Trolii – călătoria spre fericire

de Cristina Grigore în 31 Oct 2016
Dacă gri-ul este tern şi curcubeul înseamnă fericire, daţi frâu liber culorilor şi mergeţi din 4 noiembrie la cinema pentru a înţelege cum vă încadraţi în spectru

Pe tine ce te face fericit? Este o întrebare la care aventura unora dintre cele mai drăgălașe și optimiste ființe din universul animaţiei te ajută să găsești răspuns din 4 noiembrie.

Micuții troli lansaţi pe marele ecran de studiourile DreamWorks Animation sunt reprezentanții unui spectru al emoțiilor acordat pe o singură frecvență: bucuria de a trăi. Dragălaşi, optimişti, veseli, Trolii sunt ca nişte magneţi pentru versiunile lor opuse, bergenii – fiinţe masive, lipsite de culoare şi de lumină în privire. De aici şi dependenţa bergenilor de piticii coloraţi – sunt convinşi că nu-şi pot găsi fericirea decât înghițindu-i. Lucru pe care micuţii nu îl mai pot tolera, astfel că, în frunte cu tenacele lor rege, ies de sub puterea asupritorilor.

Povestea se încadrează în tiparul clasic al animaţiilor de buget mare, concentrat pe grafică şi potenţialul comercial al personajelor. Însă reuşeşte să te cucerească prin imagine! Ca adult, ai senzaţia că ai sărit într-o carte de poveşti, în care totul este pufos şi palpabil (graţie decorurilor şi accesoriilor făcute, parcă, din pâsla folosită uneori la atelierele handmade).

Explozia de culoare e maximă. Şi părul e vedeta. Lung, zbârlit sau răsucit, devine accesoriu sau armă… Elemente numai bune de folosit apoi de cei mici, în propriile poveşti de-acasă, din care vor face parte obligatoriu figurinele din colecţie. Melodiile R&B, pop şi disco, ce acompaniază aventurile trolilor presară, printre glumiţe, o molipsitoare bună-dispoziţie, iar pe final, hit-ul lui Justin Timberlake, „Can’t stop this Feeling”, abia te mai poate ţine pe scaun.

Cu siguranţă fiecare dintre spectatori se va regăsi, cumva, printre personajele animaţiei. Poppy, optimista incorigibilă, care descoperă că a fi tu însuţi este cel mai bun răspuns şi Branch, un paranoic, dar inimos supravieţuitor al atacului Bergenilor, care se convinge că este inutil să te ascunzi sub mantia fricii şi să ratezi ele mai frumoase momente din viaţă, sunt doar mesagerii acestora.

Peripeţiile lor şi ale ternilor inamici ne oferă o lecţie de viaţă preţioasă şi... palpitantă (fillmul include câteva urmăriri prin castelul regelui bergen, în secvenţe ruptă parcă din recenta animaţie Angry Birds).

Pentru o porţie de bună dispoziţie asezonată cu muzică, emoţie, acţiune şi.. sclipici, aveţi motive întemeiate să vă alăturaţi, cu mic, cu mare, Trolilor, pentru a vă descoperi „adevărata culoare”.

Exploreaza subiecte similare:

Trolls

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells