Ostrov

(2006)

Insula

Poster Ostrov Postere Ostrov

Sinopsis Ostrov

Mai mult
Ostrov

1942. În timpul războiului, marinarul Anatoli și căpitanul său, Tihon, sunt surprinși în cursul nopții de soldați nemți în timp ce încarcă niște cărbune. Pentru a-i cruța viața, naziștii îi cer lui Anatoli să-l împuște pe Tihon. Acesta se agață disperat de viață și își împușcă colegul care cade în apă. Vaporul pe care se află este aruncat în aer de nemți, dar a doua zi Anatoli este găsit și salvat de călugării de la mănăstirea din apropiere. După 34 de…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: catalin10
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
O nominalizare Sundance
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Pavel Lungin Studio

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Film Movement

Țara

Rusia

Site oficial

Ostrov

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 16 Iulie 2010 14:32
O foarte interesantă, originală şi abil construită poveste despre păcat, căinţă şi iertare. Cel mai mare păcat al personajului principal nu a fost atât laşitatea în faţa morţii, cât mai ales acela de a se pune pe sine mai presus decât ceilalţi, inclusiv decât tovarăşul său. Scenele filmului te captivează şi îţi ridică mereu întrebări. Tema centrală este cum anume îşi poate asuma o misiune cristică eroul, sub povara unui păcat capital. Acţiunea poate că e uşor perfectibilă, dar e un film care tb văzut neapărat, iar muzica e cu adevărat deosebită. Sfârşitul e genial, chiar mi-a plăcut – dar nu vreau să îl dezvălui.
19 0
Marie_Antoinette pe 22 Noiembrie 2010 22:28
favorit
actorul din rolul principal a jucat absolut genial. la un moment dat ma gandeam ca o fi chiar calugar:)
13 0
RomaniaMare pe 9 ianuarie 2011 20:36
In Rusia despre acest despre prestatia actorului principal se spune ca isi joaca rolul propriei sale vieti. Petr Mamonov a fost un muzician punk, renumit in anii '80 pentru muzica agresiva si introvertiva, consumul masiv de alcool si marijuana. In anii '90 s-a convertit ca crestin ortodox, a renuntat complet la droguri,alcool si viata decadenta si s-a mutat din Moscova intr-un satuc. Duce o viata cumpatata acum. Deci putem sa spunem in linii mari ca s-a jucat pe sine insusi in acest film. Va recomand filmul "Tsar", in care joaca un rol de zile mari.
mishu88 pe 26 decembrie 2015 21:10
Am văzut și Tsar, foarte bun film. Istoria Rusiei. Un actor de nota 10...
fiorelio pe 04 Martie 2012 17:39
"Ostrov"-Pledoarie pentru iertare!
"Ostrov"-am spus film rusesc,am spus totul! Și în asta am cuprins: seriozitate, profunzime, sondarea psihicului uman, complexitate... Ideea centrala a filmului? IERTAREA, mai ales atunci când, constrâns de situații (și, câte nu ne dă viața!) greșești în modul cel mai dureros posibil, săvârșind o crimă. Și, nu rănești pe oricine, ci un om la care ții mult, pe care îl apreciezi. Vinovăția ți se cuibărește în gând, coboară apoi până la inimă, până când simți că toții porii trupului tău emană durere, vinovăție... Și, ca orice om ce rămâne singur, te retragi. Și, în retragerea ta, înțelegi că numai Dumnezeu ("Isuse Hristoase, ai milă de mine păcătosul, miluiește-mă!") mai poate ține echilibrul acela vital, astfel încât să nu o iei de totului razna. Trăiești o viață întreagă cu frica lângă tine, cu vina în tine și cu Cerul… citeşte
11 0
narcisson pe 25 iulie 2012 01:23
frumoasa exprimare!
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 22:15
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! Aceasta este rugacinea, nu cum ai spus-o tu. Se scrie Iisus, cu 2 de i, altfel are alt inteles.
timonea pe 22 Decembrie 2008 13:53
un film impresionant despre credinta in Dumnezeu
11 2
Keira86 pe 24 Septembrie 2010 17:06
Puterea unui om aparent nebun
Filmul OSTROV e special, unic prin poveste si talentul actorului principal.Este un film real,prea real.Un film superb!
9 1
dubthatsheet pe 27 Decembrie 2008 01:02
mie mi-a placut foarte mult filmul asta dincolo de stangacia cinematica pe care am constientizat-o pur si simplu dupa ce l-am vazut.fara memorie la nume de rusi fiind spun doar ca pers principal(scuze expresia) e pur si simplu transecranic si desi nu pare subiect foarte cinematografic a iesit mult mai bine decat multe idei hiper-plot-orientate care ni se invart pe sub nasuri.e onest adica si e primul film cu greseli de care ma bucur pana la capat.
9 2
Swissa pe 20 iunie 2012 22:49
Imi permit sa comentez si eu.. Nu e un film cu greseli deloc. Consideri ca era mult mai ok daca ar fi facut producatorii un scenariu de ala ca la Avatar? sau ca la celelalte filme, cu tot felu de efecte? Nu.. au vrut sa iti dezvaluie tie simplitatea actiunii.. a credintei in primul rand. Sa poti intelege mai bine.. nu era nevoie de cadre speciale complicate.. Firul actiunii este genial iar morala este dumnezeiasca.. O zi faina
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 22:19
Pavel Lungin este un regizor chiar foarte bun. Nu este vorba de niciun fel de stangacie, este un mod dea transpune acel aer duhovnicesc ortodox pe care nu il intalnesti la occidentali sau in filmele catolice! Crede-ma si eu filmez evenimente si nu mi s-a parut nicio stangacie!
claudelina pe 09 Septembrie 2011 22:55
Capodopera
Capodopera..atat pot spune!
Prea bun pentru noi,un film extraordinar,rar imi este dat sa vad astfel de filme.

8 1
ciprian34 pe 16 Ianuarie 2012 19:13
Un film care te pune pe ganduri,un film despre pacat si iertare,credinta,filmul rusesc a mai dat o capodopera
8 2
Paul8Lamps pe 10 Iulie 2012 17:05
Superb ! Un film cu adevarat de suflet. Impresionant.
7 1
Ghemot pe 08 Noiembrie 2011 00:47
pentru mine e o adevarata capodopera.....................................
6 0
narcisson pe 25 iulie 2012 01:24
si pentru mine.
sergiu_vlad pe 02 Februarie 2011 01:33
ostrov
este cel mai tare avatar al sufletului omenesc film de oscar
6 1
mihaiboghiu pe 06 Ianuarie 2013 21:00
Un film in spirit ortodox, incredibil de bun
Primul film care exprima adevaratul duh al ortodoxiei, al dreptei credinte si a modului in care omul trebuie sa se smereasca pe sine si sa se caiasca pentru firea sa pacatoasa. Poate ca multi dintre noi am avut momente de lasitate ca parintele Anatoli, o lasitate in fata mortii provenita din faptul ca si-a petrecut viata fara rost si fara adevaratul scop: dobandirea Harului Sfantului Duh. Dar, pus in fata mortii, protagonistul realizeaza ca nu e pregatit sa moara! Comparand acest film ce isi propune sa arate adevarata cainta si viata monahala ortodoxa cu filmele facute de catolici precum Jesus of Nazareth, crestinul ortodox va trebui sa faca imediat diferenta dintre cele 2 tipuri diferite de credinta. Filmul catolic este total lipsit de patrundere duhovniceasca pe cand cel ortodox tajunge sa te transfigureze. Actorul care l-a intruchipat pe Hristos in filmul catolic Jesus of Nazareth se… citeşte
6 2
carlos_cj pe 03 Ianuarie 2013 12:56
excelent
Super filmul. Specific filmelor rusesti, fara o actiune gen productii americane, la prima vedere actiunea ar fi una plictisitoare, dar m-a tinut in fata calculatorului de la inceput la sfarsit.
4 0
cl24 pe 01 Decembrie 2012 02:55
Un film ce merita vazut., care indeamna la meditatie si nu numai...
4 0
Nightprowler pe 31 Mai 2011 18:06
Nu e film de familie
L-am vazut si parca mi-a amintit de romanele lui Dostoievski. Incet, incet te face sa te uiti pana la capat. Oricum nu e de vazut daca vii de la servici obosit.
3 3

Spune-ţi părerea despre Ostrov

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Ostrov
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells