31 octombrie sub Semnul vampirului la Union

26 Oct 2007
31 octombrie sub Semnul vampirului la Union

Miercuri 31 octombrie, HALLOWEEN se sarbatoreste la Sala Union cu nu mai putin de sase filme bine selectate, ce vor rula pana dupa miezul noptii. Atfel, incepand cu ora 15, vor rula intr-un slalom horror- thriller Incubus, din 1981, cu John Cassavetes in rol principal, Balul Vampirilor al lui Roman Polanski si veteranul din 1935: SEMNUL VAMPIRULUI cu Bela Lugosi - starul hollywoodian cu radacini romanesti.

Dar iata mai jos programul complet al zilei de miercuri, 31 octombrie, de la Sala Union, din Bucuresti:

15.00 BALUL VAMPIRILOR/ The Fearless Vampire Killers OR PARDON ME BUT YOUR TEETH ARE IN MY NECK, Marea Britanie/ SUA, 1967, color, cotat ca parodie horror, in  regia lui Roman Polanski, cu Jack Mc-Gowran, Roman Polanski, Alfie Bass, Jessie Robins, Sharon Tate.

 „Balul vampirilor, alaturi de Rosemary’s Baby este filmul cel mai reusit, cel in care a putut cel mai bine sa-si exerseze talentul de cineast de gen. Bineinteles aceasta reconsiderare a genului filmului cu vampiri, este insolita si insotita de un anumit numar de subversiuni si perversiuni.” – Pascal Kane – 1975( L’Avant Scene du Cinema)

17:00 INCUBUS, SUA - Canada,1981, color/ s. rom, horror, durata: 1h33. In  regia lui John Hough, cu John Cassavetes, Kerrie Keane, Helen Hugues, Erin Flannery, Duncan McIntosh. Actiunea filmului se desfasoara intr-un mic orasel din America, unde se petrec o serie de violuri urmate de uciderea victimelor. Doctorul Cordell incepe sa creada in teoriile lui Tim, descendent al unei familii de exorcisti cum ca autorul ar fi un incubus- demon sexual. Doctorul este ajutat in aceasta ancheta de o frumoasa ziarista, Laura, de care se indragosteste. Ajutati de premonitiile lui Tim, incep sa se apropie de rezolvarea misterului. In ultima confruntare, cade victima chiar fata doctorului, iar el realizeaza ca demonul luase chipul Laurei ca sa actioneze nestingherit.

19.00 VARCOLACII/ Sleepwalkers, SUA, 1992, color, horror, 1h31, in regia lui Mick Garris, cu Brian Krause, Madchen Amick, Alice Krige, Jim Haynie Cindy Picket. Charles si Mary Brady, mama si fiu, sunt de fapt doi varcolaci care isi vad de treaba sub masca respectabilitatii. Pisicile stiu care este adevarata lor natura. Cand un profesor il cearta pe Charles pentru notele proaste de la scoala, acesta se supara si il ...mananca.

21.00 PIRANHA/ PIRANHA II/ The Spawning, SUA, 1981, color, horror, 1h34, in regia lui James Cameron, cu: Tricia O’Neil, Steve Marachuk, Lance Erickson, Ricki G. Paul. Un grup de oceanografi investigheaza imprejurarile in care cativa scafandri fusesera ucisi. In paralel in timpul unei petreceri pe o insula, cei de fata sunt atacati de pesti zburatori carnivori.

23.00 TENTACULE/ TENTACULES Italia - SUA, 1976, color, horror, 1h40, regia Ovidio G. Assonitis, cu: John Huston, Shelley Winters, Bob Hopkins, Henry Fonda. Langa Coasta Californiei, o caracatita gigantica provoaca victime in randul turistilor si locuitorilor de pe plaja. Oficialitatile incearca sa minimalizeze intamplarile tragice pentru a nu provoca panica.

01.00 SEMNUL VAMPIRULUI/ Mark of the Vampire SUA, 1935, alb-negru, horror/,1h00, in  regia lui Tod Browning, cu: Lionel Barrymore, Elizabeth Allan, Bela Lugosi, Lionel Atwill, Jean Hersholt. Browning filmase inca din 1930 un Dracula clasic. In 1935 revine cu aceasta pelicula excelenta, Mark of the Vampire, in care la inceput ne sugereaza ca ar fi vorba despre un film cu vampiri, ca mai apoi sa ne dezvaluie totul ca un truc. Regizorul face insa in asa fel ca mitul si climatul oniric sa persiste, folosind in acest scop calitatile extraordinare ale lui Bela Lugosi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Leucuta Octavian pe 29 octombrie 2009 14:00
Dragii mei, noi trebuie sa sarbatorim dupa voia si dupa placul lui Dumnezeu, nu sa sarbatorim dupa voia satanei ca dracii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells