Villains gigantici

de Ştefan Dobroiu în 20 Mar 2013
Află cine a fost de ajuns doar să apară pe ecran ca să te sperie!

Vineri se lansează pe ecrane Jack şi uriaşii, o revizitare actualizată a basmului Jack şi vrejul de fasole (găseşti prima cronică a filmului AICI), în care uriaşii ameninţă soarta unui paşnic regat. Noi credem că regizorul Bryan Singer ar fi putut sublinia în mai multe moduri diferenţa de dimensiune dintre coloşii din ceruri şi măruntele fiinţe umane, aşa că azi ne ocupăm de alţi giganţi ai marelui ecran, hotărâţi să ne facă una cu pământul. Nu uita că în vară o să poţi vedea pe ecrane Pacific Rim, despre monştrii ce ies din apele oceanelor pentru a ne cuceri planeta, iar noul Godzilla tocmai a început filmările, pentru o premieră în 2014.

Primul monstru gigantic care ar trebui să-ţi vină în minte, zic cei de la Total Film, este kraken-ul din Clash of the Titans. Creatură imensă pe care legendele marinarilor din folclorul saxon o considerau responsabilă pentru toate dispariţiile corăbiilor pe mare, krakenul are în blockbusterul din 2010 dimensiuni cu totul uimitoare, fiind în acelaşi timp neînstare să-i vină de hac lui semizeului Perseu (Sam Worthington).

Nu am aşteptat o continuare a lui Clash (şi cu toate acestea a venit), dar altfel stau lucrurile cu Cloverfield, în care giganticul „pui” Clover rivalizează cu Godzilla în ceea ce priveşte distrugerile pe care le poate provoca în Manhattan. Este păcat că echipa din spatele filmului, condusă de J.J. Abrams, a renunţat la (sau poate doar amânat?) planurile unui sequel, mai ales după ce s-au lansat supoziţii că în căutarea lui Clover ar putea porni mama acestuia, considerabil mai mare ca dimensiuni.

Dacă e să venim pe teritoriu european, nu putem ignora Troll Hunter, film norvegian în care un grup de studenţi investighează moartea brutală a unor urşi pentru a descoperi că în pădurile Norvegiei se ascund fiinţe mult mai periculoase. Cam despre ce e vorba poţi să vezi încă de pe afişul filmului, dimensiunea troll-ului putând fi aproximată la mai bine de 60 de metri înălţime.

Dacă tot am început cu exemple de filme aşteptate pe marele ecran, să nu ignorăm noul Transformers. Cel de-al patrulea film al francizei va avea cu siguranţă câţiva Decepticoni gigantici gata să se răzbune pe Terra, pentru a pecetlui o dată pentru totdeauna soarta războiului cu inamicii lor de moarte, Autoboţii conduşi de Optimus Prime. Printre villainii gigantici din primele filme să nu-i uităm pe Megatron sau pe The Fallen.

Mai sunt de amintit monstrul din Gwoemul, film ajuns si pe marile ecrane din România, Balrog, demonul în flăcări din primul film Lord of the Rings, T-Rex din Jurassic Park sau regina xenomorfilor din Aliens.

Care crezi că e cel mai înspăimântător monstru gigantic văzut pe marele ecran?

Exploreaza subiecte similare:

Jack the Giant Slayer, Pacific Rim, godzilla, Clash of the Titans, Sam Worthington, Cloverfield, J.J. Abrams

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 20 martie 2013 12:32
da.. greu de luat o decizie.........
legolas05 pe 20 martie 2013 13:12
Majoritatea au fost buni si chiar te sperie
Mishu25 pe 20 martie 2013 14:33
TrollHunter a fost excelent, ar trebui sa ia lectii americanii la cum sa faci monstri cu impact
Bayard pe 20 martie 2013 14:38
Monstrul din Cloverfield mi-a placut cel mai mult, pentru ca e si cel mai letal. Cred ca i-ar invinge pe toti ceilalti. Ca sa nu mai zic ca in plus are si monstruletii aia mici care vaneaza oameni.
AndreBlack pe 20 martie 2013 15:49
Monstrul din Clash of the Titans a fost incredibil realizat , chiar a inceput sa ma sperie putin :)) . Mai sunt o gramada de filme ce au in prim plan subiectul acesta de exemplu mai sunt Wrath of the Titans , War of The Worlds etc...
VIBERS pe 20 martie 2013 18:01
Si de monstrul din The Mist au uitat?
radu3455 pe 20 martie 2013 18:09
mi-au placut monstrii din Cloverfield, si clash of the titans
Sayko pe 20 martie 2013 20:23
Kraken-ul chiar ma impresionat si a fost foarte bine realizat grafic.
brutalistic pe 21 martie 2013 00:29
cred ca am vazut Godzilla din 98' de vreo 5 ori, inregistrasem pe caseta de pe hbo hehe ce vremuri.
Han_Solo pe 21 martie 2013 08:19
Ar mai fi si monstriii din filmul Monsters , regizorul filmului aflat acuma la carma lui Godzila 2014.
Tobi pe 21 martie 2013 09:21
ati uitat de Bella din twilight :)
alex_il_fenomeno pe 3 aprilie 2013 13:23
Calitatile filmelor au facut ca acestia sa fie extraordinari.
Tyybi1 pe 31 ianuarie 2014 12:10
interesant articol

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells