The Last Jedi - de ce a evitat Rian Johnson o incursiune în trecutul lui Snoke

de Cristina Grigore în 10 Ian 2018
Cineastul a acordat mare atenţie fiecărei scene şi a reuşit, conştient fiind şi de aşteptările fanilor, să aducă seriei o poveste nouă şi captivantă

Regizorul ultimului film Star Wars, Rian Johnson, a explicat de ce a ales să nu exploreze trecutul antagonistului Snoke. În opinia sa – oferită celor de la Cinemablend.com – acest lucru nu s-ar fi potrivit bine cu direcţia şi intensitatea scenei şi i-ar fi putut afecta ritmul.

„În această poveste anume, lucrurile stau într-o foarte mare măsură ca în trilogia originală, unde, apropo de Sonke şi de scenele în care apare, dacă aş fi ales să întrerup vreuna cu un monolog de 30 de secunde despre cine este personajul, am realizat că aş fi frânat scena. Chiar dacă acest lucru ar fi fost interesant pentru fani, noi, ca povestitori, trebuie să fim atenţi la direcţia în care trebuie să ducă scena.”

„A fost o alegere dificilă şi chiar dacă ştiam că unii fani sunt dornici de explicaţii în plus, eram convins şi că nu era ceva ce s-ar fi potrivit, din punct de vedere dramatic, acestui film. Sper că aceste detalii vor fi folosite în altă parte sau că J.J. Abrams le va include în viitorul Star Wars. Însă nu ar fi fost ceva care să o fi interesat în mod special pe Rey, aşa că am fost nevoiţi să mergem mai departe fără această incursiune”, a explicat cineastul.

Decizia lui Johnson arată câtă atenţie a acordat acesta fiecărei scene şi ritmului întregii pelicule şi cum a reuşit, conştient fiind şi de aşteptările fanilor, să aducă seriei o poveste nouă şi captivantă. Star Wars: The Last Jedi încă mai rulează în cinematografele noastre. Lansat în decembrie 2017, a avut încasări uriaşe în toată lumea şi a ajuns pe locul 12 în topul producţiilor cel mai mare succes la box office din istorie. 

Exploreaza subiecte similare:

Rian Johnson, Star Wars: The Last Jedi

Alte știri din cinema

Scenariul episodului pilot din The Witcher este gata. Serialul Netflix, mai aproape de producţie

Producţia se va baza pe romanele lui Andrzej Sapkowski, nu pe celebrul joc video realizat după acestea

Wonder Woman 2 - primul film la care se vor aplica noile reguli împotriva hărțuirii sexuale

Iniţiativa a venit din partea Asociația Producătorilor Americani

„În pronunțare”, cu Dorotheea Petre și Toma Cuzin, la Săptămâna Criticii de la Berlin

„Comitetul nostru de selecție a fost foarte impresionat atât de conceptul cinematografic, cât și de mizanscena puternică”

Ce filme mai are în agendă Steven Spielberg. Indiana Jones 5 este unul dintre ele

Chris Pratt ar putea juca, alături de Harrison Ford, în viitorul Indiana Jones

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 10 ianuarie 2018 13:37
O prostie fără margini decizia regizorului de a nu explica cine/cum a ajuns Snooker ”șeful cel mare”. Personajul dispare fără să știm acest lucru, deși are un rol extrem de important in primele 2 filme ale noii trilogii. Părerea mea.
VerbalKint94 pe 10 ianuarie 2018 20:40
De ce oamenii inca mai sunt interesati de Star Wars? Seria aceasta trebuie sa dispara. Nici macar unul dintre filmele din vechea serie nu este o capodopera. Sunt filme cheesy fara o poveste elocventa, dar care a prins la pulic. Oamenii sunt foarte usor de manipulat.
Vorador pe 11 ianuarie 2018 15:47
Da bine ca ne-a aratat detalii mai interesante cu Rose si Finn, scenele astea erau foarte importante pentru universul Star Wars.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells