Ultimul film al lui Orson Welles ar putea ajunge în cinematografe anul viitor

de Cristina Grigore în 30 Oct 2014
The Other Side of the Wind va marca 100 de ani de la naşterea legendarului cineast american

Printre blockbusterele şi titlurile aşteptate ale anului viitor îşi va face loc şi una din producţiile lui Orson Welles, scrie The Hollywood Reporter. Filmul este unul cu semnificaţie aparte: este opera neîncheiată a legendei marelui ecran şi va marca 100 de ani de la naşterea acestuia.

Intitulat The Other Side of the Wind, filmul surprinde un regizor în încercarea de a-şi duce la capăt una din operele sale fundamentale, dar care întâmpină greutăţi din cauza regimului de la Hollywood. Welles a dedicat 15 ani din viaţă acestei pelicule, din care a reuşit să termine 45 de minute, editate în anul morţii sale, 1985.

Din distribuția lui The Other Side of the Wind fac parte John Huston, Susan Strasberg, Lilli Palmer, Dennis Hopper şi Peter Bogdanovich. Lansarea acestuia a fost amânată din cauza bătăliei legale dintre fiica cineastului Beatrice Welles, colaboratorul acestuia, Oja Kodar şi compania de producţie iraniano-franceză L'Astrophore.

Drepturile de distribuţie i-au revenit acum companiei Royal Roads Entertainment, ce a stabilit lansarea filmului pentru 6 mai (ziua şi luna în care s-a născut Welles) 2015.

Exploreaza subiecte similare:

Orson Welles, The Other Side of the Wind

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells