Volodimir Zelenski: de la actorul de comedie, la președintele Ucrainei

de Marina Florea în 5 Mar 2022
Pe măsură ce Rusia continuă invazia în Ucraina, ochii sunt ațintiți pe Volodimir Zelenski, președintele ucrainean

Politicianul în vârstă de 44 de ani Volodimir Zelenski a fost descris pe social media drept un erou, câștigând comparații cu George Washington și Winston Churchill pentru refuzul său de a părăsi țara în timp ce forțele rusești se apropiau de Kiev. Deși pentru Rusia este ținta numărul unu, Zelenskyy declara că va riposta, spunând oficialilor americani că „Am nevoie de muniție, nu de un taxi”, când i s-a oferit să fie evacuat. Invazia a reînnoit interesul față de biografia lui Zelenskyy și de succesul său politic.

Înainte să fie președinte în 2019, Zelenski făcea parte dintr-un grup comic de succes, care a devenit mai apoi o carieră de succes în cinema. A jucat într-un sitcom popular, Servant of the People (foto), a concurat la „Dancing With the Stars” varianta ucraineană și a dat voce personajului titular în varianta dublată în ucraineană a filmului pentru copii Paddington. Unul dintre filmele în care a jucat a fost cel în care interpreta rolul președintelui Ucrainei. Înainte să devină președinte și în realitate, scrie usatoday.com.

Iată o privire mai în detaliu asupra activității în cinema a președintelui ucrainean:

A jucat într-un serial TV rolul președintelui statului. În 2015, Zelenski juca în satira Servant of the People, în rolul unui profesor de liceu care ajunge pe neașteptate președinte după ce un material filmat al unui elev îl surprinde denunțând corupția din Ucraina. Personajul său trebuie să conducă țara deși se lovește de problemele unui om obișnuit: locuiește cu mama, refuză o creștere de salariu și merge la palatul prezidențial pe bicicletă.

Studioul său Kvartel 95 a produs serialul, cu Eccho Rights distribuitor. Conform partenerului său la Kvartel 95, Nicola Soderlund, vânzările serialului au crescut exponențial de la invazia din Rusia.

„Deja serialul nu mai e nou. Dar, desigur, considerând circumstanțele, a devenit foarte interesant pentru toată lumea.”

Eccho Rights a vândut drepturile de difuzare și televiziunilor din Orientul Mijlociu, Grecia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Estonia, Franța, Finlanda și Georgia. Pe moment, primele două sezoane se pot urmări pe YouTube, cu subtitrare în engleză.

„Lumea e surprinsă că un actor poate fi politician, dar el a reușit”, a declarat Soderlung. „Capacitatea lui de a transmite mesaje convingătoare poporului, ceea ce știe un realizator de emisiuni TV, l-a ajutat mult pentru a deveni politician”.

Trei ani după premiera serialului, studioul lui Zelenski a lansat un partid politic numit după serial, Zelenski și-a declarat interesul pentru politică, iar în 2019 a candidat pentru președinție, câștigând cu 73% dintre voturi în locul lui Petro Poroshenko.

În cariera lui de cinema se mai numără roluri în filme precum 8 First Dates din 2012, Love Vegas din 2014 și Me.You.He.She din 2018.

Zelenski a fost vocea ursului Paddington în varianta dublată în ucraineană a vestitului film pentru copii

Zelenski a fost vocea ursului Paddington pentru varianta în limba ucraineană a celebrului film pentru copii, în 2014 și în 2018 (Paddington 2).

A câștigat versiunea ucraineană a „Dancing With the Stars”, după ce a dansat legat la ochi

Zelenski a mai apărut și în calitate de concurent la varianta ucraineană a emisiunii Dancing With the Stars, în 2006. A câștigat ediția, după cum anunță NBC și Deadline.

Imagini cu Zelenski și cu partenera de dans Olena Shoptenko au apărut online în contextul invaziei rusești, alături de multe alte comentarii de susținere. Într-unul din clipuri, perechea poartă legături pe ochi, și totuși dansează în perfect unison.

Exploreaza subiecte similare:

Sluga naroda, Volodimir Zelenski, Paddington, Paddington 2

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Nilox pe 6 martie 2022 13:48
Deci pana la urma cum este numele ?
1 : Volodymyr Zelenskyy. Sau
2 : Vladimir Zelensky
Tot respectul pentru acest OM si pentru ceea ce face , Слава Україні!Героям слава!

Gloria pe 6 martie 2022 19:57
Volodimir Zelenski
lili22 pe 6 martie 2022 22:54
Ce destin tragic.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells