Recomandări TV: filme tematice în săptămâna Crăciunului

de Gloria Sauciuc în 21 Dec 2015
„Cum a furat Grinci Crăciunul” și „Goana după cadou” - miercuri, iar „Poveste trăsnită de Crăciun”, cu Bill Murray, vineri

În perioada 21-27 decembrie, nu puteau să lipsească din oferta posturilor TV filmele de Crăciun. Am selectat comedii pentru întreaga familie, dar și filme istorice, plus câteva producții care să ne inspire sau miște, într-un cuvânt să ne umple sufletul cu energie pozitivă în aceaastă perioadă. Nu ezitați să răsfoiți rubrica „Filme la TV” sau Programul TV complet, dacă nu veți găsi în lista de mai jos nimic pe placul vostru.

Romantic. „O iubire fără sfârșit”

luni, 21 decembrie, ora 00.30, TV1000

Chris (Robin Williams) trece prin rai și prin iad pentru a-și regăsi soția, pe Annie. What Dreams May Come este dovada puterii pe care o pot da dragostea și curajul și a miracolelor pe care le putem înfaptui când nu ne dăm bătuți.

Dramă tematică. Moses

marți, 22 decembrie, ora 22.30, Kanal D

Toată epopeea lui Moise (Ben Kinsgley), de la naşterea la moartea sa, cu tot zbuciumul său în mijlocul evreilor pe care îi trece pustia spre Ţara Făgăduinţei.

Faraonul Ramses dispune uciderea tuturor copiilor evrei. Moise e salvat de mama sa, care il aseaza intr-un cos, lasandu-l sa pluteasca pe Nil.VProtejat de fiica faraonului, Moise creşte printre egipteni, ucide pe unul dintre ei şi fuge, spre a reveni, întrucât Dumnezeu l-a ALES pentru a-i scoate pe evrei din robia cruntă la care îi supunea faraonul şi a-i duce spre Ţara Făgăduinţei, străbătând pustiul timp de 40 de ani, perioadă în care Moise are de luptat cu necredinţa poporului în puterea divină, dar şi în alegerea lui ca mesager al Domnului, cu faraonul care refuza sistematic să-i elibereze pe evrei din sclavie. Moise comunică, pe muntele Sinai, cu Dumnezeu, primeşte de la acesta tablele cu cele zece porunci, şi se străduieşte să-şi ducă la capăt misiunea... Moise reuşeşte, fără însă a călca în pământul făgăduit, aşa cum era scris...

Familie. „Cum a furat Grinci Crăciunul”

miercuri, 23 decembrie, ora 22.30, Antena 1

În magicul ţinut Whoville, trăieşte Grinch (Jim Carrey), un spiriduș cu o inimă cu două mărimi mai mică - urăşte Crăciunul din tot sufletul. Enervat de festivităTile de Crăciun scapate de sub control din Whoville, spiridușul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului înseamnă mult mai mult decât niste jucării.

Comedie de Crăciun. „Goana după cadou”

miercuri, 23 decembrie, ora 22.30, ProTV

Când Howard (Arnold Schwarzenegger) lipsește de la antrenamentul de karate al fiului său, el promite să se revanșeze de Crăciun cu o jucărie pe care micuțul și-o dorea de multă vreme. Ceea ce Howard nu știe este faptul că fiecare copil din oraș vrea să aibă jucăria respectivă, iar părinții fac tot posibilul să îndeplinească dorințele odraslelor. In Ajunul Crăciunului el trebuie să concureze cu un lucrător poștal, un actor, un polițist și cu aproape fiecare părinte din oraș, pentru a face rost de jucăria mult visată. în timp ce Howard se agită în oraș, băiețelul sau îi duce dorul, iar soția sa primește avansuri din partea unui vecin foarte insistent.

Comedie. „S-a întâmplat într-o noapte”/„ It Happened One Night”

joi, 24 decembrie, ora 18.15,  ProCinema

Clark Gable il interpreteaza pe jurnalistul Peter Warne, recent concediat după ce a fost prins tragînd la măsea în timpul serviciului. Claudette Colbert este răsfăţata fiică a unui bogătaş care, după un şir de peripeţii comice se nimereşte pe acelaşi scaun de autobuz cu dubiosul jurnalist. Deşi la început nu se pot înghiţi, cei doi sfîrşesc prin a se îndrăgosti. Regizat de legendarul Frank Capra, „S-a întîmplat într-o noapte” este un film de referinţă pentru cea de-a şaptea artă din cel putin două motive. Este primul film care a cucerit Oscarul la cele mai importante 5 categorii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor intr-un rol principal, Clark Gable, Cea mai buna actrita intr-un rol principal, Claudette Colbert, si Cel mai bun scenariu, Robert Riskin). De atunci, din 1934, si până astăzi, în 2004, doar două filme se pot mândri cu o asemenea quinta royală din partea Academiei, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” și „Tăcerea mieilor”. În al doilea rând, „S-a întâmplat într-o noapte” este considerat a fi precursorul comediei romantice, construite pe burleasca înlănțuire de erori simpatice, dar providențiale, întrucât, în final le împlinește destinele celor doi eroi de sex opus.

Miniserie în premieră. „Tut”, cu Ben Kingsley

joi, 24 decembrie, ora 22.00,  Film Cafe

„Tut” arată, în premieră pe ecrane, povestea faraonului egiptean, unul dintre cei mai renumiţi conducători din istoria omenirii. Serialul special şi ambiţios relatează cum a dobândit putere Tut, precum şi lupta sa dusă pentru a conduce Egiptul spre glorie, în timp ce consilierii săi cei mai apropriaţi, prietenii şi iubitele complotează în interesele proprii nefaste. „Tut” prezintă imaginea captivantă a unei lumi pline de iubiri sfâşietoare, războaie eroice, comploturi politice, conspiraţii, gelozie şi chiar crimă – dovedind că lumea în care a trăit Tut nu a fost prea diferită de a noastră – şi faptul că domnia celui mai tânăr rege egiptean a fost o adevărată dramă cu urmări istorice.

Comedie. „Poveste trăsnită de Crăciun”, cu Bill Murray

Vineri, 25 decembrie, ora 17.20, Paramount Channel

Versiunea uşoară, comică, a poveştii clasice de Dickens, cu un director de companie TV rece la inimă, în rolul personajului lui Scrooge.

Dramă muzicală inspirațională.  „Walk the Line”

sâmbătă, 26 decembrie, 20.30,  ProCinema

În 1955, un tânăr slăbănog cu o chitară în mână şi care se recomanda J.R.Cash intră în ceea ce va deveni ulterior celebrul Sun Studios din Memphis. Acest eveniment marca un moment crucial pentru cultura americană. Johnny Cash  (Joaquin Phoenix) va influenţa definitiv muzica Statelor Unite, compoziţiile sale originale oferind inspiraţie viitoarelor vedete rock, country, punk, folk şi rap.

Cu vocea sa profundă şi sumbră ca noaptea, lovindu-şi sec chitara, Cash a cântat despre iubire, viaţă şi moarte, într-o manieră plină de disperare şi pasiune, aşa cum nu se mai auzise până atunci.

Cash s-a bucurat de un succes enorm, vânzând mai multe discuri decât Beatles. Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash este cronica naşterii unui nou tip de artist american, care a suportat ravagiile dependenţei de droguri şi a rezistat tentaţiilor celebrităţii, lăsând moştenire generaţiilor viitoare o voce inconfundabilă, interpretând o muzică cu teme universal umane: iubirea, moartea, trădarea, păcatul, speranţa şi credinţa.

Film cu Oscar. Birdman

duminică, 27 decembrie, ora 20.00, HBO

Celebru odinioară pentru interpretarea unui popular supererou, actorul Riggan Thomson (Michael Keaton) vede cum dispare încet-încet din amintirile fanilor.  Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a simţi, o dată în viaţă, că realizează ceva

apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte o piesă pe Broadway. Pentru a reuşi, bărbatul trebuie să-şi ignore egoul supradimensionat, mai ales dacă vrea să-şi readucă aproape şi familia.

Comedie cu Louis De Funes. „Marea hoinăreală”/„La grande vadrouille

Duminică, 27 decembrie, ora 21.10, TVR 1

Un bombardier al Aviaţiei Regale Britanice este doborât de nemţi  deasupra Parisului ocupat. Echipajul reuşeşte să se paraşuteze, şi, cu ajutorul a doi civili (un zugrav şi un dirijor), încearcă să treacă în sudul Franţei, în teritoriul rămas  încă  liber.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

What Dreams May Come, Moses, How the Grinch Stole Christmas, Birdman, Tut, Walk the Line, Scrooged, La grande vadrouille, Robin Williams, Bill Murray, Ben Kingsley, It Happened One Night

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 22 decembrie 2015 10:15
Putine filme bune, totusi....
bucur_ciobanu pe 24 decembrie 2015 18:49
A fost dat intr-un an un film cu Mos Craciun ajuns la un psihiatru care (bineinteles) nu crede ca e Mos Craciun. Stie cineva cum se numeste filmul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells