Beauty and the Beast

(2017)

Frumoasa şi Bestia

Poster Beauty and the Beast Postere Beauty and the Beast

Sinopsis Beauty and the Beast

Mai mult
Beauty and the Beast

În micul oraş Villeneuve, Belle (Emma Watson), o tânără luminoasă, cu un spirit liber, care iubeşte să citească, îşi vede de treburile monotone de zi cu zi. Ea locuieşte cu tatăl său, Maurice (Kevin Kline), un artist singuratic. Deşi este frumoasă şi binevoitoare, locuitorii oraşului nu ştiu ce să creadă despre ea, rămânând pentru ei o enigmă. Refuză constant avansurile neobosite ale arogantului Gaston (Luke Evans), ignorându-l cu desăvârşire.

Printr-o întâmplare nefericită, tatăl lui Belle…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Disney+
2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Luke Evans Luke Evans Gaston Emma Watson Emma Watson Belle Dan Stevens Dan Stevens Bestia / prințul Adam
Ewan McGregor Ewan McGregor Lumière Emma Thompson Emma Thompson dna. Potts Ian McKellen Ian McKellen Cogsworth
Kevin Kline Kevin Kline Maurice Stanley Tucci Stanley Tucci Maestro Cadenza Gugu Mbatha-Raw Gugu Mbatha-Raw Plumette
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • A Bela e a Fera

Produs de

Walt Disney Pictures

Tip Ecran

3D, IMAX 3D

Distribuitorul international

Walt Disney Studios Japan

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Site oficial

Beauty and the Beast

Box office Beauty and the Beast

Weekend premieră (13.03.2017)
  • Loc 1
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 2.197.886,00
Total
  • Spectatori 14
  • Încasări (RON) 6.455.767,00
  • Încasări (USD) 1.526.254,71

Părerea criticului

Gloria pe 19 Martie 2017 21:20
Filmul captivează
Cunoaștem și îndrăgim cu toții povestea Frumoasei și a Bestiei care îi cucerește inima. Cu toate acestea, musicalul live-action Beauty and the Beast de la Disney, acum în cinematografele noastre, ne deschide o nouă perspectivă asupra acestei povești, urmând - în același timp - pas cu pas animația din 1991. De data aceasta, Belle (Emma Watson) este o tânără inventatoare, în plus față de tânăra care iubea cărțile din povestea originală iar ea și Bestia au un trecut ce stă sub semnul aceleiași tragedii.

Deși cunoaștem finalul, urmărim cu sufletul la gură evoluția poveștii, captați de impresionantele decoruri, costume, partituri muzicale, interpretări (Luke Evans, ușor caricatural în rolul lui Gaston și aghiotantul lui, Le Fou, jucat de Josh Gad au fost preferații noștri), și efecte speciale. Termenii elogioși pe care îi folosesc… citeşte

4 2
ClaudiaMH pe 19 noiembrie 2017 11:11
Mulțumesc!
ClaudiaMH pe 19 noiembrie 2017 11:17
Vă rog foarte mult să-mi spuneți unde pot găsi menționată distribuția care dublează în limba română. Sunt extraordinari iar filmul devine pentru un copil din România un adevărat spectacol de musical de care se poate bucura cu toată ființa lui. Felicitări pentru dublaj. Sper însă ca aceasta să rămână o practică (variantă) doar la nivel de filme pentru copii. Actorii există pe lume pentru a li se aprecia talentul și munca. De aceea e bine să fie lăsat fiecare film (în afară de cele menționate) cu coloana originară și traducere în bandă. Încă o dată Mulțumesc!.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
buntua54 pe 17 Februarie 2017 16:44
Dublaj vs. Subtitrare
Din programul presale constatat ca varianta originala, subtitrata va fi difuzata de la ora 20 si dupa.
De ce nu as putea viziona varianta originala si in cursul zilei, asa cum a fost la ultimul Stars War ?
Personal, consider avalanșa dublării filmelor spre cele cu actori încă un mod de cretinizare a spectatorului român. Cs să nu amintesc de slaba calitate tehnica si artistica a dublajului in limba română.
Chiar nu se mai poate face nimic pentru dreptul de a vedea filmele in original, chiar si cele animate ?!

17 4
GhostRa pe 13 martie 2017 14:34
"Personal, consider avalanșa dublării filmelor spre cele cu actori încă un mod de cretinizare a spectatorului român." perfect de acord, din pacate. se intampla de cativa ani deja si nu cred ca au ramas copaci pe versant care sa opreasca avalansa :(
lolozilla pe 15 iulie 2017 01:16
@Schlagerfan, Gresit. In majoritatea tarilor din Europa si America de Nord, cu exceptia programelor pentru copii, se subtitreaza, nu se dubleaza.
TheJesus pe 17 Martie 2017 05:27
Nu stiu ce va place voua, dar pe mine ma enerveaza cand jumatate din film ei canta. Daca esti genul de persoana careia ii place genul asta de film, merita mai mult decat acel 6 ingaduitor oferit din partea mea. Ma asteptam la mai putin cantat si la mai mult film.
9 10
Cretzulynne pe 17 martie 2017 12:27
Inseamna ca ori nu ai vazut filmul animat, ori genurile in care este incadrat acest film, ori nu cunosti semnificatia genului "muzical".
TheJesus pe 17 martie 2017 19:22
Nu, nu am vazut filmul animat. Cat despre genul muzical, nu stiam ca face parte din el. Am realizat cand deja il urmaream. Insa am mentionat, daca esti genul de persoana careia ii place genul asta de film, e un film bun.
DarkCat pe 18 Martie 2017 15:02
Magic
Mi-a placut,respecta povestea,muzica e minunata,castelul in 3D fantastic,Luke Evans foarte potrivit in rolul Gaston,personajele bine realizate, dar as fi preferat alta acrita in rolul lui Belle,Emma Watson nu m-a convins,nu o gasesc suficient de fermecatoare pt acest rol,per total un film frumos pe care femeile il vor adora,barbatii nu vor fi insa prea incantati,deci doamnelor mergeti ca intre fete la cinema..:)
7 3
JuanRuben pe 18 martie 2017 15:17
nu toti barbatii sunt la fel :) . Mie mi-a placut enorm de mult animatia si am sa merg cu placere la film
stefanescu78 pe 30 aprilie 2017 00:10
Filmul a fost varza , mai frumoase au fost desenele animate , nici mie nu mi-a placut cine a jucat in rolul lui belle , sau la sfarsit in locul bestiei . omul era in camasa de noapte , in loc sa fie imbracat ca un print
cosmin742000 pe 19 Martie 2017 11:08
Un film facut fara rost , doar din lipsa acuta de idei pe care o traverseaza cinematografia americana.De ce sa mai faci al 34545676-lea film cu acelasi subiect cand stii clar ca nu va putea depasi nici una din versiunile anterioare
6 17
GhostRa pe 23 martie 2017 03:57
pentru bani? :))
bainca pe 2 ianuarie 2021 00:14
nuami niste tampiti il baga pe ,,creatura '' de acest cosmin in seama
Printesa_79 pe 26 Martie 2017 17:13
Film exceptional
Am asteptat sa se laseze si la noi si am mers cu entuziasmul unui copil de scoala sa-l vad.
Din punctul meu de vedere o ecranizare deosebita, 3D, culori vesele, actiunea "asezata" intr-un fel aparte in poveste si pe pelicula!
As merge sa-l revad cu mare placere de multe ori, nu as avea cum sa ma plictisesc.
Mentionez ca am avut bafta unui film subtitrat nu dublat !!!

4 4
Mihai2508 pe 30 Martie 2017 19:00
Obligatoriu de vazut
Filmul este un remake foarte bun, care pastreaza scenariul filmului vechi, dar cu mici adaptari, si spun eu si multe imbunatatiri, aducand si ceva explicatii fata de original. Decorurile sunt foarte bine facute, si atmosfera creata este exceptionala. Un film care reuseste sa te prinda in universul sau.
Dar pentru a savura intr-adevar acest film trebuie in primul rand sa intelegi ca este un musical, si din acest motiv va avea foarte multe scene in care se canta, respectand astfel si filmul original si melodiile acestuia. Totul a fost foarte bine realizat, singura mea problema (poate doar a mea) este ca au ales-o pe Emma Watson in rolul lui Belle, consider ca nu i se potriveste rolul si fizionomia absolut deloc, in schimb pentru alegerea celorlalti actori, jos palaria.
Daca v-a placut desenel original, cu siguranta trebuie sa vedeti si acest film, merita!!!

3 1
AeroX pe 31 martie 2017 09:51
I se potrivea bine rolul de tarancuta visatoare. :)
makomomo pe 17 Martie 2017 22:51
BB
Chiar daca este si muzical, cam 40% din film se canta asa ca nu e mult,e ok.Nu-mi plac filmele unde se canta si cand se poarta dialogul, acela e un musical 100%.Dar aceasta varianta este foarte buna si reusita, plina de farmec,fantezie si sensibilitate.
Filmul este bun iar Emma joaca impecabil asa cum ne-a obisnuit in filmele ei.O poveste care te acapareaza, decoruri si efecte reusite, vazut si in 3D este si mai frumos.Recomand 100%, nu va speriati nu este musical permanent, dialogurile sunt normale.

3 8
makomomo pe 24 martie 2017 21:59
S-au gasit 2 cretini care sa ma noteze negativ, bv ma papagalilor
xa_ndru pe 20 aprilie 2017 00:21
vezi ca-s 3 :) uni chiar sunt idioti
romulus_stancu pe 20 Martie 2017 14:23
porcarie
Bani dati de pomana,,,,MONUMENT DE PROSTIE.......................................................................
3 13
cristina_ionela_enache pe 20 Martie 2017 23:55
Tale as old as time...
Am asteptat filmul acesta cu sufletul la gura de cand a fost anuntat, mai ales ca filmul animat Disney din 1991 este clasicul meu preferat si ocupa un loc special in copilaria si inima mea, drept pentru care aveam mai asteptari si speram din tot sufletul sa nu fiu dezamagita. Pentru mine, acest remake este un real succes din mai multe puncte de vedere. In primul rand, s-a pus accentul pe detalii, eliminandu-se multe dintre lacunele povestii originale: sunt prezentate amanunte din trecutul celor doi protagonisti si explicate anumite actiuni ramase nedeslusite in varianta originala (cine a vazut clasicul din 1991 sigur stie la ce ma refer - nu vreau sa fac spoiler). In plus, personajele sunt mai complexe. Psihologia printului blestemat este mult mai bine conturata, fapt datorat si noului cantec din live-action interpretat de el, care in original lipseste. Scenariul ne face sa intelegem mai… citeşte
2 2
into_the_labyrinth pe 18 Noiembrie 2017 22:10
Din punct de vedere vizual, e desăvârşit. 10 din 10, fără îndoială. O realizare cu totul remarcabilă, ce îmi aminteşte de Mirror Mask, un alt film destul de asemănător, nu neapărat ca subiect, ci ca realizare şi ca dedublare a unora dintre personaje. O problemă ar putea apărea în sensul că s-a urmărit a fi şi un film comercial, dar nu e unul rău, iar momentele din castel seamănă destul de mult a thriller cât să nu pară doar o poveste naivă. Recunosc că nu îmi mai amintesc basmul, dar merg pe mâna unei cunoştinţe de aici care spunea că e o ecranizare destul de fidelă, şi atunci chiar ar fi OK. Filmul reuşeşte să creeze şi tensiune, şi aceasta e un real câştig. Emma Watson e o surpriză foarte plăcută, fiindcă nu e doar o ”frumuseţe” care se perindă prin film, ci dovedeşte şi destule alte calităţi, de interpretare şi prezenţă… citeşte
2 3
andystarx pe 08 Decembrie 2017 17:29
Nota 7/10
Un film cu efecte frumoase,dar animatia din anii 90 chiar mi a marcat copilaria in mod frumos,si l-am vazut de n ori in acea perioada,poate una din cele mai bune animatii alaturi de Jungle Book si 101 Dalmatieni ! Oricum este si un muzical,si asta nu prea mi a placut la acest film !
1 1
crisstinaa93 pe 24 Iunie 2017 21:20
Superb filmul
Acest film a trezit in mine amintiri din frumoasa copilarie. Imi place absolut tot: povestea, actorii, castelul, biblioteca uriasa, Chip.. Rolul Bellei oferit Emmei Watson i se potriveste perfect. Mi se pare ca are niste ochi asa de sinceri. Chiar merita vazut acest film!
1 1
brindusa_soare_gusa pe 22 Martie 2017 12:14
Superb, magic, voiam să nu se mai termine (varianta originală; personal, nu aș vedea-o pe cea dublată). Mergeți să vedeți filmul! Merită!
1 2
Rose pe 20 Martie 2017 10:06
Filmul este bine realizat, din toate punctele de vedere: jocul actorilor, interpretarea partiturii muzicale, regie, costume. Mi-a plăcut cum a fost tratat personajul Maurice, faţă de varianta desenului animat. În acest film a căpătat prestanţă şi profunzime în vreme ce personajul animat este uşor ridicol. A contat mult şi faptul că Maurice în filmul din 2017 a fost interpretat de un mare actor, Kevin Kline. De asemenea, au existat şi referi la mama lui Belle, ceea ce în desenul animat a lipsit.
1 3
monica.alexandra pe 22 August 2021 13:34
O frumoasa poveste de dragoste; clasica poveste aduce emotii de fiecare data
0 0

Spune-ţi părerea despre Beauty and the Beast

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Beauty and the Beast
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells