Winter Sleep

(2014)

Somn de iarnă

Poster Winter Sleep Postere Winter Sleep

Sinopsis Winter Sleep

Kis uykusu

În Winter Sleep, lăsarea iernii îi face prizonieri, sub același acoperiș, pe Aydin, un fost actor, care conduce un mic hotel în centrul Anatoliei, pe soția sa Nihal, cu care are o relație furtunoasă, și pe sora lui, Necla, care suferă din cauza unui divorț. Pe măsură ce zăpada începe să cadă, hotelul se transformă într-un adăpost, dar și într-un loc din care nu pot scăpa și care le alimentează animozititățile.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
2 premii Cannes, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Kis uykusu

Produs de

Memento Films Production

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Asociatia Culturala Macondo

Box office Winter Sleep

Weekend premieră (12.01.2015)
  • Loc 17
  • Spectatori 2.034
  • Încasări (RON) 21.898,99
Total
  • Spectatori 5.653
  • Încasări (RON) 56.286,73
  • Încasări (USD) 14.374,50

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
simpleminds pe 13 Decembrie 2014 22:36
Filme regizate de Nuri Bilge Ceylan
About Dry Grasses / Prin ierburi uscate (2023) Trailer
The Wild Pear Tree / Sub umbra părului sălbatic (2019) Trailer
Winter Sleep / Somn de iarnă (2014) Trailer
Once Upon a Time in Anatolia / A fost odată în Anatolia (2011) Trailer
Three Monkeys / Cele trei maimuțe (2008) Trailer
Iklimler / Climates (2006)
Uzak / Departe (2002)

24 1
bitter_moon pe 11 ianuarie 2015 14:32
Muzicalitatea comentariului tau, inspirata cu siguranta de poezia filmului, ma face sa imi doresc a-l viziona cat mai repede, pentru a-mi forma propria parere despre el.
simpleminds pe 5 februarie 2024 20:20
simpleminds pe 13 Decembrie 2014 22:36 Suntem in estul Anatoliei,in Cappadocia,un taram asociat basmului unde oamenii si-au croit locuinte si lacase de cult daltuind in tuf vulcanic si care par sa mai pastreze inca ceva din caldura vechilor eruptii. In asteptarea iernii ne familiarizam cu ambianta unui sat cu locuinte atipice,dar al caror aspect interior emana confort si caldura.Tuf vulcanic lasat ca atare,lemn imbatranit cu vopseaua scorojita,mobile si decoratiuni,umbre si lumini,culori prafuite in clarobscur.Palma,mangaind peretii,ar putea simti respiratia calda a pietrei. Desi e o coproductie filmul pastreaza exclusiv elemente de ambianta,cultura,traditii turcesti si mai ales nume frumoase ca Aydin,Nihal,Necla,Ismail. Asteptam cu rabdare ninsoarea pentru ca stiam ca ea va da semnalul declansarii adevaratei intrigi a filmului si ca fiecare zapada va asterne noi provocari. Asistam la discutii care par interminabile dar care se dovedesc a fi o adevarata arta a conversatiei si la care ne-am dori sa intervenim. Servitul ceaiului ca element primordial de ospitalitate,capturarea din salbaticie a unui cal prin umilirea lui extrema,sala de asteptare a unei gari pierdute in pustiul alb,biroul si laptopul lui Aydin,un iepure impuscat,un geam spart,un manunchi de bani dat prada focului,sunt fotografii in miscare care innobileaza albumul filmului , intregesc actiunea si developeaza personajele. Aydin,cultivat,bogat,pragmatic,sentimental,se simte tradat,Nihal, mult mai tanara lui sotie,o persoana animata de cele mai bune intentii, se simte captiva. Personajele sunt perfect conturate,este inutil sa facem parti-priuri,ceea ce se intampla cu ele e numai problema lor si a nimanui altcuiva. Cuvintele si faptele nu mai ajuta,iubirea nu se poate reinventa,de vina este doar sufletul lor dar si al nostru, prin care ratacim ca intr-un labirint,si nimeni nu e vinovat. Dramatismul vine din aceea ca nici un cuvant si nici o fapta nu-si mai au rostul.Cand cuvantul si fapta dispar, ramane neantul,adica o alba tacere. Imaginea de final, aparent statica e o panorama a satului ingropat sub zapezi, adormit,care aminteste de Pieter Bruegel,dar peste care zburatacesc fulgii de nea intr-un alb vartej.Stim ca zapezile se vor topi in primavara,dar iarna cuibarita intre Aydin si Nihal a inghetat orice speranta.Tabloul acesta poarta o semnatura clara:Ceylan. Un film care iti sopteste zi de zi sa-l revezi si te ademeneste sa-i patrunzi fiecare imagine,culoare,cuvant si sunet. Pe zi ce trece devine tot mai bun...ca mierea in faguri,ca vinul. Cele 196 de minute par putine dar ele iti vorbesc peste timp, pentru multa vreme.Un film de care nu te vei putea desprinde si vei deveni captivul lui.Anatolia cu minunatele ei personaje , locuinte ancestrale,dar mai ales cu picturile ei in miscare este departe,dar cat de mic este Pamantul,o putem privi pe ecran ca printr-o fereastra,iar iarna de acolo este si iarna noastra.
Judit_F pe 08 Noiembrie 2014 13:39
Trei ore si un sfert de incantare...
"Winter Sleep" este un film superb la care ma gandesc si acum, dupa aproape doua saptamani de la vizionare. Dupa trei ore si un sfert, am plecat din sala de cinema cu o mie si una de intrebari legate de imposibilitatea intelegerii persoanelor cu care convietuim zi de zi si in prezenta carora suferim deseori de o mare singuratate si de sentimentul iubirii ratate.
Am aflat ca filmul va mai avea o proiectie, la orele amiezii din ziua de 16 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu, si ma voi duce neaparat sa-l revad, pentru ca vreau sa-mi incant ochii cu acele imagini de neuitat......Mergeti si voi, ca merita!

13 4
Liviu- pe 02 Noiembrie 2014 15:42
Tragem linie dupa inca o editie Les films de Cannes a Bucarest:

Winter Sleep . Singurul film din festival care m-a lasat fara cuvinte si care de aproape o saptamana nu-mi da pace. Ceylan a continuat firul filmelor precedente si diseca relatiile interumane cum putini au mai fost capabili s-o faca. Diferenta fata de filmele lui trecute e doar la nivel de forma, modificand balanta inspre dialog si scene de interior, fara insa a renunta la momentele puternice de tacere care dau extrem de multa substanta personajelor prin expresivitate. Un alt lucru pe care il continua cu aceeasi maiestrie e capacitatea de a-ti apropria personajele in intimitatea lor si de a crea impresia ca Ceylan isi priveste personajele profund imperfecte cu intelegere si simpatie.

Citisem pe undeva ca ar prezenta facila viziune unidimensionala cum ca saracii ar fi buni, iar bogatii rai, lucru… citeşte

8 7
bitter_moon pe 11 ianuarie 2015 09:58
Pacat. Era cel mai bun comentariu de pe pagina filmului si probabil ar fi ramas la fel indiferent de numarul de postari.
Liviu- pe 11 ianuarie 2015 19:50
Mersi pentru aprecieri. Cu ocazia asta ma simt putin obligat sa-l pun inapoi. Dupa ce a mai trecut timp si am ajuns sa-l revizionez, parerea mea s-a mai nuantat, chiar daca tot ce am scris mi se pare inca foarte valabil. Mai bine ramane asa, chiar daca n-am timp sa completez.
dincolodenume pe 21 Ianuarie 2015 10:28
Despre valroi si (in)compatibilitati
Am urmarit Winter Sleep in cinematograf si pentru ca filmul este destul de inabordabil si aveam o oarecare teama ca acasa nu l-as fi putut intelege printre forfota produsa de copii.

Este un film european pana in maduva oaselor, care pune accentul pe dramatismul simplitatii existentei umane. Filmele europene intotdeauna reusesc sa izbeasca privirea printr-o prezentare directa si nemijlocita a imaginilor, prin naturaletea povestii ce se incarca de insemnatate odata cu inaintarea in timp a peliculei.
Winter Sleep iti provoaca mici momente de suspans in ipostaze aparent banale, dar pline de emotii.

Cultura orientala este imbietoare pentru ochiul curios al occidentalului, plina de substraturi religioase, de cavalerism impopotanat cu onoare salbatica.
Am perceput discutii mute doar din privirile personajelor, am observat dorinta de tacere din replicile… citeşte

7 1
Jubilee pe 12 Noiembrie 2014 10:21
superb
Pur si simplu minunat. Foarte emotionant, mai ales sfarsitul. Chiar daca dureaza mult, merita fiecare minut.
7 1
altindag2010 pe 10 Ianuarie 2015 11:51
Winter Sleep
bravo Turcilor
"Winter Sleep" este un film superb la care ma gandesc si acum, dupa aproape doua saptamani de la vizionare.

6 3
Kul pe 08 Ianuarie 2015 00:19
Winter Sleep (2014)

– dezvolta foarte lent si pe indelete
– buna cinematografie
– mult dialog. filozofeli: fighting the evil neimpotriviindu-i-te
– mult mai vorbesc, sper sa se coase rotund spre final, parca si Aurora lui Puiu avea mai multa actiune :)
– ciudat popor, oameni rai. da’ au cultura ceaiului. ca si rusii, .uk, hindi & so on :)
– el face un rol bun
– o groaza de “ca sa fie bine ca sa nu fie rau” si “fie, faci cum vrei tu. nu conteaza / nu-mi pasa”
– sper ca-si fac cate o mue la fiecare-n in zi_end si vine unul si-i hackuieste pe toti.
– si calu’ sur, simbolu’ lu’…
– misto filmarea pe ninsoare
– frumos monologul spre sfarsit

Filmul asta putea sa aiba onorabil 1 ora si nu se pierdea nada.

6 19
TinoTorpillo pe 6 martie 2015 16:16
Bravo, bine spus.....eu unul chiar mi-am facut sperante cand am vazut 8,5 IMDB, dar mi-am dat seama repede ca e un rateu.
ancota pe 29 Februarie 2016 22:13
Un film superb ca un roman
Un film superb ce se dezvaluie ca un roman. Pagina cu pagina. Cine il iubeste pe Dostoievski va indragi acest film chiar daca cei doi autori nu au, aparent nicio legatura. O demonstratie de teatru si cinema deopotriva.
4 0
boghiu_andrei pe 10 Februarie 2018 13:10
Importanța mulțumirii de sine.
3 ore si 15 minute de realitate.
In acest timp consider ca am fost si eu in acel hotel, la adapostul iernii ce urma sa vina. Nu arata a film, e altceva. Exprima foarte bine realitatea.
E despre intrigi, orgolii starnite, depre familie si nemultumirile timpului trecut.

Arata dorinta de afirmare prin orice mijloace a fiecarui om, dorinta de a face ceva, de a fi cineva. Iar in final toti realizam ca cel mai important lucru este sa fii multumit de tine si de realizarile tale .
Foarte bun si real, cu actori care transmit si joaca perfect.

⭐ 9.5

3 0
FreeCinema.ro pe 23 Februarie 2015 14:17
“Pomul se cunoaşte după roade, iar omul după fapte.” proverb românesc
Egoismul şi orgoliul exacerbat precum şi consecinţele lor dezastruoase atât la nivel individual cât şi la nivel colectiv, sunt temele admirabilului film Winter Sleep. O radiografie a societăţii moderne, o lume cerebrală, tensionată, ostilă şi neînsufleţită. Un film şi despre incomunicabilitate, insingurare, agresivitate, înstrăinare ca mod de viaţă. Imaginea de final cu micul hotel izolat într-un peisaj aspru de iarnă, ne sugerează lumea interioară săracă în care ne învârtim, o închisoare personală minusculă în care trăim întreaga viaţă... [http://www.freecinema.ro/film/winter-sleep-somn-de-iarna/#3]
3 0
XShadowX pe 18 Martie 2015 15:29
Kis Uykusu - hibernarea ;)
Un film turcesc foarte bun care iti doresti , in ciuda celor 196 de minute , sa dureze mai mult... Un film premiat cu Palm d'or la Cannes , o distributie buna si niste personaje deosebite ;) , va recomand acest film , de neratat !
3 2
cosmin21buc pe 18 Ianuarie 2015 01:29
Teatru si film de o calitate exceptionala. Lung, dar timpul trece repede, real, emotionant, intrigant, construit excelent, interpretare pe masura, cadru natural superb.
3 2
Helmar pe 27 Martie 2015 17:35
Neah.
Filmul asta trebuie vazut cel putin o singura data, dar nu si revazut. Tine prea mult, si cam te ia somnul. Dar am apreciat ideea, si am reusit intr-un final sa-l vad pana la sfarsit. Dar nu este recomandat tuturor... e greu de inteles filmul asta :)
3 4
omucuvaloare pe 22 Noiembrie 2015 00:06
O idee absolut originala...care bulverseaza...intriga...in, fine, nu te poate lasa indiferent! Nu stii ce sa faci: sa vizionezi pana la capat, sa revezi la nesfarsit anumite secvente, sa faci o pauza si sa te gandesti de la ce a pornit totul;
2 3
xerses pe 02 Februarie 2015 10:13
Un film deja apreciat de criticii de specialitate; dar, nu a fost deloc pe sufletul meu.
2 5

Spune-ţi părerea despre Winter Sleep

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Winter Sleep
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells