Valea Orbilor, din 18 octombrie 2019 în cinematografe

de Cinemagia în 11 Oct 2019
Scenariul urmăreşte periplul unui ungur evreu şi al unei românce, care - în încercarea lor de a evada şi a ajunge pe teritoriu românesc - sunt martorii unor masacre

Regizorul Ion Ionescu revine pe marile ecrane cu o producție inedită, Valea Orbilorfilmul ce aduce în prim-plan evenimente istorice tragice ale anilor 1940, moment în care Ungaria Horthystă preia o parte din Transilvania, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Valea Orbilor subliniază subiecte și timpuri istorice prin prezentarea unei povești de dragoste și moarte, punand accent pe fragilitatea existenţei umane. Odiseea unui bărbat care se luptă din răsputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeşte se desfășoară în mijlocul crimelor teribile din satele transilvănene.

În cinematografele din întreaga țară, începând cu 18 octombrie, veți putea urmări filmul distribuit oficial de Vision P.M., primul lungmetraj artistic în care sunt redate evenimentele tragice din Ip, Treznea și Nușfalău. Scenariul urmăreşte periplul unui ungur evreu, Șandor (Andrei Stan) şi al româncei Rozalia (Ela Prodan), care, în încercarea lor de a evada şi a ajunge pe teritoriu românesc, sunt martorii acestor masacre.

Evenimentele ilustrate nu au fost prezentate pe larg nici în perioada comunistă, nici în cei aproape 30 de ani de democraţie, fiind oarecum date uitării, spun realizatorii. Un moment istoric de asemenea tragism nu poate fi trecut cu vederea, astfel, trebuie făcut cunoscut atât tinerilor din ţara noastră, cât şi lumii intregi, pentru a pune o cărămidă la evitarea repetării istoriei.

Regizorul Ion Ionescu, actorii Ela Prodan, Andrei Stan, Irina Noapteș, Anca Similar și o bună parte a numeroasei echipe artistice, vor fi prezenți la proiecția de gală din București, pe 17 octombrie, ora 19:00 la Cinema City Cotroceni, pentru a împărtăși experiența din timpul filmărilor într-o sesiune de Q&A.

Valea Orbilor va fi lansat în România de VISION P.M. începând cu 18 octombrie și va putea fi văzut în București, Cluj Napoca, Sibiu, Botoșani, Ploiești, Timișoara, Târgu – Mureș, Petroșani, Craiova, Pitești, Reșița și Caransebeș.

Parteneri: Centrul National al CInematografiei (CNC), UPFAR ARGOA, Dacin Sara, CHAISAW EUROPE Rating: N15.  Facebook: www.facebook.com/valeaorbilor/ Instagram: www.instagram.com/valeaorbilor/ 2

Exploreaza subiecte similare:

Valea Orbilor

Alte știri din cinema

Maleficent 2 a cucerit topul SUA, însă cu jumătate din încasările primului film

Deși criticii nu au avut prea multe lucruri bune de spus, pelicula a primit note mari din partea publicului

După succesul lui Joaquin Phoenix drept Joker, Jared Leto nu va mai interpreta personajul

Leto l-a jucat pe villain în pelicula din 2016, Suicide Squad

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, în competiția Festivalului Internațional de Film de la Cairo

Va avea premiera în cinematografele din România luna viitoare, pe 29 noiembrie, fiind distribuit de Bomb Film Production

Jonah Hill a refuzat întâlnirea cu Batman. Cine îl va juca pe Riddler în filmul cu Pattinson

Actorul ales este apreciat pentru interpretările sale din There Will Be Blood, 12 Years a Slave și Swiss Army Man

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells