis merita Oscarul. Nu stiu de ce a castigat Ang Lee pt cel mai bun regizor pt ca Life of Pi a fost un film ce s-a bazat mai mult pe efecte, si ce efecte... mai degraba Ben Affleck sau Spielberg...
Amy9998 pe 28 mai 2013 15:06
Mă bucur pentru actori. (Daniel Day-Lewis , Jennifer Lawrence , Anne Hathaway și Christoph Waltz)
Tyybi1 pe 30 septembrie 2013 21:26
Un film bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells