100 de ani de la nasterea lui Bette Davis

18 Mar 2008
100 de ani de la nasterea lui Bette Davis

Pe data de 5 aprilie 2008, Bette Davis ar fi implinit 100 de ani. Cu aceasta ocazie, TCM dedica luna aprilie unora dintre cele mai frumoase filme ale celebrei actrite. Va prezentam in continuare cateva lucruri inedite legate de marea actrita:

Pe piatra ei funerara este sculptata inscriptia "A reusit alegand mereu varianta dificila".

Lucille Ball a fost colega ei de clasa la Scoala de Arta Dramatica John Murray Anderson.

Joan Crawford si Bette Davis au fost rivale ani de zile, iar in timpul filmarilor pentru "What Ever Happened to Baby Jane?", Bette a cerut ca pe platourile de filmare sa se instaleze un automat de Coca-Cola, datorita legaturii lui Joan Crawford cu Pepsi. (Joan era vaduva Directorului Executiv al companiei Pepsi.) Joan s-a razbunat punandu-si greutati in buzunare, pentru secventele in care Davis trebuia sa o tarasca pe podea.

Nominalizata in mod uluitor, la 10 Premii Oscar pentru "Cea mai buna actrita", a castigat Oscarul de doua ori: pentru "Dangerous" in 1935 si "Jezebel" in 1938.

In 1977, Bette a fost prima femeie care a primit Premiul pentru Intreaga Activitate decernat de Institutul American de Film.

In 1980 i s-a acordat Medalia pentru Servicii Civile cu Distinctie, cea mai inalta distinctie civila oferita de Ministerul Apararii din SUA, pentru finantarea si administrarea Cantinei Hollywood in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Adevaratul ei nume de botez era "Ruth". Numele de "Bette" a fost inspirat dupa romanul lui Balzac, "Verisoara Bette".

TCM va prezenta in luna aprilie urmatoarele filme:

Sambata, 5 aprilie: 16:00

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells