Păreri La grande vadrouille

(1966)

Marea hoinareala

Ordonează după
cezarika21 pe 28 Decembrie 2015 10:51
Haz de necaz
Un bombardier britanic este doborât deasupra Parisului de artileria antiaeriană germană, iar cei trei piloți se parașutează, urmând să se reîntâlnească pentru a trece în zona liberă. Unul nimerește pe schela unui zugrav (Bourvil), altul pe acoperișul Operei și este adăpostit de dirijor (Louis de Funès), iar al treilea în bazinul cu apă al focilor de la Grădina Zoologică. Francezii încearcă să-i ajute să treacă în zona liberă, dar drumul se dovedește plin de capcane.

Învinși de nemți în cel de-al doilea război mondial, francezii au transformat umilința ocupației naziste într-un haz de necaz pe care l-au transpus cu multă vervă satirică pe ecranul de cinema. Astfel, dacă nemții i-au învins pe francezi în luptele clasice, au pierdut categoric în lupta cu umorul franțuzesc, fiind ridiculizați pentru posteritate.

citeşte

13 1
Iulidesprefilme pe 06 Februarie 2014 20:52
Această comedie, creată în cel mai reuşit stil clasic, a fost la mare căutare în vremea apariţiei sale...alte generaţii, mai târziu, au urmărit-o încântate...azi, cred că filmul satisface pe orice spectator pretenţios...oricum, azi nu se mai fac filme bune ca altădată...iar comedia pare a fi un gen pe cale de dispariţie...
5 1
arnoldroland pe 22 Iulie 2011 20:54
super filmul! razi de te prapadesti la unele faze.....dar! exista un dar, desigur, si acesta consta in faptul ca nu-i asta cel mai cel film al lui Louis sau vezi Doamne cea mai mare comedie din istoria comediei....nu, e doar o comedie clasica destul de reusita si o apreciez foarte f mult, iau insa un punct tocmai pentru ce tocmai afirmam, fiindca nu mi-a cazut bine sa vad asemenea laude inainte si la vizionare sa-mi dau seama ca nu m-a dat peste cap acest pretios film, are Funes multe altele pline de savoare....comica, desigur! :)))
4 1
aayana pe 04 Septembrie 2011 14:44
Formula Louis de Funés - Bourvil este perfecta pentru comedie. In timp ce unul este agitatia in persoana, celalalt este blandetea intruchipata. Foarte multe replici cu haz (de ce trebuie eu sa car bicicleta? pentru ca sunt zugrav si tu dirijor?), scene la care razi cu lacrimi si o buna dispozitie de la inceput pana la sfarsit.
3 2
sabinalin pe 27 August 2011 12:51
Amintiri de prin vecini
In urma cu cativa ani am avut proasta inspiratie sa intru, la cinema Patria in Bucuresti,la un film care se numea "Borat". Vazusem ca filmul fusese apreciat de critici drept o comedie inteligenta si ca actorul din rolul principal fusese nominalizat la "Globul de aur". Am iesit din sala cxu un enorm sentiment de scarba: asemenea porcarie nu mai vazusem de mult timp. Mi-am adus aminte de mizeria cu pricina cand am revazut comedia regizata de Gerard Oury. Vizionasem filmul in urma cu mai bine de doua decenii la televiziunea bulgara si acum am avut ocazia sa-l vad si subtitrat. Ma pricep eu la limba franceza dar e bine sa prinzi inclusiv subtilitatile... Ce diferenta enorm fata de porcaria susamintita,ce scenariu sprintar si atragator scris,ce actori! Singurul capitol la care Cohen(parca asa-l chema) se poate compara cu Bourvil si Louis de Funes e... sexul. In rest,in vreme ce tembelul din… citeşte
3 3
balta67verde pe 26 Decembrie 2016 18:09
Unul din filmele preferate ale copilariei ... si a ramas si astazi unul din cele preferate cu de Funes si Bourvil
2 0
Dragos.87 pe 02 Martie 2017 23:18
Mi-a placut acest film pentru ca Louis de Funes cu stilul lui inconfundabil a dat culoare filmului iar ceilalti actori talentati,la randul lor l-au urmat.Durata filmului e putin cam mare dar e ok pentru a te destinde si ati schimba starea.
1 1
Spikos pe 29 Aprilie 2013 07:25
Louis de Funes si Bourvil , iata de ce cuvintele sunt de prisos ; ei nu mai au nevoie de recomandari ; ne-au incantat copilaria , ne binedispun si azi ; le multumim ! Nota 10 .
1 1
Doru Fodor pe 10 Octombrie 2004 15:40
Un Louis de Funes inconfundabil... comedie de situatie si dialog excelenta... una dintre cele mai bune comedii ale lui De Funes, acompaniat de Bourvil un alt titanic al comediei franceze.
Nu merita ratat!

1 1
Andrei Popescu pe 25 Decembrie 2004 10:03
Cel mai bun film al lui de Funes si unul dintre cele mai bune din istoria comediei franceze si a intregii lumi.
As vrea sa-l cumpar tradus in format DVD/CD/VHS,dar pina acum nu l-am gasit.

1 2
Lewis pe 25 Iunie 2012 21:00
foarteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bun
1 3
sorspeed pe 05 Decembrie 2012 00:09
brrrrrr
fratilor cum se pot vedea filme pe site-ul asta?
e o intreaga stiinta si nu cunosc eu sau am nevoie de o harta?
pur si simplu nu inteleg,mi-am facut cont dar degeaba nu pot sa vad nici un film
lamuriti-ma si pe mine,aratati-mi pasii ca totul e ceata aici
multumesc

1 11
Mircosoft pe 10 octombrie 2018 15:40
Pasul 1 : maresti IQ de la 50 la 80 (macar) Pasul 2 : vezi filmul
Raluca87 pe 02 Februarie 2018 11:26
Tea for two, two for tea. Me for you and you for me! Mi-a placut mult filmul. Am ras cu lacrimi la scena din sauna si la hotel cand incurca camerele. De vazut si de revazut.
0 0
cosmin_kedii pe 20 August 2013 15:02
Uimitor cum acest film a supraviețuit anilor, modul în care situațiile și izvoarele de comedie continua să funcționeze. Duo este de neuitat Funès-Bourvil, jucând personaje opuse, dar cu totul inseparabile , scenariul, regia, de acțiune fără timp mort, toată această muncă oferă un loc unic în istoria cinematografiei
0 1
Gizmogremlin pe 24 Iunie 2013 00:23
Louis de Funes
Cel mai bun film al lui Funes mi-a parut "La soupe aux choux"(Supa de Varza), care din pacate este si ultimul film al lui. Deasemeni memorabil e si "Oscar".
0 2
lili22 pe 27 Decembrie 2015 23:44
Un film oarecare salvat de doi mari comici, altfel scenariul e slabut de tot.
0 5

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells