Trailerul la Tár: Cate Blanchett, din nou în vizorul Oscarurilor

de Gloria Sauciuc în 26 Iul 2022
Lydia Tár a fost o compozitoare celebră care a devenit prima dirijoare a unei orchestre germane

După 15 ani de pauză, Todd Field în sfârștit a revenit. După In The Bedroom și Little Children, cel de-al treilea film al regizorului este Tár și tocmai și-a lansat primul trailer. Filmul va avea premiera, cel mai probabil, la Festival de la Veneția, scrie Variety.

Deși există puține detalii despre acțiune, Tár o va avea pe Cate Blanchett în rolul unui personaj de ficțiune, Lydia Tar, o compozitoare celebră care a devenit prima dirijoare a unei orchestre germane. Cât se poate de potrivit, muzica filmului este semnată de către compozitoarea Hildur Guonadottir, compozitoarea islandeză care a câștigat un Oscar în 2020 pentru coloana sonoră a filmului Joker, scrie Variety.

Filmul o urmărește pe Tár prin viața ei de zi cu zi din Berlin, care o duce la înregistrarea primei ei simfonii. Din distribuție fac parte Mark Strong, Julian Glover, Allan Corduner, Sophie Kauer și Sylvia Flote. Pe lângă regie, Field a mai semnat scenariul și producția prin intermediul Standard Film Company, iar Alexandra Milchan și Scott Lambert au semnat la rândul lor producția pentru Emjag Productions.

Filmul va fi distribuit în Statele Unite prin Focus Features și internațional prin Universal Pictures, mai notează Variety. 

Tár marchează revenirea lui Field ca regizor, după debutul său regizoral în 2001 cu In My Bedroom care a câștigat cinci nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film. Continuarea din 2006 Little Children a primit nominalizări similare, inclusiv trei la Oscar. Field a mai fost implicat în câteva proiecte de atunci încoace, inclusiv un film plasat în timpul Revoluției Mexicane cu Leonardo DiCaprio dar și o adaptare a cărții lui Jonathan Franzen Purity pentru Showtime, proiecte care nu s-au materializat. Însă, considerând succesul lui din trecut, e de așteptat ca Blanchett să fie candidată în noul seozn de premii. Tár va avea premiera în Statele Unite pe 7 octombrie.

Exploreaza subiecte similare:

Cate Blanchett

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells