2013: cele mai tari comedii

de Ştefan Dobroiu în 6 Ian 2013
2013: cele mai tari comedii

Dacă eşti unul dintre cei care ne-au reproşat că nu am inclus suficiente comedii în materialul nostru cu cele mai aşteptate 20 de filme din 2013 (îl găseşti AICI), bucură-te: am trecut în revistă cam toate titlurile care te-ar putea face să râzi în 2013. Află din materialul de mai jos mai multe informaţii despre posibilele hituri comice ale anului.

Care ţi se pare cel mai interesant?

Ianuarie debutează în forţă cu o serie de premiere pe care nu ar trebui să le ignori. Îi poţi revedea pe Bette Midler şi Billy Crystal în Parental Guidance/Părinţi vs bunici, dar probabil că hitul comic al lunii este This Is 40, producţie a lui Judd Apatow ce poate fi deja văzută în regim de avanpremieră.

În acest spin-off al comediei Un pic însărcinată o să-i revezi pe Pete (Paul Rudd) şi Debbie (Leslie Mann) înfruntând pragul vârstei de mijloc, stresul celei de-a patruzecea aniversări fiind amplificat de năzbâtiile fiicelor lor Sadie şi Charlotte. Dacă eşti fanul comediilor lui Apatow, bucură-te: cu o durată de 135 de minute This Is 40 este una dintre cele mai lungi comedii realizate în ultima vreme, aceasta fiind şi principalul reproş adus de criticii care au lăudat în acelaşi timp interpretările lui Rudd şi Mann, dar şi relevanţa comentariilor scenariului la adresa unui prag dificil.

Pe 1 februarie poţi vedea Silver Linings Playbook, o comedie dramatică deja foarte nominalizată la diverse premii şi cu şanse mari la Oscaruri. În rolurile principale se află Bradley Cooper, în probabil cea mai lăudată apariţie a sa pe marele ecran, dar şi favorita Hollywood-ului, Jennifer Lawrence. Cei doi sunt Pat şi Tiffany, foşti pacienţi ai unor clinici pentru tratarea bolilor mintale care încearcă din răsputeri să se integreze în zbuciumata societate după ce au petrecut mult timp în mediul protejat al clinicilor. Provocări de tot felul le vor ieşi în cale, iar noi credem că reacţiile lor speciale în faţa acestora le vor da viaţa peste cap celor din jur, interpretaţi de Robert De Niro, Jacki Weaver, Julia Stiles şi Chris Tucker.

Următoarele luni sunt ale simpaticei Mellisa McCarthy. O s-o vezi într-un rol secundar în This Is 40, iar în februarie îi apare Identity Thief/Hoaţa de identitate, unde se va lupta cu Jason Bateman pentru un stil de viaţă la care nu vrea să renunţe. Pe scurt, personajul lui McCarthy îşi permite să-şi achiziţioneze orice îi doreşte inima după ce îi fură identitatea personajului lui Bateman. Bineînţeles că scenariştii au pregătit o confruntare între protagonişti, iar exuberanţa actriţei promite că lucrurile nu vor sta foarte bine pentru eroul pozitiv.

Rotunjoara McCarthy se dezlănţuie pe ecran şi la începutul lui aprilie, în The Heat: ea este Shannon, o poliţistă cu gura spurcată căreia îi sare atât de repede ţandăra, încât nimeni nu vrea să fie partenerul ei pe teren. Asta până când Shannon este nevoită să facă echipă cu o agentă FBI, sofisticata şi aroganta Sarah (Sandra Bullock), pentru a prinde un periculos traficant de droguri... Sarah şi Shannon sunt atât de diferite, încât colaborarea le va împinge în afara zonei de confort, spre amuzamentul spectatorilor. Regizor este Paul Feig, devenit celebru după ce a semnat mega-succesul lui 2011, Domnişoare de onoare.

În aprilie ar putea da lovitura şi duo-ul Steve Carell-Jim Carrey, cu The Incredible Burt Wonderstone. Comedia lor regizată de Don Scardino ironizează pleiada de magicieni a ultimului deceniu şi dacă te uiţi la trailer o să îţi dai seama că printre ţintele înţepăturilor se numără şi tot mai popularul David Blaine. Obsesia pentru secretul trucurilor magice, dorinţa de a veni mereu cu un număr nou şi concurenţa acerbă din lumea showbiz-ului sunt câteva dintre subiectele atinse în povestea lui Burt (Carell), magician din Las Vegas speriat de moarte de venirea lui Steve (Carrey), un concurent în stare de orice pentru a face impresie în ochii publicului.

Nu ştim la ce să ne aşteptăm de la Movie 43, comedie „de grup” co-regizată de mai multe nume mari ale comediei, printre care şi fraţii Farrelly. Anna Faris, Hugh Jackman, Richard Gere, Uma Thurman, Halle Berry, Emma Stone, Naomi Watts, Kate Winslet, Kristen Bell şi Chloe Moretz sunt doar câteva dintre starurile premierei din februarie, iar stilul promite să fie cumplit de ireverenţios. Aşteaptă-te să roşeşti de câteva ori la glumele din Movie 34, în timp ce starurile de pe afiş te vor amuza cu lipsa lor totală de inhibiţii.

2013 vine şi cu două coincidenţe: dubletele A Haunted House/Scary Movie 5 şi This Is The End/The World's End. Toate cele patru titluri sunt parodii ale filmelor de groază sau apocaliptice, iar printre „victimele” lor se numără succese de casă precum seria Activitate paranormală sau horror-ul desfiinţat de critică The Devil Inside. Dacă A Haunted House şi Scary Movie 5 au şanse să treacă neobservate, sigur nu la fel vor sta lucrurile cu This Is the End şi The World's End, care beneficiază de o pleiadă de actori cunoscuţi. În primul titlu o să-i vezi pe James Franco, Emma Watson, Michael Cera, Seth Rogen şi Jay Baruchel în propriile roluri, înfruntând sfârşitul lumii din perspectiva de actori cunoscuţi la Hollywood.

The World's End e regizat de Edgar Wright şi îi are pe afiş pe Simon Pegg şi Nick Frost. Trioul este cunoscut după parodiile lor Shaun of the Dead şi Hot Fuzz, iar faptul că acum este ironizat genul filmelor despre sfârşitul lumii nu face decât să promită. Comedia nu are o dată de premieră, dar sperăm să o vedem şi pe marile nostre ecrane.

Nu putem ignora Marea mahmureală 3, dar chiar că nu mai avem ce spune despre a treia parte a popularei serii, în afară de faptul că aceasta nu va urma reţeta părţilor anterioare şi că aventurile trăsniţilor eroi au loc în Mexic.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 6 ianuarie 2013 13:16
Avand in vedere ca 2012 a fost mai putin decat 0 in ce priveste comediile , nu ne ramane decat vesnica si prosteasca speranta ca la anul va fi mai bine ( oricum mai rau decat in 2012 nu se poate ).Eu astept doar Silver Linings Playbook
OwYBeS pe 6 ianuarie 2013 17:45
2012 nu a fost chiar 0 in comedii... 21 Jump Street si Ted au fost chiar bune. Dar 2013 o sa fie cu siguranta mai bogat in comedii.
cosmin742000 pe 9 ianuarie 2013 15:33
Deci e exact cum am zis :))
wildinthecountry pe 6 ianuarie 2013 14:13
Singurele comedii bune si de succes garanatat vor fi Silver Linings Playbook si The Incredible Burt Wonderstone.....dar ramane de vazut daca si The Heat cu Sandra Bullock va fi reusit sau nu...
razv27 pe 6 ianuarie 2013 15:23
scary movie 5 sa treaca neobservat?, din contra,..Ma bucura reaparitia lui Chris Tucker,astept Hangover si Identity Thief, Cat despre defunctul 2012,nu il consider foarte zgarcit,chiar am remarcat=Ted .,Seeking a Friend for the End of the World ,The Dictator, ..si din alta categorie dar extrem de haioase=Mike & molly ep2 sez3,si how i met your mother
legolas05 pe 6 ianuarie 2013 16:39
Silver Linings Playbook mi se pare cel mai interesant
Crynick pe 6 ianuarie 2013 16:47
un articol amuzant.
AndreBlack pe 6 ianuarie 2013 21:31
A Haunted House - o comedie horror gen Scary Movie care nu poate fi refuzata !
Skynet.Zbenga pe 6 ianuarie 2013 22:04
Silver Linings Playbook si This is the end (poate)
victor_neo75 pe 6 ianuarie 2013 23:08
In ordinea aparentei (subiectivei) importante: Silver Linings Playbook, The Hangover Part 3, Identity Thief, The Heat si The Big Wedding.
AndreBlack pe 7 ianuarie 2013 12:08
Sigur o sa vad Silver Linings Playbook , Identity Thief , The Heat , Movie 43 , Scary Movie 5 si A Haunted House . Parental Guidance l-am vazut l-a cinema si chiar mi-a placut , a fost o comedie reusita .
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2013 12:47
Deja vorbim la superlativ, avand in vedere ca anul este la inceput...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells