TV: şapte filme de văzut în săptămâna 10-16 august 2015

de Ştefan Dobroiu în 10 Aug 2015
Filme de toate genurile şi pentru toate vârstele pe micile ecrane!

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii (cronica favoritului nostru, thrillerul psihologic The Gift/Darul, aici), iar acum îţi facem câteva recomandări cu privire la filmele ce vor putea fi văzute pe micile ecrane de-a lungul acestei săptămâni.

Captain America: The First Avenger/Căpitanul America: Primul Răzbunător
luni, 20.30, Antena 1
Este unul dintre cele mai iubite personaje din universul benzilor desenate. Filmul lui Joe Johnston ne arată cum fizicul nu contează, atâta vreme cât inima din piept ţi-e mare şi bate puternic: pirpiriul Steve Rogers (Chris Evans) dă dovadă de eroism şi este ales drept cobai pentru un experiment revoluţionar, care îl va transforma în Căpitanul America, tocmai la timp pentru a lupta împotriva naziştilor şi împotriva odioasei organizaţii Hydra. În primăvara lui 2016 vom vedea a treia aventură a personajului, Căpitanul America: Războiul civil.

The 40 Year Old Virgin/Virgin la 40 de ani
luni, 21.30, TV1000
Succes de casă şi de critică, filmul i-a transformat în celebrităţi mondiale pe Judd Apatow (al cărui cel mai recent proiect, Trainwreck, poate fi în continuare văzut pe marile ecrane) şi Steve Carell. Povestea cvadragenarului Andy Stitzer şi a amuzantelor sale eforturi de a-şi pierde virginitatea a impresionat publicul, iar Institutul American de Film a ales Virgin la 40 de ani printre cele mai bune zece filme ale anului 2005.

Black Hawk Down/Elicopter la pământ!
miercuri, 22.45, Pro Cinema
Unul dintre cele mai lăudate filme de război de la începutul mileniului şi câştigător a două Oscaruri (Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet), Black Hawk Down descrie experienţele extreme ale unor soldaţi americani trimişi în Somalia pentru a lichida liderii unei mişcări de rezistenţă ce ameninţă pacea în zonă. Soldaţii se vor trezi nevoiţi să înfrunte o adevărată armată locală. Filmul i-a făcut cunoscuţi pe Josh Hartnett şi Eric Bana.

Happy Feet
sâmbătă, 20.30, Prima TV
Anul acesta regizorul George Miller a făcut senzaţie cu Mad Max: Fury Road, dar în 2006 realiza un film de o cu totul altă factură: animaţia Happy Feet, despre Mumble (Elijah Wood), un pui de pinguin imperial din Antarctica, singurul din neamul său care nu e în stare să cânte. Exclus din comunitate, Mumble va începe o călătorie plină de aventuri pentru a-şi dovedi sie însuşi că fiecare poate fi special în propriul fel şi că fantasticul său talent de dansator poate schimba lucrurile în naţia sa. Happy Feet a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj animat şi a reuşit să încaseze o sumă de aproape patru ori mai mare decât generosul buget de 100 de milioane de dolari.

Julie & Julia
sâmbătă, 23.00, AXN
Este ultimul film al popularei Nora Ephron şi un nou rol de excepţie pentru Meryl Streep. Amatorii de gastronomie de pe toate continentele vor afla cu plăcere povestea Juliei Child, cea care descoperă bucătăria franceză în Parisul anilor '50 şi, după ce termină un dificil curs de gătit, va scrie celebra "Mastering the Art of French Cooking", cartea de bucate despre care s-a spus că a schimbat modul de a găti şi mânca al întregului popor american.

GoldenEye/Agentul 007 contra GoldenEye
duminică, 20.30, Pro TV
Al 17-lea (între timp am ajuns la 24) film cu James Bond, action-ul îl are în rolul agentului pe Pierce Brosnan. Este primul film al seriei care nu se inspiră din cărţile lui Ian Fleming şi primul în care o vedem pe Judi Dench în rolul lui M. Agentul 007 trebuie să lupte împotriva unei organizaţii care plănuieşte distrugerea Londrei în încercarea de a destabiliza sistemul financiar global. Filmul este cunoscut şi pentru excelenta melodie GoldenEye, compusă de Bono şi The Edge de la U2 şi interpretată de Tina Turner.

Inception/Începutul
duminică, 21.10, Cool TV
Este filmul care l-a confirmat pe Christopher Nolan drept unul dintre cei mai inventivi regizori americani din prezent, gata să ignore limitările cinema-ului şi să aducă pe ecran ceva nemaivăzut până atunci. În centrul atenţiei este Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), un spion al corporaţiilor care află cele mai ascunse secrete infiltrându-se în mintea celor ce le cunosc. El are o misiune aproape imposibilă: să planteze în mintea unui om de afaceri (Cillian Murphy) ideea dizolvării companiei tatălui său. Celebru pentru efectele sale speciale revoluţionare, Inception a câştigat patru Oscaruri şi a avut încasări de 825 de milioane de dolari în lumea întreagă.

Exploreaza subiecte similare:

The Gift, Chris Evans, Trainwreck, Captain America: The First Avenger, Captain America: Civil War, The 40 Year Old Virgin, Happy Feet, GoldenEye

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 10 august 2015 12:44
Happy Feet ar fi de vazut, dar presimt ca-l dubleaza :)
xerses pe 10 august 2015 13:34
vazut, placut...altele....
alexcretu75 pe 10 august 2015 16:24
De ce ne recomandati filme de pe Cool TV cand nici macar nu-i romanesc canalul ?
lili22 pe 12 august 2015 11:45
Eu nu vad niciun film de valoare in lista asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells