Wonder Woman cea originală era o femeie Dominatrix

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2015
La începuturi, Wonder Woman a practicat BDSM (Bondage-Domination-Sado-Maso) după ce a primit în dar un lasou magic cadou, cu puterea Afroditei de a face bărbații și femeile să se supună voinței ei

Primul lucru pe care Wonder Woman îl face cu lasoul ei magic este să sa joace de-a... prinselea, scrie publicația Mashable.com. Aceasta se întâmpla în revista de benzi desenate Wonder Woman #1, din 1942. Mama ei, regina Hippolyte a amazoanelor, îi dă fiicei  lasoul cadou, explicându-i: „Lasoul magic poartă puterea Afroditei de a face bărbații și femeile să se supună voinței tale!... Oricine va fi prins cu lasoul va fi obligat să te asculte!”

Chiar atunci, apare un medic, iar Wonder Woman – alias Diana Prince – decide să încerce noua ei jucărie. Ea îl prinde pe medic cu lasoul și comandă: „Acum stai în cap!”. Medicul nefericit declară, „Nn-da, prințesă! N-aș face-o, dar ceva mă obligă!...”

De-a lungul anilor, lasoul magic al Wonder Woman şi-a pierdut puterile. În benzile desenate originale, ale „psihologului poliamoros şi instabil William Marston” (cum îl numește publicația Mashable.com) și ale artistului Harry Peter, lasoul obliga la ascultare. Treptat, însă, şi-a pierdut puterile până a ajuns să oblige doar la spunerea adevărului – o tranziție consolidată în popularul serial de televiziune din anii '70 cu Lynda Carter în rol principal. În loc să oblige pe cineva să facă ceva, lasoul doar îi determină pe oameni să răspundă sincer.

Benzile desenate originale cu Wonder Woman erau structurate în jurul unei Wonder Woman care preia controlul băieţilor răi legându-i. Acele benzi desenate nu se axau pe lupta violentă, ci pe jocul de-a prinselea cu lasoul.

Totuși, imaginile cu Gal Gadot ca Wonder Woman în următorul film Batman V. Superman nu o arată cu un lasou, ci cu o sabie. Regizorul Zack Snyder știe că iubitorii genului de acțiune merg la cinema ca să vadă lovituri – banii cer violență, nu perversiuni.

Totuși, atunci când E.L. James îşi publica, în 2011, romanul de dragoste Fifty Shades of Grey, devenit ulterior un best-seller, făcea din BDSM, până atunci o perversiune, un subiect literar mainstream, iar ecranizarea romanelor a adus primului film o popularitate răsunătoare.

Cum ați vrea să o vedeți pe Wonder Woman - cu lasou sau cu sabie în următoarele filme? Eroină de acțiune sau o femeie dominatoare în sensul BDSM?

Exploreaza subiecte similare:

Gal Gadot, Batman V Superman: Dawn of Justice

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 19 martie 2015 12:08
Ce articol e asta ? Doamne Dumnezeule ce prostie !
Costirik pe 19 martie 2015 14:31
:))) Gloria, chiar daca nu iti convine BDSM -ul ramane o perversiune;)
robyboyadvanced pe 20 martie 2015 08:22
Serios? Mai uitati-va inca o data la imagine mai atent, ce se vede langa sabie?
Cezar_Krc pe 21 martie 2015 11:57
Se observa in imagine o_O
Sorin87 pe 14 aprilie 2015 15:41
sunt curios cum o sa fie filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells