The Good Dinosaur: ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 8 Ian 2015
Povestea Pixar despre prietenia dintre un dinozaur şi un om se lansează în noiembrie

Este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului (aici un articol despre 18 titluri de avut în vedere în 2015 şi aici despre 13 producţii promiţătoare ale lui 2016), o nouă animaţie originală Pixar şi categoric un film pentru întreaga familie de avut în vedere în această toamnă. Cu peste 11 luni înainte de premieră, iată ce ştim despre povestea filmului, care porneşte de la premisa că dinozaurii nu au dispărut niciodată de pe Terra şi că, în vremuri imemoriale, ei au convieţuit cu oamenii.

Cu atât de mult timp înainte de premieră şi cu o producţie atât de încercată (detalii mai jos), aproape că nu există imagine pentru a ilustra acest articol. Am folosit un concept art în care îi vedem pe cei doi eroi principali: apatozaurul Arlo (voce Lucas Neff), înalt de peste 20 de metri, şi un băieţel sălbatic, Spot. Împreună cei doi vor dovedi nu doar că buna înţelegere între cele două specii atât de diferite este posibilă, ci şi că adevărata prietenie nu ţine cont de obstacole.

Conform declaraţiilor producătorilor, personajul principal al animaţiei este Arlo, dinozaurul. El are o viaţă fericită alături de tatăl (John Lithgow), mama (Frances McDormand) şi fraţii (Neil Patrick Harris, Judy Greer, Bill Hader) săi, dar un eveniment tragic îl determină pe Arlo să pornească într-o periculoasă călătorie în încercarea de a restabili pacea în mica sa comunitate. Întâlnirea cu Spot îi va deschide dinozaurului noi posibilităţi în cale. Posibilităţi demne de luat în considerare sunt ridicate de sugestia că Spot ar fi "animalul de companie" al lui Arlo.

Nu se ştie deloc în prezent în ce relaţii se află dinozaurii şi oamenii în istoria fictivă a Terrei imaginată de scenariştii Enrico Casarosa şi Bob Peterson. Cele două specii sunt inamice pentru resursele de hrană duşmani sau doar se tolerează reciproc? Faptul că animaţia se intitulează The Good Dinosaur să sugereze că ceilalţi dinozauri sunt "răi"? Putem doar presupune că relaţia dintre Arlo şi Spot nu va fi lipsită de obstacole şi că cei doi eroi vor ajunge să se aprecieze reciproc, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unei alte prietenii improbabile din animaţiile Pixar, cea dintre octagenarul Carl şi micul şi dolofanul cercetaş Russell din Up.

Iniţial The Good Dinosaur urma să se lanseze în mai 2014. Faptul că premiera a fost amânată cu aproximativ 18 luni i-a făcut pe analişti să speculeze cu privire la problemele de producţie ale filmului, speculaţii alimentate şi de faptul că în vara lui 2013 regizorul Bob Peterson a fost îndepărtat de la conducerea echipei de animatori, fiind înlocuit cu debutantul Peter Sohn. Decizia a avut un efect asupra portofoliului Pixar: compania nu a lansat nicio premieră în 2014 şi a trebuit să concedieze 50 de angajaţi.

Conform declaraţiilor lui John Lithgow, care a trebuit să se întoarcă în studioul de înregistrări pentru a interpreta noi replici, înlocuirea lui Peterson cu Sohn a dus la schimbări drastice în scenariu. Ultimele zvonuri sugerează că principalul antagonist al filmului este natura, ceea ce ar putea însemna că animaţia ar putea avea un mesaj ecologic ce ar putea comenta pe baza problemelor actuale legate de încălzirea globală.

Cu siguranţă vom afla mai multe o dată ce Pixar începe să promoveze filmul. Am putea vedea primul teaser trailer în cursul acestei primăveri.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Sohn, The Good Dinosaur, John Lithgow, Frances McDormand, Neil Patrick Harris, Judy Greer, Bill Hader

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells