Tom Cruise, salt în gol fără precedent pentru un actor, la filmările Mission: Impossible - Fallout

de Gloria Sauciuc în 4 Iun 2018
Acest tip de salt cu paraşuta a fost dezvoltat de către aviaţia americană

Tom Cruise a executat un salt HALO cu paraşuta în timpul filmărilor la Mission: Impossible. Fallout. Producția se lansează pe marile noastre ecrane pe 3 august.

Acest tip de salt cu paraşuta de la înălţime mare, dar cu deschidere la înălţime mică (HALO-High Altitude Low Opening) a fost destinat trupelor militare care trebuia să penetreze în teritoriul inamic fără să fie detectate, fiind dezvoltat de către aviaţia americană în cursul anilor 1960. De aceea, are sens într-un film cu spioni. Ceea ce este totuşi mai puţin obişnuit e ca actorul însuşi să realizeze această cascadorie. Dar pentru Tom Cruise a sunat tentant.

Deşi Cruise este celebru pentru cascadele pe care şi le face singur, aceasta este una dificilă chiar pentru standardele actorului. Saltul HALO obişnuit are loc undeva între circa 5000 şi 12000 de metri altitudine, şi necesită un echipament special şi un antrenament intensiv, tocmai pentru ca cel care sare să nu sufere de rău sau de hipoxie.

Spre deosebire de saltul obişnuit cu paraşuta, această procedură nu este destinată publicului larg: pentru o comparaţie, skydiving-ul se face pe la 4000 de metri. Pentru secvenţa din Mission: Impossible-Fallout, Cruise a repetat manevra de mai multe ori, aşa cum reiese dintr-un videoclip publicat recent de Paramount Pictures.

Pentru a filma secvenţa, care urma să aibă loc în amurg, actorul de 55 de ani a sărit din avioane cargo în decursul ferestrei de 3 minute în care putea surprinde lumina potrivită, alături de un cameraman care urma să se fie lângă el pentru a filma. Desigur, miza era nu doar a reuşi, ci şi a supravieţui într-una dintre cele mai grele lucruri pe care le poate face un om.

Exploreaza subiecte similare:

Mission: Impossible. Fallout, Tom Cruise

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells