Batoru rowaiaru

(2000)

Battle Royale

Poster Batoru rowaiaru Postere Batoru rowaiaru

Sinopsis Batoru rowaiaru

Actiunea are loc undeva in viitor, guvernul japonez captureaza o clasa de liceeni si ii forteaza sa se ucida unul pe celalalt, totul in spiritul revolutionarului joc Battle Royale. Este filmul care a inspirat "The Hunger Games" (2012).

A contribuit la sinopsis-ul filmului: mvpsebi
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Tatsuya Fujiwara Tatsuya Fujiwara Shuya Nanahara Aki Maeda (I) Aki Maeda (I) Noriko Nakagawa Kô Shibasaki Kô Shibasaki Mitsuko Sôma - onna 11-ban
Takeshi Kitano Takeshi Kitano Kitano-sensei Chiaki Kuriyama Chiaki Kuriyama Takako Chigusa Masanobu Ando Masanobu Ando Kazuo Kiriyama - otoko 6-ban
Takashi Tsukamoto Takashi Tsukamoto Shinji Mimura Sousuke Takaoka Sousuke Takaoka Hiroki Sugimura Tarô Suwa Tarô Suwa Middle-aged man (in Special Version)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Battle Royale Production Committee

Distribuitorul international

Toei Company

Țara

Japonia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 02 Decembrie 2016 01:08
Ecranizarea ce a irosit o idee care putea duce la o posibila capodopera cinematografica.
Societatile utopice au fost cele care au starnit imaginatia cineastilor inca de timpuriu. Filme ca Metropolis 1927 sau Things to Come 1936 provoaca publicul si raman in istorie ca epopei ale artei cinematografice. Alte productii ce abordau aceeasi problema au fost si ele destul de bine primite de catre pasionatii de filme s.f., filme ce isi plaseaza actiunea in viitor, cel putin raportat la data lansarii lor, si in care se dezbat problemele societatilor disfunctionale, a comunitatilor indesirabile pentru orice cetatean ce iubeste normalitatea si considera libertatea ca fiind un drept fundamental al oricarui individ (ex.: Sleeper 1973, Logan's Run 1976, Brave New World 1980, Gattaca 1997, Minority Report 2002).
Odata cu ecranizarea 1984 (1956) a nuvelei omonime semnata George Orwell, nuvela ce a mai fost ecranizata si in 1984 (1984), anti-utipiile tind sa se impuna ca si preferinta… citeşte

5 2
Stephen2D pe 2 decembrie 2016 01:40
"Battle Royale" nu ar trebui privit din perspectiva exclusivă a unei distopii ce pune la încercare dorința de libertate a participanților. Pe lângă asta, filmul, inspirat din romanul omonim al lui Koushun Takami, nu are pretenții de capodoperă (precum și romanul), ci se axează mai mult pe natura destructivă adolescentină, subiect mult mai apropiat de capodopera animată Akira (1988) al lui Katsuhiro Otomo. În ambele filme menționate se prezintă diferența dintre generații, a părinților supraviețuitori războiului și a copiilor lor ce pur și simplu aleg să se revolte împotriva vechilor standarde. Filmul conține teme asemănătoare și altor producții nipone considerate de căpătâi ( vezi "Tokyo monogatari" de Yasujiro Ozu sau "Hotaru no haka" de Isao Takahata), chiar dacă nu se ridică la valoarea lor.
alali pe 8 decembrie 2016 17:41
salut Stephen. Ma bucur ca ti-ai schimbat votul, asta in cazul in care era al tau cel negativ in prima faza. Ti-am acceptat provocarea si am postat un review si pentru Tokyo Monogatari. Sper ca macar acolo sa fii deacrod cu perspectiva mea ... unica asupra a ceea ce am revazut cu atata placere aceste zile. Marturisesc ca Cimitirul licuricilor a lui Takahata inca nu l-am vazut. O sa incerc sa il achizitionez si apoi o sa il descriu si pe acesta cum pot eu mai bine. Legat de Battle Royale, nu, el nu e o capodopera, iar despre carte, numai de bine intrucat nu am citit-o. Insa filmul, ca si produs cinematografic, avea potential sa fie o mare realizare daca nu isi defaima singur povestea. Caracterul nihilist al noii generatii nu este exploatat deloc. In afara "debilului" care necesita tratament si care s-a inscris de placere, filmul nu prezinta deloc aceasta latura decat in introducere. Apoi The Battle devine desene animat. Nu mai insir inca o data greselile asa cum le percep eu, ce s-au strecurat in film. Dar oricum, filmul pierde mult prin aceste "scalambaieli" inutile. O idee de geniu, o atmosfera insuportabil de electrizanta intru inceput, dar cu un final jenant. Parere mea.
Eustake pe 07 Noiembrie 2010 22:57
Socat sunt, socant este!
Battle Royale este un film pe care Hollywood nu il va putea face niciodata. Isi merita din plin statutul de controversat, ecranizand de altfel un roman foarte intens dezbatut mai ales in Japonia. Dezumanizarea este prezentata aici cutremurator, iar varsta frageda a personajelor te revolta si in aceeasi masura te macina, te-ntriseaza... Violenta extrema, cruzimea si succesiunea executiilor te socheaza in adevaratul sens al cuvantului. Ma rog, pe mine, unul, chiar m-au socat.
Acesta este filmul preferat al lui Quentin Tarantino din ultimii 20 de ani, ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru a va face o parere despre cum este...

5 2
White1 pe 10 ianuarie 2011 15:45
Hollywoodul a facut deja cateva filme(ceva mai proaste) inspirate de acesta-The Tournament,The Condemned.
White1 pe 12 ianuarie 2011 15:52
Corect,dar nu e mare diferenta,chiar daca in Battle Royale sunt adolescenti.Nu iti dau prea mult senzatia de neajutorare,nici de neindemanare(parca unii sunt experti in ucis).Asta plus unele situatii(scena cu fetele din "lighthouse" tare vesele si bine dispuse) scad mult din dramatismul filmului.
Sebastian96 pe 25 Noiembrie 2012 10:11
Unul din cele mai bune filme,care le-am vazut...mi-a captat atentia intru-totul...!
3 2
Vorador pe 02 Aprilie 2012 23:15
Modern Japanese "Lord Of The Flies "
Tarantino spunea ca este cel mai bun film din ultimii 20 de ani,eu cred ca exagera atunci cand a spus-o.Chiar daca se spune ca The Hunger Games este inspirat din acest film,povestea din The Hunger Games pentru mine este mai buna.Aici fiindca adultii sunt suparati pe arogantele adolescentilor ii pun sa se ucida intre ei,nu m-a plictisit deloc,dar nu este atat de bun pe cum este laudat.
2 3
catalin_cj pe 24 ianuarie 2014 17:32
e mai buna pentru ca altele sunt efectele. in rest nimic. aceeasi poveste care ne seaca de ani de zile. frumoasa si neprihanita care ii sparge pe toti aia rai.
White1 pe 10 Ianuarie 2011 15:42
Dezamagitor de slab.Acum inteleg mai bine de ce a facut Tarantino Kill Bill.Macar ala a fost un film bun.Aici jocul actorilor,naivitatea unor replici si situatii,actiunea dezarticulata nu reusesc sa exploateze suficient ideea interesanta din spatele filmului.Pretentiile de profunzime nu sunt justificate,singurul aspect reusit pe care l-am remarcat este coloana sonora(ceva muzica clasica).Si ca tot am amintit de Tarantino,am recunoscut-o pe actrita care o joaca pe Gogo intr-un rol secundar.
2 5
MikkaelWolfganger pe 3 septembrie 2013 14:52
A facut Tarantino lobby pentru filmul asta grupa mare.Cred ca jumate dintre cei care au vazut filmul l-au vazut tocmai pentru ca a zis Tarantino ca e pe locul 1 in topul lui.Nu l-am vazut, dar daca a inspirat The Hunger Games inseamna ca e un film desavarsit (trolling).
alali pe 8 decembrie 2016 23:02
un Thumb Up de la mine White pentru comentariu si pentru curajul de a spune ca "imparatul e gol".
Eb00kie pe 07 Septembrie 2012 00:07
Este un film destul de straniu si pentru japonezi. Mult prea simplist ca sa fie thriller, mult prea brutal ca sa fie melodrama, si mult prea lent, piperat cu cateva scene, ca sa fie actiune, insa mult mai bun ca Hunger Games >:)
1 2
Costirik pe 16 August 2012 02:22
e foarte bun filmul dar nu e la fel de comercial ca varianta americana..........
1 2
user-6248d1f2d67b4 pe 26 Ianuarie 2024 04:12
Nu există EVER! film mai prost ca acesta! Pot sa spun cu mana pe inima ca am văzut cel mai prost film din viata mea și am rămas sa ma uit pana la final doar sa ma minunez cât de mult poate duce prostia și aberația celor care au regizat și scris asemenea porcărie! Nu am cuvinte , sunt stupefiat de asemenea caacatt de film! Doamnee dacă ăștia au mai și făcut bani din asa ceva, ma apuc și eu sa scriu un scenariu ce mi debitează mintea , fără nici o noimă!
0 0
pst35 pe 03 Aprilie 2012 23:55
No
Nu-mi place sa fac comentarii negative, cred ca este primul pe cinemagia...imi pare fff rau de timpul pierdut vizionand acest film, m-am cam prins ca nu meritavazut destul de repede, dar tot ma gandeam ca nu poate sa fie chiar de doi lei (asta este parerea mea, imi cer scuze in fata celor carora le-a placut)...ma gandeam ca macar finalul mai poate salva ceva...ca a fost o cacealma ceva....o gluma :)....in fine...nu mai vreau sa plictisesc....cei care apreciaza FILMELE...cautati altele.
0 3
takk_33 pe 15 Octombrie 2013 22:34
Am fost foarte nesigur ce sa cred la sfarsitul filmului.
A fost ridicol, ham-fisted si drama a fost doraaaaaamaaaa
dar e un film special, isi are momentele si o sa-l pastrez in memorie.
Povestea a devenit un cliché acum dar chiar daca nu o sa-ti placa, cred ca e ceva ce merita vazut.

0 5
Sapientia pe 24 August 2012 21:45
Nu stiu ce a fost mai rau. Povestea fara sens, sucul de rosii imprastiat peste tot de "adolescentii" ce se dadeau experti in ucis, unii pentru placere, unii pentru ca cica "erai draguta". Desi nu mi-a placut nici "The Hunger Games", pot sa spun ca filmul american este peste pelicula asta fara rost. As fi vrut sa-i dau o steluta pentru catastrofa dar chiar mi s-a parut simpatic personajul care sustinea ca taticul lui era ba doctor, ba bucatar, ba pescar.
0 5
turonian pe 10 Iulie 2011 17:11
Un film tipic asiatic. Nu rupe gura târgului, dar eu zic că merită. Parcă văd că va fi stricat şi ăsta de o versiune americană comercială.
0 5
spanac2015 pe 17 ianuarie 2012 07:52
o sa apara in curand hunger games ....varianta kakamericana a filmului

Spune-ţi părerea despre Batoru rowaiaru

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Batoru rowaiaru
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells