Websitestory - din 26 noiembrie pe DVD

19 Nov 2010
Websitestory - din 26 noiembrie pe DVD

WebSiteStory, lungmetrajul de debut al regizorului Dan Chişu, se va lansa oficial pe DVD în data de 26 noiembrie, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului de Film Dakino.

Filmul a fost lansat în cinematografele din România pe 14 mai 2010 şi spune povestea a două adolescente, Laura şi Mira, care decid să petreacă o noapte într-un club din capitală. Laura se îmbată şi fumează primul joint din viaţa ei. Dimineaţă nu-şi mai aduce aminte de nimic şi află că prietena ei a murit. Şocată, vrea să afle adevărul despre moartea Mirei şi descoperă pe YouTube toate postările prietenei sale. Povestea de răzbunare a Laurei se va întoarce, în final, pe net, acolo unde a şi început.

Filmul este o poveste modernă despre căutare şi nesiguranţă, despre dorinţă şi imposibilitatea de a ajunge la un rezultat, despre atitudini şi gesturi care pot da dependenţă, despre acţiuni regretabile, cu spovedanii inutile pe net.

Cadrele nu sunt lungi, plictisitoare, au un montaj dinamic aşa cum este şi viaţa. Nu se doreşte a fi un film de festival, este mai degrabă un film făcut să aducă publicul în sălile de cinema, a declarat regizorul filmului, Dan Chişu.

Din distribuţia filmului fac parte actorii: Crina Semciuc, Diana Gurscă, Alexandru Oreste Scarlat Teodorescu, Şerban Ionescu, Florin Piersic Jr., Dragoş Bucur

Pelicula a atras atenţia unor festivaluri internaţionale, fiind selectată în Competiţia Internaţională a Festivalului de Film de Dragoste de la Mons, în Secţiunea Eurovisuell a Festivalului de Film de la Hamburg, precum şi în cadrul secţiunii International Selection a Festivalului de la Montreal.Recent, filmul a fost prezentat la Semana International de Cine de la Valladolid, unde s-a aflat în secţiunea competitivă Meeting Point - o prezentare în paralel a filmelor de ficţiune caracterizate a fi speciale prin prisma subiectului sau stilului.

WebSiteStory este o producţie Dakino Film Productions.Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
andu7zu pe 19 noiembrie 2010 18:39
cred ca o sa fie un film destul de reusit .....foarte reusita povestea........sper sa fie o ecranizare reusita
-Max_Mafiotu- pe 21 noiembrie 2010 00:57
cam greu cu filmu asta dupa juma de an so gandit '' bai ce ziceti il lansam , hai sal lansam'' foarte greu sa facut de rusine cu intarzierea asta .....
STIVEN pe 12 octombrie 2012 17:00
Stie careva vreo pagina in care se pote vizualiza filmul online ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells