A murit Alex. Leo Şerban

de Ştefan Dobroiu, Gloria Sauciuc în 9 Apr 2011
A murit Alex. Leo Şerban

Alex. Leo Şerban, ales criticul de film favorit al românilor în urma unui sondaj Cinemagia, a murit sâmbătă dimineaţa, la spitalul Matei Balş din Bucureşti, după o suferinţă provocată de o boală incurabilă, cancerul limfatic. Avea doar 51 de ani.


UPDATE

Iată ce scria Alex Leo Şerban pe forumul cinemagia.ro, la topicul "Sunt fericit/ă pentru că...". Fiecare mesaj e însoţit de ora şi data la care a fost publicat, fiind redat întocmai cum a fost scris, cu prescurtările şi punctuaţia alese de critic.

19 Apr 2010, 20:40
sint fericit k am fost in vizita la marele nostru liviu ciulei, pe care nu-l mai vazusem de anul trecut din vara... nu o sa uit niciodata generozitatea cu care mi-a pus la dispozitie apartamentul sau newyorkez din washington sq in vara lui 1996, cind am strabatut sua cu o bursa

24 Apr 2010, 12:46
sint fericit pt k plec la lisabona peste citeva ore (= o fereastra nesperata printre 'fumurile' vulcanului eyjafjallajokull!) & k dupa terminarea jurizarii la festivalul 'indielisboa' voi ramine acolo pt o lunga perioada

29 Apr 2010, 10:10        
pt k ieri a trebuit sa scriu (pt revista hbo + 'aperitiff', cotidianul tiff-ului) textul dspr 'autobiografia lui nicolae ceausescu' (pe care l-am vz in urma cu cca 3 sapt) si k, dupa ce i l-am trimis si autorului (andrei ujica), acesta a avut delicatetea de a ma suna (aici, la lisabona) k sa-mi multumeasca & sa-mi spuna cit de mult i-a placutsi pt k, tot ieri, am calatorit cu metroul cu eva truffaut (de asemenea membra a juriului), fiica marelui francois


La o zi după aniversarea a 50 de ani, Alex Leo Şerban povestea forumiştilor cinemagia.ro ce cadouri a primit, întrebat fiind care a fost cel mai cel.

29 Jun 2009, 09:57
pai, pe langa un nr incalculabil de memorabilia marilyniene (albume, brikete, port-tigarete...), de chocolate (toata lumea stia k mor dupa ele...), de carti-cd-uri-dvd-uri & such, de bauturi de tot felu, de friandize pe baza de violete, ba kiar si de 2 tablouri de pictori (ro) cu cota, de un colaj mortal facut de o fosta masteranda de-a mea (cu titluri din vekea revista 'cinema', lol), de palete cu mingi de ping-pong & de un 'deluxe dm box set sounds of the universe' & de camasi de firma & de 'teneshi' cum mi-au placut intotdeauna (albi cu albastru, simpli), cel mai haios cadou e un tricou pe care scrie - atentie, nu imprimat, ci din material!, nu'sh cum dzeu au facut  - 'no rucola please' (eu nesuportind rucola). il voi purta in italia mainly, scutindu-ma de suportul verbal

"Happy Birthday, Mr. President!" i-a urat un forumist cinemagia.ro lui Alex Leo Şerban prin postarea clipului cu Marilyn Monroe cântându-i lui John F. Kennedy, pe 19 mai 1962. Iată cum comentează Leo Şerban "performance"-ul lui  Marilyn Monroe, actriţa lui de suflet:

28 Jun 2009, 08:57
mai intii suspansul cauzat de intirzierea ei (intirzierile ei erau proverbiale...), apoi, WOW, aparitia ei k un fascicol orbitor de lumina, pasul comic-grabit de 'micuta japoneza', peter lawford prezentind-o - in fine - k 'the late marilyn monroe' (= omg), dezbracarea ei de blana & raminerea in rochia aia cu sute de perle cusute pe ea, gesturile ei pina sa inceapa sa cinte (bobirnacul dat microfonului - l-am 'adoptat' si eu btw!  - si-apoi miinile streasina la ochi), in fine VOCEA, absolut unica, trecind de la deep breathingurile aproape erotice din 'hap...py birth...day... to... youuuu' la auto-ironicul 'mr president' (cind park ia pozitia de drepti) - TOTUL este perfect in ac performance! Vezi clipul AICI.



Un verdict legat de modul în care abordează filmul:
02 Feb 2010, 12:43       
dk e vba dspr paradigmele pe care le folosesc in discutarea unor filme, acestea, da, sint filozofice, nu (doar) cinematografice & artistic-conceptuale intr-un sens larg (eu includ filmul in ceea ce se numeste 'vizualitate', termen inspirat de scrierile lui walter benjamin & ajuns la zi prin contributiile unor importanti teoreticieni ai imaginii = paul virilio, slavoj zizek, victor burgin etc);

De la cine se revendică:
02 Feb 2010, 13:03  
cit despre 'sentimentele crestine' - constat k unii, care fac mare caz de ele, se comporta fix la antipodul lor; eu, cel putin, nu sint ipocrit & declar deskis k ma revendic de la cu totul alta traditie - aceea a cinicilor antikitatii grecesti, de la machiavelli, talleyrand & nietzsche.

                                                                           ***

Cu siguranţă cel mai popular critic de film al României până la retragerea sa din activitate, Alex. Leo Şerban a comentat viaţa cinematografică şi culturală a României timp de aproape trei decenii. Este autorul apreciatului volum "De ce vedem filme", a fost directorul artistic al festivalului Anonimul, unul dintre membrii fondatori ai revistei "Dilema (veche)" şi totodata singurul critic din Romania invitat in emisiunea jurnalistului francez Bernard Pivot "Double je".

S-a născut pe 28 iunie 1959 la Bucureşti şi a fost nu doar critic de film, ci şi eseist, prozator, traducător şi artist vizual.

Fotografia ataşată acestui articol a fost realizată în septembrie 2009, la Veneţia, în timpul cunoscutului festival de film din laguna italiană. Alex. Leo Şerban, invitat la o mulţime de festivaluri din întreaga lume, era unul din primii români care luau pulsul cinematografiei mondiale.

Alex. Leo Şerban a fost unul dintre cei mai prolifici forumişti de pe forumul Cinemagia, cu mai bine de 4,800 de mesaje postate în cei câţiva ani de prezenţă activă pe forum. Datorită lui, primeam cele mai noi ştiri de la festivaluri, aflam filmele care meritau văzute sau ne dădeam seama, uneori, de ce anume ne-a plăcut un anumit film. Comentariile sale succinte reuşeau să prezinte esenţa unei anumite producţii în doar câteva cuvinte.

Gusturile sale în materie de cinema erau cât se poate de libere, nu desconsidera niciun gen şi privea până şi cea mai populară premieră cu aceiaşi ochi cu care sorbea uneori pretenţioasele filme incluse în competiţia marilor festivaluri. Cronicile, eseurile şi cărţile sale despre cinema evadau din această artă, oferind trimiteri la pictură, dans, fotografie, arhitectură, pe măsura culturii prodigioase a autorului şi-a pasiunii sale pentru frumos.

Când a împlinit 50 de ani, a organizat la cinematograful Elvira Popescu o proiecţie specială cu unul din filmele sale favorite, Mon oncle al lui Jacques Tati. Şi Cinemagia a fost prezentă atunci la această proiecţie pe peliculă, o ocazie rară de a vedea unul dintre filmele lui Tati în cele mai bune condiţii.

La sfârşitul anului 2009 şi-a luat la revedere de la cinema. După atâţia ani de văzut filme şi mii de de texte despre ele, Alex. Leo Şerban a decis că să meargă mai departe şi să lase cinematografia mondială în pace. Cauza? "O rutină, o rugină, o insatisfacţie (pur personală) legată de meseria de jurnalist", după cum comenta într-un articol de bun-rămas publicat de Dilema Veche, revista pentru care scria de 16 ani. În noiembrie 2009 se mutase deja la Buenos Aires şi începuse să scrie o carte despre Jorge Luis Borges. În aprilie 2010, la reîntoarcerea în ţară pentru susţinerea unor cursuri despre artele spectacolului, comenta că în ultimele luni nu văzuse decât un film, Avatar, şi asta la insistenţele unor prieteni.

Chiar dacă renunţase la critică, Alex. Leo Şerban revenea uneori în marile reviste de film ale lumii cu analize despre cinematografia românească. Ultimul material publicat de care am reuşit să aflăm este cel din revista Film Comment, unde comenta, în ianuarie 2011, "fundătura" în care au ajuns cineaştii români. Criticul spera la apariţia unui nou val de cineaşti, mai interesaţi de genuri şi mai puţin atraşi de formalismul care domină în acest moment producţia noastră de film. "Cinematografia română are nevoie disperată de un nou Cristian Nemescu – blândul, jovialul, versatilul postmodern a cărui dispariţie prematură a lăsat prin California Dreamin’ o moştenire exemplară”, scria Alex. Leo Şerban, citat de hotnews.

Comemorarea lui Alex. Leo Şerban va avea loc luni, 11 aprilie, de la ora 16 la Uniunea Scriitorilor, pe Calea Victoriei 115 (intersecţia dintre Calea Victoriei şi bulevardul Dacia). Incinerarea va avea loc la Crematoriul Vitan Bârzeşti, marţi, la ora 14.

Taguri:  Alex Leo Şerban

Părerea ta

Spune-ţi părerea
NightChild pe 9 aprilie 2011 15:00
RIP Leo :|
rrs85 pe 9 aprilie 2011 15:01
;( RIP ALS!!!
Anna-Maria pe 9 aprilie 2011 15:07
RIP! Mare pacat! :(
xMovieLoveRx pe 9 aprilie 2011 15:10
R.I.P :((
jude pe 9 aprilie 2011 15:26
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!!!
legolas05 pe 9 aprilie 2011 15:30
mare pacat
rob3rt_89 pe 9 aprilie 2011 15:30
pacat.....mare pacat
anaelena pe 9 aprilie 2011 15:35
R.I.P.
mirko pe 9 aprilie 2011 15:39
Am ramas absolut socat la aflarea acestei vesti! Pentru mine cat si pentru alti cinefili romani era cel mai bun si mai sincer critic de film din cati am vazut (din pacate, nu am avut si ocazia sa-l cunosc), insa i-am urmarit cronicile sale de fiecare data. Un om si o valoare pe care industria cinematografica l-a pierdut... Odihneaste-te in pace, Alex!
Nicottine pe 9 aprilie 2011 16:08
O mare pierdere! R.I.P.
spartacus pe 9 aprilie 2011 16:23
Stie cineva de ce boala suferea ?.....
Alina B pe 9 aprilie 2011 16:35
sunt socata! Dumnezeu sa il odihneasca!
Liviu- pe 9 aprilie 2011 17:09
Doar ca ai uitat un lucru, cinematografia romaneasca e minuscula in comparatie cu intreaga activitate a unui critic de film. Deci... da, critic de film :)
doinarac pe 9 aprilie 2011 18:28
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Probabil si au implinit menirea in "lumea asta" , chiar daca noua ni se pare "nedrept".
Si "sus" (in alta lume paralela , sau cum or fi ele) este nevoie de oameni valorosi!

ciobotaru pe 9 aprilie 2011 19:22
SOCCC !!!!!~!
Rosanita pe 9 aprilie 2011 19:27
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace...
Sergiu.Lobont pe 9 aprilie 2011 19:28
Sub ce username posta pe Cinemagia?
Alex.M pe 9 aprilie 2011 19:35
Sub username-ul "Alex Leo Serban".
maria pe 9 aprilie 2011 19:39
am fost colegi de liceu, si mai apoi de facultate. la balul de absolvire a liceului ne-am imbracat sa socam, sa enervam societatea comunista. si am reusit. ce frumos a fost! las pe altii sa ii laude meritele profesionale. eu ma gandesc la Alex cel din anii de scoala, la cum am chiulit impreuna mai bine de 1 luna, la cum am facut-o lata de cateva ori, la pisica lui Alex, la teza de franceza pe care mi-a scris-o Alex, la cat de mult am tinut unul la altul. Drum Bun Alex! am sa reascult in seara asta melodia ta preferata.
peterpanrmx pe 9 aprilie 2011 19:42
"Drum Bun Alex!"
Imperator pe 9 aprilie 2011 20:14
M-a socat stirea asta. Nu stiam ca e bolnav. R.I.P.!
Kalli pe 9 aprilie 2011 20:42
O sa iti simtim dorul!
Gabriela Sirbu pe 9 aprilie 2011 20:47
Vom fi mai saraci in cultura, modestie si bun simt!!! Trist!!!
Radu1711 pe 9 aprilie 2011 21:08
Dumnezeu sa-l odihneasca
iulianpb pe 9 aprilie 2011 21:19
S.a mai stins o stea ...
issey pe 9 aprilie 2011 21:51
:( R.I.P
veverita_bc pe 9 aprilie 2011 22:13
Dumnezeu sa-l odihneasca...
littleangel8910 pe 9 aprilie 2011 22:42
cuvintele sunt de prisos... dumnezeu sa-l ierte.... sa-i multumim pentru ce ne-a oferit, sa ne rugam pentru el, sa fim recunoscatori ca am avut ocazia sa fim contemporani cu el....
mariu85 pe 9 aprilie 2011 23:40
Dumnezeu sa-l ierte!:(
alex_neagoe pe 10 aprilie 2011 00:49
Dumnezeu sa il ierte...o pierdere mare pentru tara asta si asa destul de mica...
Andrey9211 pe 10 aprilie 2011 03:29
spartacus tu macar ai citit articolul? RIP
Alex.M pe 10 aprilie 2011 03:59
@Andrey9211

Boala de care suferea ALS a fost adaugata de autor ulterior publicarii articolului.

Lelouche pe 10 aprilie 2011 06:13
Inca nu pot crede vestea asta. Dar citesc deja peste tot. E imposibil.......imposibil....
spartacus pe 10 aprilie 2011 09:38
Corect, Andrey9211, stirea originala nu preciza boala care a dus la plecarea lui Alex Leo Serban dintre noi, de aceea am si intrebat. Dumnezeu sa il odihneasca.
ilustra pe 10 aprilie 2011 11:14
Am pierdut un mare critic. Unul dintre cei mai buni daca nu cel mai bun. Mie imi pare rau ca nu a scris mai multe carti. Imi aduc aminte de cronicile din libertatea unde reusea sa-mi starneasca interesul printr-o fasie incredibil de mica de spatiu, avand un stil complet abordabil, reusind sa-l inteleg chiar daca eram foarte mic. Le citeam cu un foarte mare interes. Dumnezeu sa-l odihneasca.
Kalrak pe 10 aprilie 2011 17:39
Dumnezeu sa il aiba in paza.
wildinthecountry pe 10 aprilie 2011 20:09
RIP alex leo serban
Insa nu a murit de cancer limfatic.
Daca ar fi fost bolnav de cancer limfatic(limfom) nu ar fi fost internat intr-un serviciu de infectioase,ci intr-unul de hematologie sau oncologie
e clar ca a murit de altceva...

Dragomara pe 10 aprilie 2011 21:39
Îmi pare extrem de rău... de fapt îmi e foarte greu să cred că nu mai eşti, şi mai ales de ce nu mai eşti. Habar nu am avut că eşti bolnav; am tot căutat şi aşteptat să-ţi citesc articolele pe LiterNet.
Nimic nu va mai fi la fel pe Net (forum-urile despre film, blog-uri etc.) fără tine. Aş vrea să cred că puţinul timp pe care l-ai petrecut după retragerea din lumea virtuală a fost savurat la maximum, că ţi-ai aflat în sfârşit rostul.
În următoarea viaţă poate că ar merita să încerci să le doreşti celor pe care nu-i suporţi tot binele din lume. Să-ţi reamintesc ce mi-ai urat cândva?!
Ori de câte ori îmi va fi dor de tine am să mă întorc în timpul acela magic în care mă jigneai iar eu îţi răspundeam insultându-te, la rându-mi, şi-am să repet scena la infinit minţându-mă că suntem nemuritori şi că şi ăsta e un fel de viaţă. Alt fel de viaţă. Eternă.
Dumnezeu să te ierte!

blastpit pe 10 aprilie 2011 22:04
Odihneasa-se in pace...toate starurile romane se sting una cate una...trist.
anca_luna pe 10 aprilie 2011 23:07
Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa-i ierte toate pacatele omenesti!

"@blastpit" toti suntem muritori asta e mersul firesc al existentei.

Firesc ar fi sa se formeze noile generatii de valori ,care sa ii inocuiasca....pe cei care au trecut dincolo!
Intrebarea este: se formeaza?
...daca da: e foarte bine!
...daca nu, de ce nu?

Krakatau pe 10 aprilie 2011 23:50
Dumnezeu sa-l odihneasca!
above_beyond pe 11 aprilie 2011 03:57
Bunul Dumnezeu sa L odihneasca pe acest pretuitor om !
goldenleaves pe 11 aprilie 2011 09:18
Dumnezeu sa-l ierte! Este o pierdere pentru noi toti
cornel pe 11 aprilie 2011 09:43
trist, foarte trist. si imi pare rau ca nu a fost suficient de apreciat la noi in tara. cred ca odata cu alş a murit si o parte din cinemagia.
Rose pe 11 aprilie 2011 10:34
S-a stins din viaţă un om deosebit, care a pus pasiune în tot ceea ce a făcut. Păcat, este o mare pierdere pentru lumea cinematografiei şi a artelor în general.
Viorel pe 11 aprilie 2011 12:48
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
blastpit pe 11 aprilie 2011 14:06
@anca_luna daca ar muri toti la o varsta inaintata nu as avea nimic de comentat...dar el a murit la 51-52 de ani...mai putea trai macar 20-25...si cam la fel patesc toti,mor devreme...dar pacat ca nu prea se nasc altii care sa le i-a locul...:(
observator pe 11 aprilie 2011 20:48
Am auzit la stiri cum un post TV anunta ca ALS a murit de cancer limfatic iar un alt post TV anunta ca ALS a murit de leucemie. Eu cred ca cei care doresc acreditarea unei MINCIUNI oficiale ar trebui sa se puna de comun acord sa spuna una si aceeasi minciuna. Daca ALS ar fi avut o forma de cancer, ar fi murit intr-un spital in care exista o clinica de oncologie, si sunt destule in Bucuresti. Dar ALS a murit la Spitalul de Boli Infectioase Matei Bals in clinica destinata bolnavilor de SIDA in faza terminala. Il cunosc pe prof. dr. Adrian Strainu Cercel, virusologul care la tratat pe Alex Leo Serban de SIDA, atat cat se poate trata acesta boala.
SIDA nu e cancer ci o boala infectioasa declansata de un virus. Pe fisa clinica a lui ALS scrie “Diagnostic - infectie HIV”. Pe actul medical constatator al decesului este trecut “cauza mortii - SIDA

desdemona pe 4 aprilie 2012 21:22
Esti dezinformat. Cum iti permiti sa te interesezi de o persoana cu care nu ai nicio legatura si sa-i pangaresti imaginea? Iti spun din surse sigure ca a murit de cancer.
Sergiu.Lobont pe 11 aprilie 2011 22:07
Cu cat trece timpul descopar tot mai multa ipocrizie pe site-ul asta. Ce cancer limfatic? De ce nu recunoaste nimeni ca a murit pentru ca a fost infestat cu HIV? De ce nu recunoaste nimeni ca era homosexual? Prin asta sunteti mai homofobi decat cei care spun ca a fost homosexual, pentru ca asta e realitatea. Pot sa pun pariu ca in cinci minute va fi sters comentariul meu pentru ca am spus un adevar. A sustinut prin campanii publicitare drepturile minoritatilor homosexuale si marsul anual al homosexualilor dar asta nu apare pe site. Apare doar ca a dat 4800 de mesaje pe forum. Bravo Cinemagia, spuneti doar cat credeti voi ca e important.
Dragomara pe 11 aprilie 2011 22:16
Mda... că era şi greu de dedus adevărata cauză! :D Homosexual sau nu, dacă ar fi ştiut ce face - vorba reclamei ăleia la prezervative - ar fi fost şi acum printre noi.
Oricum, mare păcat. :-(
(Zâmbesc acum imaginându-mi cum au luat cu asalt laboratoarele medicale, foştii parteneri sexuali.)

xerses pe 11 aprilie 2011 23:50
Dumnezeu sa-l odihneasca.Ii urmaream cu placere comentariile.
capsunicazambareatza pe 12 aprilie 2011 11:06
Dumnezeu sa-l odihneasca! :(
celesta pe 12 aprilie 2011 11:26
Nu-mi vine a crede, am pierdut un mare critic de film. Din nefericire, viata bate filmul! RIP, Leo Serban!:(
mafalda pe 12 aprilie 2011 16:36
A. L. Serban a fost infectat cu HIV in America, pentru ca atat timp cat a stat acolo a avut parteneri homosexuali. Din nefericire, lui i s-a declansat SIDA destul de repede, altii traiesc infectati cu HIV ceva mai mult. Si e bine sa se stie ca a fosti nfectat cu HIV pentru partenerii sexuali pe care i-a avut sa se duca URGENT la medic si sa isi faca anializele medicale.
Dragomara pe 12 aprilie 2011 17:49
@Maflada - eşti de-a dreptul criminală în insistenţa ta! Între 7-11 ani îi trebuie maladiei pentru a se declanşa, timp în care tu poţi transmite liniştit boala, cea pe care s-ar fi putut la fel de bine s-o fi contactat la dentist, printr-o transfuzie de sânge, printr-un sărut mai apăsat cu o persoana infectată, deci nu musai pe cale sexuală. Am citit că până şi lacrimile şi saliva seropozitivului conţin virusul! :D
Dureros este totuşi faptul că la aproape 30 de ani de la izolarea virusului HIV (1983) calea principală de transmitere rămâne cea sexuală.
Întâmplarea asta nefericită ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. :D

Liviu- pe 12 aprilie 2011 21:42
mafalda, ma uimesti cu afimatiile astea demne de cancan si libertatea. Stii cu siguranta ca ALS a luat HIV din SUA? Si musai de la o persoana homosexuala? Sa inteleg ca persoanele straight sunt imune? Inteleg eu ca titlul original era gay related immune deficiency, dar asta era prin '82... de atunci au mai trecut ceva ani. Aia cu partenerii sexuali ma amuza, e corect ce zici, dar parca mesajul tau nu se integreaza deloc in peisajul de aici...

@Dragomara - Lacrimile si saliva contin HIV, dar intr-o concentratie prea mica ca sa infecteze cealalta persoana. In cazul sarutului e posibil daca persoanele prezinta ceva rani, dar deja trecem de "ipoteza" initiala, doar prin saliva. Probabil tu stiai astea, am completat doar in caz ca citeste cineva pe aici si sa nu inteleaga gresit.

Apropo de asta m-a amuzat foarte tare o tipa in troleu, ce-i drept era saraca si tiganca, dar nu vreau sa se inteleaga gresit (legat de etnie), in cazul respectiv era mai degraba vorba de latura aia a omului simplu, mai de la tara, slab informat. O fata cu SIDA intra in troleu si incepe sa ceara bani mentionand teribila ei suferinta, iar persoana mai ignoranta incepe sa se indeparteze de fata si sa spuna isteric oamenilor din jur: "are SIDA, are SIDA....vai, are SIDA". Citat aproximativ...

Maria R. pe 15 aprilie 2011 18:01
Of, a trecut aproape o săptămână şi nu pot să mă împac cu ideea că ALŞ nu mai e. E greu să scrii câteva rânduri despre el acum pentru că durerea este imensă.

Leo a ieşit (mult prea devreme!) din această lume exact aşa cum a spus în emisiune “Literatura de azi” - "Mie mi se pare că lucrul cel mai elegant pe care-l poate face cineva este să iasă din acestă lume pâş-pâş, în vârful picioarelor. Pur şi simplu, să dispară puţin câte puţin. Să nu mai rămână nici măcar rânjetul, ca la Pisica de Cheshire."
Leo a ieşit pâş-pâş, fără să ne dăm seama. (Puţini ştiau că este bolnav şi şi mai puţini ştiau că este în ultima fază) Aşa că vestea asta a venit pe neaşteptate şi ne-a marcat profund, pe noi, cei care i-am admirat inteligenţa si l-am iubit.


Vă rog, nu-l mai defăimaţi! (ultimile mesaje de aici nu fac decât să sublinieze că ar fi avut SIDA; încă trăim vremuri în care persoanele cu această boală sunt arătate cu degetul de parcă ar fi nişte ucigaşi sau violatori. Este trist că încă cei din România mai au astfel de concepţii. SIDA nu trebuie să fie un stigmat. În ultimă instanţă se poate lua şi de la dentist.)
Ce importanţă are acum care este exact boala care i-a fost fatală în cele din urmă?! Nu are nicio relevanţă! (Oricum, ştiu că a suferit.) Contează doar ce a lăsat în urma sa. Şi, a lăsat foarte multe!


Ne rămân textele sale (care merită (re)citite) şi amintirile cu el.


Rămas bun, dragă Leo! Odihneşte-te în pace!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells