Un taxi pour Tobrouk

(1960)

Un taxi pentru Tobruk

Poster Un taxi pour Tobrouk Postere Un taxi pour Tobrouk

Sinopsis Un taxi pour Tobrouk

Mai mult

Acțiunea se petrece în Libia, în vara lui 1942. Un detașament de asalt francez participă la un raid în Tobrouk și aruncă în aer un depozit de carburant din deșertul nord-african. În această misiune comandantul detașamentului moare și camionul în care se deplasau este distrus. Cei patru militari francezi pornesc pe jos în dorința de a întâni Aliații, la o distranță de 400 mile în El Alamein.

După o zi de mers prin deșert sub soarele…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Rose
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Lino Ventura Lino Ventura le brigadier Theo Dumas Charles Aznavour Charles Aznavour Samuel Goldmann Hardy Krüger Hardy Krüger Le capitaine Ludwig von Stegel
Fernando Sancho Fernando Sancho German corporal in the oasis Maurice Biraud Maurice Biraud François Gensac German Cobos German Cobos Jean Ramirez
Lorenzo Robledo Lorenzo Robledo German soldier in desert with von Stegel Carlos Mendy Carlos Mendy
Vezi toata distributia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Iulidesprefilme pe 01 August 2014 00:24
O fi prevăzând multe Tratatul de la Geneva privind prizonierii de război, dar să-l laşi pe neamţ nelegat, ca la un moment să-i facă prizonieri pe cei patru franţuji care nu contenesc să se tot "înţepe" metaforic vorbind, pe un drum care nu duce nicăieri pentru ei, e cam neverosimil...o fi el un film de referinţă, dar n-are vână, iar finalul e absurd...Mai mult, deşi făcut în 1960, nu e color...şi aşa nu avea ce sugera...De văzut doar pentru actori ca Ventura, Kruger, Aznavour.
0 0
Rose pe 31 Iulie 2014 12:41
Pentru cine dorește să-l vadă, sau să-l revadă-deoarece merită-se difuzează diseară la TVR 2 la 20.10.
0 0
bizonul pe 10 decembrie 2014 19:49
Astazi este intr-o Miercuri, 10.12.14. Filmul este programat pe Tv. 1, televiziunea nationala, incepand de la ora de la cateva minute pana la miezul noptii. Cum poti programa un film la prima televiziune la acea ora ? Cine mama naibi se uita atunci la un film, cand nici macar pensionarii nu pot sta treji la acea ora ? Pai... cineva imi zicea ca daca nu-mi convine sa comutez pe alt program. Tot bataie de joc este si pe la celelalte televiziuni , dar cel putin sunt private. Pe Pro Tv. si Antena 1 niste idiotenii cu bucatari, iar filmele ce ar fi trebuit programate la ora 20,00-20,30 tot la fel , sunt "aruncate" dupa miezul noptii. la National Tv. doar filme cu lifte indiene la ora de seara. Nici pe Tv. 2 nu-i mare scofala, aceiasi politica. Macar de s-ar reprograma a doua zi , dar in general filmele de actiune, sau alt gen de filme bune, raman nevazute ptr. ca nimeni nu sta dupa ora 00.00 la filme, nici macar cand esti in concediu, vacanta, etc.
Rose pe 11 decembrie 2014 12:38
Eu am avut noroc să revăd acest film în iulie, când s-a difuzat pe TVR 2 la oră mai normală, 20.10. TVR2 mai difuzează filme - în special din cele mai vechi, de succes, la această oră. În rest, ai dreptate că televiziunile difuzează filmele cele mai bune în general la ore târzii, deoarece între orele 20.00-22.30 sunt tot felul de emisiuni menite doar să îndobitocească, în care apar toți ”găgăuzii și gușații”. Și eu încerc în concediu să mai vizionez câte un film bun, dar recunosc că nu rezist întotdeauna.
mtraianc pe 19 Februarie 2011 17:52
merita vazut
actori mari ai timpului , o situatie de razboi mai deosebita,cu un sfarsit scurt si neasteptat
0 0
dan.apostol pe 30 Octombrie 2014 22:05
Ventura
Maria Ventura (n. 13 iulie 1886 sau 1888 - d. 3 decembrie 1954 la Paris) a fost o actriță româncă la Paris. Multa vreme am crezut ca Lino Ventura e fiul ei. Nu aveam surse de informare ca azi.
0 2
lili22 pe 01 August 2014 06:23
nemtii arata ..altfel
Pina si in acest film neamtul arata pedant, destept, poliglot, rafinat.Francezii , o adunatura de uriti cu o gramada de defecte, de ziceai ca sunt romani.
0 4

Spune-ţi părerea despre Un taxi pour Tobrouk

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Un taxi pour Tobrouk
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells