TV: şapte filme de văzut în săptămâna 28 noiembrie - 4 decembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 28 Nov 2016
O ofertă foarte variată în programul televiziunilor

Vineri am vorbit despre cele şapte (număr record) premiere ale săptămânii, iar acum iată o trecere în revistă a unora dintre cele mai atractive filme difuzate săptămâna aceasta la TV.

Prieten sau iubit/The Object of My Affection (1998)
luni, 20.30, Pro Cinema
Un film puţin cunoscut acum, dar care a făcut o lungă carieră în centrele de închirieri casete video în anii '90. Jennifer Aniston, la apogeul carierei după câteva sezoane ale sitcomului Friends, joacă alături de un aproape necunoscut Paul Rudd în această comedie romantică despre o asistentă socială, Nina, care se îndrăgosteşte de colegul ei de apartament George, un bărbat gay. Cu încasări de trei ori mai mari decât bugetul, filmul a fost lăudat pentru modul inedit cum a discutat despre sentimente într-un Hollywood ultratradiţionalist.

The Grey: La limita supravieţuirii (2012)
luni, 23.00, Pro TV
Amatorii de thrillere chiar au ce vedea în această producţie cu Liam Neeson în rolul principal, cel al lui Ottaway, unul dintre supravieţuitorii unei prăbuşiri cu avionul în întinderile îngheţate ale Alaskăi. Eroul şi ceilalţi norocoşi nu trebuie să lupte doar cu frigul extrem, viscolul şi foamea, ci şi cu o haită de lupi hămesiţi. Mai mult decât un horror cu monştri aşteptând în întuneric, The Grey reuşeşte să spună lucruri interesante şi despre prietenie, onoare, curaj şi lupta până la ultima suflare cu natura dezlănţuită.

Erin Brockovich (2000)
marţi, 20.30, Pro Cinema
Puţine sunt filmele biografice în stare să motiveze mai mult decât Erin Brockovich, care în 2001 îi aducea un premiu Oscar popularei Julia Roberts. Povestea mamei singure care îndrăzneşte să înfrunte o corporaţie vinovată de îmbolnăvirea unui întreg orăşel cu deşeuri toxice, a impresionat publicul şi criticii. Adevărata Erin apare la începutul filmului, în rolul unei chelneriţe pe nume Julia. Un Aaron Eckhart aproape de nerecunoscut îl interpretează pe George, partenerul lui Erin.  

Frankenstein (1931)
miercuri, 21.10, TVR 2
Cu greu poţi găsi filme horror mai cunoscute şi mai influente în istoria genului. Boris Karloff joacă rolul emblematic al carierei, cel al creaturii aduse la viaţă de savantul Frankenstein, rol care l-a transformat într-unul din cele mai mari staruri ale Hollywood-ului. Povestea, despre omul de ştiinţă care vrea să aducă la viaţă o creatură cu ajutorul electricităţii, nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Asfalt Tango (1995)
vineri, 20.30, Prima TV
Au trecut mai bine de două decenii la acest al doilea film din cariera lui Nae Caranfil, despre un grup de frumoase românce care pornesc cu autocarul, împreună cu un impresar dubios (Florin Călinescu) şi o cinică femeie de afaceri din Franţa (celebra Charlotte Rampling) spre Paris, unde visează la o carieră la limita dintre lumea artistică şi cea a prostituţiei. Suntem în anii '90, iar Asfalt Tango explorează cu aplomb moravurile vremii, urmărind cum soţul uneia dintre fete (Mircea Diaconu) este gata de orice pentru a-şi readuce consoarta în ţară şi pe calea cea bună.

Viaţa lui Pi/Life of Pi (2012)
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Ang Lee reuşeşte o superbă ecranizare a "inecranizabilului" roman al canadianului Yann Martel. Povestea unui adolescent indian care pluteşte sute de zile pe valurile oceanului Pacific, însoţit, în barca de salvare, de un tigru feroce, este şi unul dintre cele mai lăudate filme 3D ale deceniului. Viaţa lui Pi îţi spune o mulţime de lucruri despre perseverenţă şi supravieţuire, având timp să se aplece şi asupra bunei înţelegeri între religii. Câştigător a patru premii Oscar, inclusiv cel pentru Cea mai bună regie.

Hobbitul: O călătorie neaşteptată/The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
duminică, 20.30, Pro TV
Începutul noii trilogii semnate de Peter Jackson a devenit unul din evenimentele cinematografice ale anului 2012, cu peste 400.000 de bilete vândute în România. Martin Freeman a fost foarte lăudat pentru interpretarea lui Bilbo Baggins, hobbit-ul care, printr-un şiretlic al înţeleptului vrăjitor Gandalf, este atras în extraordinara aventură a piticilor conduşi de Thorin (Richard Armitage) în misiunea de a elibera Erebor, sălaşul de milenii al piticilor, acum controlat de fiorosul dragon Smaug.

Ce alt film din programul TV ai recomanda săptămâna aceasta?

Exploreaza subiecte similare:

The Object of My Affection, The Grey, Liam Neeson, Paul Rudd, Jennifer Aniston, Martin Freeman, The Hobbit: An Unexpected Journey, Life of Pi, Frankenstein, Boris Karloff, Erin Brockovich, Asfalt Tango, Charlotte Rampling, Julia roberts

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 28 noiembrie 2016 17:47
Cele 3 filme din anul 2012 sunt de vazut, si aici ma refer la: Life Of Pi, The Hobbit: An Unexpected Journey si The Grey. Sunt trei filme dintre cele mai bune filme ale acelui an si le recomand pt cine nu le-a vazut inca.
YulianHD pe 28 noiembrie 2016 22:37
Da se pare ca PROTV , si-a mai revenit si a inceput din nou sa difuzeze filme de bun gust.
marius93 pe 29 noiembrie 2016 07:36
As vrea sa vad si eu in sfarsit Frankenstein. Nu am vazut nici o ecranizare / adaptare pana acum, si as incepe cu asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells