Premierele săptămânii 7-13 august 2015

de Ştefan Dobroiu în 7 Aug 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Avem parte de un sfârşit de săptămână cu trei premiere şi cu o surpriză foarte plăcută printre ele. Se întâmplă adesea să aştepţi cu nerăbdare un blockbuster hollywoodian, iar acesta să nu se ridice la înălţime, dar uneori filmele realizate cu un "mizilic" (un mizilic de cinci milioane de dolari) să te ţină în priză aproape două ore. Gata cu secretele, iată-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Darul/The Gift
Supereroii şi medicina revoluţionară să facă un pas în spate, pentru că e vremea pentru un thriller psihologic realizat ca la carte. Actorul Joel Edgerton (Marele Gatsby, Exodus: Gods and Kings) debutează excelent în regie cu The Gift, un thriller corect, imprevizibil şi captivant care are şi câte ceva de spus despre cât de puţin controlabilă ne este imaginea în societatea din ziua de azi. Jason Bateman şi Rebecca Hall sunt Simon şi Robyn, un cuplu care încearcă să-şi refacă viaţa după un eveniment dramatic. Totul merge perfect până când îl întâlnesc pe Gordo (Edgerton), un fost coleg de liceu al lui Simon. Gordo se insinuează treptat în viaţa celor doi soţi şi curând devine clar că intenţiile sale nu sunt dintre cele mai bune. Edgerton controlează perfect povestea, cu o succesiune de dezvăluiri imprevizibile a căror concluzie devine curând evidentă: nimeni nu este ceea ce pare a fi.

O cronică aici.

Fantastic Four/Fantastic 4
Sunt toate şansele ca Fantastic 4 să urce pe cea mai înaltă treaptă a box office-ului din România. Recunoaştem că aşteptam mai mult de la Josh Trank, regizorul care, la doar 28 de ani, uimea fanii genului SF cu indie-ul Chronicle. În ciuda unei distribuţii reuşite şi a unui scenariu care explorează cum mergi mai departe când un incident neaşteptat îţi schimbă viaţa o dată pentru totdeauna, Fantastic 4 pare doar un lung preambul cu probleme de ritm al unor aventuri viitoare cu populara echipă Marvel.

Cronica noastră aici.

Self/less: Transfer de viaţă
Action-ul lui Tarsem Singh, cu Ben Kingsley şi Ryan Reynolds interpretând "recipiente" fizice diferite ale aceluiaşi personaj, porneşte de la o premisă ofertantă, dar se mulţumeşte să fie un action cu "leşinuri" de ritm, deşi ar fi putut fi mult mai mult de atât. Cunoscut pentru stilul său vizual elaborat din The Cell şi The Fall, stil ce l-a recomandat pentru producţii cu buget mult mai mare precum Immortals şi Mirror, Mirror, Singh se mulţumeşte să aplice o reţetă, iar scenariul scris de spaniolii Àlex şi David Pastor (de care avem toate şansele să mai auzim) se forţează să facă povestea cât mai imprevizibilă. Self/less funcţionează pentru fanii genului action, care doresc să se relaxeze în faţa unui ecran plin de "bătăi", urmăriri şi gloanţe, dar de ce să oferi doar atât când ai putea discuta despre identitate, etică, nemurire şi lupta cu timpul?

O cronică detaliată, la pagina filmului.

Ce premieră vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Gift, Self/less, The Fantastic Four, Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall, Tarsem Singh, Josh Trank, Ryan Reynolds, Ben Kingsley

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 7 august 2015 16:56
The Gift pare mult mai interesant decat celelalte 2 filme cu pretentii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells