Un oficial din administrația Trump compară săptămâna de turbulențe din SUA cu un sezon din House of Cards

de Marina Florea în 10 Ian 2021
Serialul avea în centru un politician machiavelic

Un oficial de vârf din administrația Trump compară săptămâna de turbulențe din SUA cu un sezon din House of Cards, comentând că „Nu există niciun om dintre colegii lui Trump... care să nu fie dezgustat și rușinat de ce s-a întâmplat”.

Anul Nou a început în America într-un mod haotic, pe măsură ce susținătorii lui Trump s-au adunat în Washington DC miercuri și au luat cu asalt Capitoliul, ceea ce a condus la o stare de haos care a dus, vineri, la suspendarea contului de Twitter al președintelui. În contextul a ceea ce părea o lovitură de stat, un membru de vârf al administrației Trump declara, anonim, pentru Intelligencer, că evenimentele îi confirmă că Trump este un „fascist”, scrie indiewire.com.

„Aceasta este confirmarea a ceea ce toți au spus de ani de zile - lucruri pe care mulți dintre noi le-am considerat exagerări”, declara sursa. „Obișnuiam să spunem: „Trump nu este un fascist” sau „El nu este un dictator în devenire”. Acum, ne gândim - „Ei bine, ce am mai putea spune la asta?”

Sursa descria instituția președintelui într-un mod care multora dintre abonații Netflix li se pare cunoscut. „Aceasta pare să fie un fragment scos din ultimele sezoane ale House of Cards, în care eroii deveneau malefici până la capăt și spuneau: `Hai să declanșăm proteste de masă și să pornim războaie și toate cele`”, susține oficialul, referindu-se la serialul de șase sezoane al lui Beau Willimon despre un politician machiavelic.

Comentariile fac un rapel la incidentele de miercuri, pornite în contextul certificării de către Colegiul Electoral al victoriei lui Joe Biden, privită cu neîncredere de către numeroși dintre susținătorii lui Trump. Dezordinile pot foarte bine continua de-a lungul inaugurării lui Biden ca președinte, pe 20 ianuarie. Trump a anunțat pe Twitter că nu va participa la ceremonie.

Oficialul a mai subliniat că moștenirea lui Trump a aruncat o reputație proastă asupra Partidului Republican și i-a deziluzionat pe numeroși colaboratori ai acestuia. „Pentru oamenii care și-au dăruit ani din viață lucrând cu nebunia, cu gândul de a apăra o agendă politică în care credeți sincer, totul s-a șters cu buretele”, susține oficialul. „Moștenirea administrației lui Trump va fi aceea a unui președinte care a declanșat o insurecție, și oameni au murit pentru că el s-a străduit să nu respecte Constituția și tradiția unei tranziții pașnice a puterii, ceva care a fost obiceiul de când existăm ca stat. Nimic altceva, nici măcar ca notă de subsol...”

Oficialul adăuga: „Nu există nici măcar o persoană, la niciun nivel, de la asistenții de 23 de ani și până la membrii Cabinetului, care să nu fie dezgustați și cărora să le fie rușine de ceea ce s-a întâmplat.”

Exploreaza subiecte similare:

House of Cards

Alte știri din cinema

Bridgerton devine cel mai popular serial Netflix

Serialul produs de Shonda Rhimes a bătut recordul deţinut anterior de The Witcher

Nicole Kidman, pregătiri asidue pentru rolul lui Lucille Ball

Being the Ricardos, un proiect cu şanse gingantice la Oscar 2022

Jamie Dornan, rolul principal într-o miniserie HBO Max

Actorul interpretează un turist britanic ce suferă un misterios atac în Australia

Ghiceşti cine o interprează aici pe prinţesa Diana?

Fanii prinţesei au reacţionat categoric când au aflat numele actriţei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells