Ziua Independenţei 2, ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 29 Apr 2015
Va reuşi sequelul să aibă acelaşi succes ca filmul din 1996?

Ziua Independenţei 2 a început filmările săptămâna trecută, iar Roland Emmerich pare a merge în direcţia bună cu acest sequel la Ziua Independenţei, filmul care încasa în 1996 un extraordinar total de 820 de milioane de dolari, devenind al doilea cel mai mare hit din istorie (după Jurassic Park). Vom vedea în iunie 2016 dacă Ziua Independenţei 2 este un nou hit în toată puterea cuvântului sau doar un sequel realizat de studiouri în speranţa unui profit facil.

La începutul săptămânii aflam că Maika Monroe va interpreta rolul principal feminin. Este vorba de nimeni alta decât Patricia Whitmore, fiica preşedintelui SUA Thomas Whitmore interpretat în primul film de către Bill Pullman. Monroe face parte din noua echipă de actori cooptată în producţie, rolul principal masculin, cel al lui Dylan Dubrow, revenindu-i actorului de culoare Jessie Usher, cunoscut din serialul Starz Survivor's Remorse.

Lor li se alătură Liam Hemsworth, actorul australian care tot încearcă să ajungă la popularitatea fratelui său mai mare, Chris Hemworth, devenit celebru după interpretarea lui Thor în filmele Marvel. Un nume neaşteptat cooptat în distribuţie este cel al lui Charlotte Gainsbourg, cunoscuta actriţă franceză aflându-se la prima colaborare cu un blockbuster hollywoodian.

Dar despre ce este vorba în noul film? Ştim deja că Will Smith, interpretul lui Steven Hiller din Ziua Independenţei, nu îşi va mai face apariţia în sequel. Ce ştim în acest moment este că vom fi din nou martorii unui conflict între rasa umană şi rasa extraterestră atât de dezvoltată tehnologic care ataca Terra în 1996. Dacă atunci oamenii au avut de-a face doar cu primul val de invadatori, iată că acum trebuie să înfrunte întreaga populaţie extraterestră aflată în căutarea unui nou cămin.

Doar că lucrurile vor sta cu totul altfel de această dată, pentru că în cele două decenii scurse de la prima invazie oamenii au avut timp să dezvolte tot felul de arme datorită tehnologiilor extraterestre la care au avut acces după victoria de atunci. Este neclar cât de departe va merge Roland Emmerich în această direcţie, dar ne putem aştepta la o confruntare de anvergură. Până la urmă în joc este însăşi soarta umanităţii.

Sunt mari şanse ca cei doi Whitmore să se afle din nou în centrul atenţiei, iar alegerea actriţei Maika Monroe este cum nu se poate mai potrivită. Actriţa în vârstă de 21 de ani a devenit cunoscută în 2014, când apărea în lăudatul thriller The Guest (cu Dan Stevens, actorul din Downton Abbey, făcând trecerea la cinema-ul hollywoodian), dar mai ales în It Follows, unul dintre cele mai bine primite horror-uri ale anului trecut. Ambele titluri o recomandă pe Monroe ca extrem de convingătoare în secvenţe solicitante.

Dezvoltat timp de mai bine de un deceniu, iată că Ziua Independenţei 2 se apropie tot mai repede de premiera mondială programată deja pentru 24 iunie 2016. Ne putem aştepta ca filmul să devină unul dintre marile blockbustere ale anului viitor. Oare Roland Emmerich o să distrugă şi de această dată Casa albă?

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 29 aprilie 2015 12:14
de abia astept acest Independence Day 2 insa stiu cu siguranta ca nu va fi la fel de bun ca si primul ...
unkn0wn pe 30 aprilie 2015 00:33
Independence Day fara Will Smith nu are rostul, e o greseala majora ca se face fara el.
aiuritul99 pe 30 aprilie 2015 16:12
sincer,abia astept sa vad ce-o iesi,dar ...lumea s-a cam saturat de invaziile acestea extraterestre.In afara de asta,fara Smith,sigur nu va avea acelasi succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells