Un ultim loc disponibil la Academia de film Cineimpact

14 Iul 2017
Ediţia din 2017 a programului are loc între 1 şi 15 august

În perioada 01–15 august 2017 aveţi şansa să vă alimentaţi adrenalina creativă în cadrul Academiei Internationale de Film Cineimpact, un program intensiv de Film si Antropologie.

Cineimpact este un catalizator de Art & Social Cinema dedicat documentarului creativ şi inovării în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, antropologiei vizuale şi activismului social. Aflat la a treia ediţie, programul a demonstrat capacitatea de a dezvolta tinere talente şi de a produce filme apreciate internaţional, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Programul va avea loc in arealul Câmpulung-Muscel, punct de acumulare ales pentru patrimoniul său provocator, suspendat magic între ruralul old-fashion şi urbanul post-industrial.

Cei mai buni 12 aplicanţi studenţi şi profesionişti vor fi invitaţi să participe timp de 15 zile la aventura creativă Cineimpact. Aplicaţiile pot fi înscrise până pe 15 iulie pe site-ul www.cineimpact.org.

Participanţii vor fi ghidaţi în această explorare de trei tutori: Ger Duizjings (antropolog şi realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensburg University, Director Urban Lab – University College of London), Vintilă Mihăilescu (antropolog, jurat în festivaluri de film prestigioase, Coordonator şcoală Doctorală) şi Ionuţ Piţurescu (cineast si antropolog, câştigător al premiului Quinzaines des Realisateurs Cannes IFF 2010 şi al selecţiei Cinefondation Atelier, Cannes 2015)).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producţie si post-producţie, participanţii vor fi inspiraţi de master-class-urile unor experţi invitaţi. Echipele de filmare vor fi susţinute de către asistenţi de producţie cu experienţă în zona investigată.

Cei 12 realizatori ai filmelor create in cadrul programului Cineimpact vor fi sprijiniţi în construirea unor strategii optime de distribuţie pentru proiectele lor de film.

Candidaţii trebuie să aibă experienţă în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, imagine, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidaţii pot aplica pentru următoarele secţiuni: Art Cinema (filme arthouse) şi Social Cinema (filme dedicate cinema-ului implicat social). Cineimpact va premia cel mai bun proiect de film cu o finanţare în valoare de 1000 de euro.

Exploreaza subiecte similare:

Ionuţ Piţurescu

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells