Umbre, sezonul 2. Primul episod: liniştea dinaintea furtunii

de Gloria Sauciuc în 9 Nov 2017
Umbre II va avea premiera la HBO pe 12 noiembrie, simultan în 19 ţări, inclusiv România

Duminică, 12 noiembrie, se lansează pe HBO cel de-al doilea sezon al serialului Umbre, cu Şerban Pavlu în rolul lui Relu, un personaj popular în România - nu este interlopul tipic, pe care să îl deteşti, ci un marginalizat al lumii delincvenților printre care evoluează. Om cu principii, chiar dacă deschis compromisurilor, nu aparţine acestui univers. Pentru el, lumea interlopă este loc de muncă, dar nu un mediu natural. El este superior lumii în care activează.

Cinemagia a urmărit primul episod al sezonului doi şi vă spune la ce să vă aşteptaţi duminică, 12 noiembrie, de la ora 22.

Primul episod ar putea fi numit liniştea dinaintea furtunii. Finalul primului sezon îl surprindea pe Relu în momentul în care, pentru a scăpa din situația complicată în care se află, face o înțelegere cu Toma (Dorel Vișan) – capul mafiei constănțene – ca să-l lichideze pe Căpitanu’ (Doru Ana). Dar odată ce află că fiica sa, Magda, așteaptă un copil cu Teddy, fiul Căpitanului, Relu trebuie să-şi regândească şi renegocieze locul în ecuaţie. În primul episod al sezonului 2, personajele sunt surprinse la nunta fiicei lui Relu, Magda, cu Teddy, fiul Căpitanului. Episodul debutează cu un cadru lung ce îl urmăreşte din spate pe Relu la nunta fiicei. Destul de sărac şi irelevant pentru genul acesta de serial, primul episod ne loveşte în plex la final. Ceea cese întâmplă la sfârşitul primului sezon este un trigger pentru vânătoarea de oameni ce se anunţă a începe şi care promite un roller coaster de evenimente şi senzaţii pe parcursul sezonului 2, în buna tradiţie a primei părţi.

Episodul face dreptate tuturor personajelor pe care le ştiam din primul sezon - le revedem, unele s-au schimbat, altele au rămas aceleaşi. O scenă lungă ce îi are ca protagonişti pe Gina (Maria Obretin) şi un taximetrist ce aşteaptă de la ea favoruri sexuale, ne arată că Gina gets a degree in badass, cum ar spune americanul. Dacă în primul sezon Gina este femeia de modă veche, în al doilea începe să semene tot mai mult cu Relu, de care - de altfel - s-a despărţit, şi cu personajul Andreei Vasile, Nico, o femeie independentă şi fără scrupule.

Relu pare că se află de complezenţă la nunta propiriei fiice. Îl roade gândul că Toma va lovi fatal, acum că el nu a respectat termenii înţelegerii. Îngândurat și clocind gânduri ascunse, Relu se apropie ca portret de asasinul plătit, cerebral şi interiorizat, departe totuși de mafiotul de la masa de barbut sau de băiatul de cartier arogant. Dacă în primul sezon Relu era un bătăuș al mafiei, rezervat și amenințător, dar și calculat, nu la fel de lipsit de scrupule precum Sabin (Sergiu Costache) sau sinistru precum Căpitanu’ (Doru Ana), în al doilea sezon se întrevede o schimbare a lui Relu. Finalul primului episod dă toate motivele lui Relu să devină alt om.

Gândit chiar de la început pentru un public internaţional, Umbre 2 va fi difuzat simultan în 19 teritorii în care HBO operează, o premieră pentru un produs original românesc al HBO. Deşi plasat în România, serialul Umbre nu este despre români, iar asta îl va face accesibil şi unui public străin. Este un serial de tip character driven, ce întâmplător se desfăşoară în ţara noastră.

Regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică spune că Bucureştiul l-a inspirat şi în scrierea sezonului 2, cu al lui Pantelimon colorat, dar serialul Umbre este din Pantelimon pe cât este din Saint Denis (suburbiile Paris-ului), ori Oerlikon din Zürich sau South Bronx. Nu este un serial despre dramele cartierelor româneşti, ori despre drama unei societăţi specifice, în situaţia lui Relu pot fi oameni şi din Franţa şi din Germania. Relu nu este un exponent al unui fenomen de masă specific românesc, cum deveniseră avorturile în România comunistă, fenomen surprins în drama premiată la Cannes 4,3,2 a lui Cristian Mungiu.

Alături de talentaţii actori ai primului sezon, episoadele noii părţi vin cu promisiunea intrării în scenă a unui Laurențiu Bănescu (6,9 pe scara Richter) în rolul lui Emilian, un om al legii vanitos și malefic, Mihai Călin (Roxanne, Q.E.D., Valea Mută), în rolul lui Sebastian, un bărbat în aparență cald și atent și a lui Costel Cașcaval (Câini), în rolul lui Nicu, fratele Căpitanului.

Primul sezon al serialului Umbre este disponibil în întregime pe HBO GO.

Exploreaza subiecte similare:

Umbre, Bogdan Mirică, Şerban Pavlu, Maria Obretin, Doru Ana, Sergiu Costache, Andreea Vasile, Dorel Vişan, Laurențiu Bănescu

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells